Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamcia 6565

RIGEVIDON- tabletki anty

Polecane posty

Gość kamcia 6565

Chciałam sie dowiezdiec czy ktoras z was je stosowala? jak na was dzialaly?

Hej! Mam 31 lat i biorę Rigevidon od pół roku. O wadach: Od własciwie pierwszego miesiąca brania tabletek pojawiły się problemy z cerą... Na początku myślałam, ze jest to kwestia wyrownania hormonalnego ( do tej pory miałam nieregularne cykle), ale problem trwa nadal i wcale sie nie zmniejsza Potworne bóle głowy-- naprawde silne. Okazało się, że pojawiło się nadciśnienie ( czasami nawet 170/100) Plamienia- zawsze od połowy cyklu. Z początku miały tendencje do zmniejszania się z kazdym miesiącem, aktualnie od 2 m-cy plamienia tak na 3 dni przed miesiączką -zamieniaja się w nią!! Biore tab i mam miesiączkę! Niebywałe..( ale moze to nie wina tab- czas zrobić \\\"przegląd \\\":).. ) Wahania nastrojów- od melancholii i myśleniu o bezsensowności po złość na rozlanym kubkiem kawy... Libido--- to chyba najgorsze; spadło i nie rośnie. Co z tego że mogę , jak nie mogę? :((( Dodatkowe kilogramy pojawiły się ale tak naprawdę zawsze lubilam sie obżerać, więc moze pora zacząć sie pilnować?:) Zalety : Krótki czas miesiączki i zdecydowane zmniejszenie się jej nasilenia Niska cena Na zakończenie dodam, że tak naprawdę każdy organizm jest indywidualny i kazda z nas musi sobei znaleźć \\\"swoje tab\\\".To że mi one nie odpowiadaja, nie znaczy, że są złe. Osobiście jednak rezygnuje jak tylko skończę opakowanie. Pozdrawiam . Lily

Gość Asiulalala
Witam. Rigevidon biorę już 3 lata i jeżeli chodzi o działanie to jest niezawodny... Jednak ostatnio nasiliły mi się bóle głowy, jestem trochę rozdrażniona i odczuwam nudności. Wcale nie przytyłam, a chciałabym... zastanawiam się nad odstawieniem tych pigułek, ponieważ długotrwałe stosowanie bardzo negatywnie wpływa na nastrój i wątrobę. Polecam ten środek antykoncepcyjny, bo jest nie tylko niedrogi, ale i skuteczny. Jednak po 2-3 latach zalecam odstawienie tych pigułek i zrobienie sobie przerwy, by nie pojawiły się żadne skutki uboczne.