Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaskaa5

Alantan PLus i Alantavit.

Polecane posty

Gość kaskaa5

Stosowaa ktoś? Które lepsze? Czy pomaga na trądzik? Czekam Na Wasze opinie.:)

Gość kaskaa5
I jaka jest roznica pomięzy maśćią a kremem Alantan Plus? Bo ja nie widze zadnej, po opisach.

Gość kaskaa5
Dziewczyny, żadna z Was tego nie stosuje? Podzielcie sie doswiadczeniami.:)

Gość prawie mama
Krem wchlania sie szybciej niz masc

Gość ona ono on
kaska nie panikuj juz. daj spokoj,chyba liczylas sie z takimi konsekwencjami wczoraj,czy nie? zrob tylko oklad z tego rumianka i posmaruj lekko tym alantanem ale kremem bo masc za ciezka i tyle. musisz odcierpiec to i czekac az sie zagoi.

Alantan plus krem nie zatyka porow i nie zawiera wazeliny, szybko sie wchlania, ladnie nawilza i matuje. Ja uzywam na dzien. Masci nie mialam ale pewnie bylaby tlusta i balabym sie uzywac na twarz. Bardzo wygladza i rozjasnia przebarwienia, i ogolnie fajnie dziala. W koncu znalazlam krem dla siebie:) A alantavit zawiera witamine a i d jesli dobrze pamietam, ja poszukuje bo podobno bardzo dobre na blizny przebarwienia i tradzik. Ciezko dostac.

Gość kaskaa5
--> ona ono on Spokojnie. Nie panikuje juz. Nawet nie mam w domu alantanu, a pytałam tak na przyszłośc żeby sobie kupic i stosowac na syfki.:)

Gość kalliani
Oj , kaskaa5 widze ,ze poszalałas wczoraj :D Ale na błędach człowiek sie uczy ;) Następnym razem przygotuj sie do takich zabiegów , najpierw zbierz potrzebne akcesoria , cos odkażajacego , łagodzącego , potem działaj . Doświadczenie to najlepsza szkoła. Alantan Plus i Alantavit maja podobne działanie - głównie chodzi o zawartą w nich alantoinę . Ewelka69 - Alantavit faktycznie jest dobry , co do tego ,że ciezko jest dostać - on ma stosunkowo krótkie terminy wazności i należy go przechowywać w lodówce , wiec apteki raczej dysponuja nim na zamówienie. Na co dzień do uzytku raczej sie nie nadaje , jest potwornie tłusty , ale stosowany na noc daje bardzo fajny efekt.

Gość kaskaa5
--> kalliani Nie bedzie nastepnego razu, chyba że u kosmetyczki.

Ja mam w domu maśc alantan plus-zawiera olej parafinowy i biała wazeline,tradycyjne zapychacze,więc nie radzę.. nie wiem jak jest z kremem...

Gość Lachonik
słuchajcie dziewczyny ja stosuje alantavit i uważam , ze jest dobrym preparatem. Świetnie nawilża i stopniowo regeneruje skórę. Trzeba go długo i systematycznie stosować. Ja wcześniej go regularnie stosowałam i przez dłuższy czas mi faktycznie były efekty! Potem mi sie skończył, nie kupiłam niestety przez dłuższy czas nie stosowałam i znów mam blizny ( bo w miedzy czasie powyskakiwały mi nowe pryszcze, a ja je wyduszam). Juz miesięczna kuracja w moim przypadku rozjasniła blizny i te czerwone plamy. Musze sobie znów to kupic ,pozdrawiam.

Gość maxpane2309
ja też mam blizny po tym trądzikiu:( i ratuje się jak mogę żeby jej wyleczyć podobno alantavit działa na nia i mam zamiar go sprawdzić. jak bede widziec rezutaty jakieś to napisze pozdro:)

Gość maxpayne2309
hej wam. stosuje alantavit.. tydzień i musze powiedziec ze rewelacja... tylko powiem że jest bardzo tłusty... a do tego łykam 12 tabletek lewitanu(tabletki piwowarskie) na poczatku kuracji tygodniowej wyskoczyło mi pare krostek ale po dwóch dniach pieknie sie zagoiło.. ogólnie widze BARDZO poprawe skóry.. Bardzo polecam.. a no i ten alantavit polecam stosować jak idziecie spać bo w nocy siuper wchłania skóra ta masc.. a nad ranem jest fajny efekt... skóra jest taka gładziutka..:) pozdro wszystkim:*

Gość AngeliQe
Cześć dziewuszki. Osobiście nie polecam standardowego Alantanu dlatego, ze jest niesamowicie tłusty, a ja nie znoszę się lepić od wazeliny. Natomiast Alantan plus z wit. A to rewelacja.!!! pięknie się wchłania, można potem nałożyć makijaż, drobne zadrapania i ranki znikają, problem z trądzikiem też :D żaden krem nie jest w stanie tak nawilżyć skóry ! maść jest totalnie hypoalergiczna, już zapomniałam , ze miałam atopowe zapalenie skóry . Buziaki

Gość hazus
Alantan plus jest swietny, ma mila konsystencje i mi pomagal na podraznienia skory( mialam masc od dermatologa, po niej zrobily mi sie chropowate czerwone plamy na skorze) potem psozlaam do apteki i chcialam go kupic, pomylkowo kupil;am alantan masc i to jest straszne. tluste, smeirdzi i sie nie wchlania tylko jest taka tlusta ciapa na skorze po tym. ale alantan plus krem polece kazdemu goraco.

Gość trele morele baks
stosowałam Alantan Plus , jest dobry. Różnica między maścią , a kremem jest taka, że maść jest tłustsa i długo utrzymuje się na skórze. Krem jest mniej tłusty i szybciej się wchłania. Stosowałam jedno i drugie. Polecam krem, jeśli ktoś nie chce , żeby skóra była długo tłusta.

Gość gosia02093
ja uważam że jest super wyleczyłam ranki po tygodniu miałam ogromne problemy chodziłam struta i załamana ale cóż jakby nie było troszkę się wyciskało jestem w trakcie leczenia... troszkę jest lepiej POLECAM!

Gość Mama_joli
Ja używam maści Alantan,ale dla mojego synka kiedy pojawiaja sie przykre niespodzianki na pupie po pieluszkach.I u nas rzeczywiscie ta maść sprawdza sie rewelacyjnie.Jesli chodzi o pryszcze to tez uzywalam i bardzo dobrze wysusza.

Gość ar_en_a
Alantan rewelacyjnie sie sprawdza jesli chodzi o pielegnacje miejsca tatuażu.Działa jak swoisty plasterek.polecam jesli ktos nie wie jak sie dba o takie miejsce.

Gość marle_na
Generalnie nie powinniśmy zapominac o tej masci kiedy bedziemy kompletowac wakacyjna apteczke.na bank moze sie okazac pomocny

Gość gość
Po zdjętych szwach chirurg zalecił mi stosowanie maści alantan plus .. Krem osobiście odradzał twierdząc iż maść bardziej nawilża a krem moze wysuszac