Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malwinka20

pyszne NISKOKALORYCZNE potrawy zapraszam !

Polecane posty

Gość Olanta
Trzeba zastąpić zwykly makaron razowym , zwykłą mąke jakąś ciemną (orkiszową, razową itp-tylko nie przenna!!!!!) śmietane zastapić jogurtem zwykłym lub greckim light mleko tylko 0,5% zrezygnować z ziemniaków jeść chude miesko z indyka kurczaka albo chuda wołowinke i oczywiście rybki!!!! Ryby są drogie (studentka;) ale wystarczy kupic jakieś mrożone np. mintaja albo moja ulubiona tilapie (10zł za 0,5kg-4/6 filetów to kilka obiadków) rybki nawet nie rozmrażam tylko nacieram przyprawa do ryb wyciskam zabek czosnku na nia klade 2 plasterki cytryny polewam delikatnie oliwa wkladam do folii aluminiowej i do piecyka na 45-50 minut na 200C naprawde super do ryżu i sałatki ;-D Kiedy zastapicie zwykłe produkty tymi pełnoziarnistymi ograniczycie do minimum sery i inne tłuszcze to napewno schudniecie bo nawyki sie zmienia a nie tam jakaś durna dieta na chwile;-P

Gość jana56
Ludzie niektorzy z was wpisuja te niby niskokaloryczne potrawy i nie maja pojecia co oznacza;NISKOKALORYCZNY!!!!! Np.salatka z majonezem!majonez ma ponad 700 kalorii dla tych z was ktore sa takie madre i daja innym rady!!!!! temat jest super,to prawda ze nie ma nigdzie przepisow na cos takiego lae dlatego,ze to sie nazywa dieta i za to trzeba placic albo isc do dietetyka i ...tez zaplacic!nic nie mam za darmo w tym kraju;(

Gość kaśkagruba
http://www.ochoroba.pl/grupy/zdrowe-slodkosci-sa-takie http://www.ochoroba.pl/3362-desery-niskoweglowodanowe-niskocukrowe-dieta-niskoweglowodanowe-low-carb http://gramzdrowia.pl/uleszka/nietypowe-przepisy/zdrowe-desery.html Ja stosuje takie pomysły. Akurat z obiadami nie mam problemu, tylko meczy mnie ochota na słodycze:) A tam są fajne pomysły, żeby poskromić małego głoda na słodkie.

to i mój przepis. warzywka z mrozonki(w biedronce sa smaczne i pyszne) doprawiamy do smaku, 1 lyzka oleju, do tego filet z rybki w przypraach do ryb, wstawiamy do kuchenki, wczesniej zawiniete w folii aluminiowej. pyszotaaaa, tylko trzeba dobrze do smaku doprawic. dla tych ktorzy nie licza kalorii mozna do tego zrobic sosik koperkowy, czy beszamel.

Gość pysia19
Przepis na musli doskonałe na śniadanko lub kolacje, świetnie wspomaga przemianę materii a co najważniejsze jest bardzo zdrowe i niskokaloryczne. 1.Jedno opakowanie pestek dyni 2. jedno opakowanie pestek słonecznika 3. 500 g płatków owsianych 4. paczka migdałów 5. paczka orzechów włoskich(pokroić) wszystko to razem mieszamy w misce W rondelku podgrzać 1/4 szklanki oliwy z oliwek z 2 płaskimi łyżkami miodu aż do momentu gdy połączą się w jednolitą masę. następnie polać nią wcześniej przygotowaną mieszankę i dokładnie wymieszać. Całość przesypujemy na blachę i pieczemy ok 40 min w temp 140 stopni (musli powinno być lekko rumiane) jeść z odtłuszczonym jogurtem naturalnym lub mlekiem 0,5.( około 4 łyżki musli wymieszać z 250 g jogurtu naturalnego)

Gość wishka
zupa warzywna rozgrzewajaca, w sam raz na zime:) 4 marchewki 2 pietruszki 1/4 selera 1/2 kalafiora por papryka pokroic, ugotowac w 1,5 litra wody zmiksowac na krem doprawic do smaku natką pietruszki, lubczykiem, gałką muszkatałową, imbirem, papryka słodka w proszku, sola i pieprzem mozna podac z kaszą orkiszowa lub łyzka jogurtu greckiego smacznego

Gość kunka85
ja czesto robie salatke z tunczykiem :) lodowa salate rwe na kawalki,ukladam na niej pokrojony konserwowy ogorek.czerwona cebulke,kukurydze,tunczyka i cwiartki gotowanego jajka.calosc polewam vinegretem. fajnie wyglada jak sie nie miesza tylko uklada wrstwami i tak podaje:) bo wszak jedzenie nie tylko ma dobrze smakowac ale tez wygladac :) pozdrawiam :)