Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość k22

mam pytanie..

Polecane posty

Gość k22

witam:)mam pytanie..biore tabletki juz od ponad roku..zawsze mniej wiecej o tej samej porze, nie mialam wymiotow itp itd. i dzisiaj przyszedl dzien kiedy mialam dostac okres..no i go rano dostalam..lecz niestety teraz jest tak skapy jakby mial sie skonczyc..powiedzcie mi..czymoge byc w ciazy??czy to po prostu czasem sie zdarza??za odpowiedzi z goy dziekuje

może najwyższy czas zrobić przerwę w stosowaniu tabletek. Lekarz nie uprzedzał, że co jakiś czas trzeba to zrobić? Bo to co występuje w 7 dniowej przerwie, to nie prawdziwy okres, tylko tzw. krwawienie z odstawienia. Więc masz coraz bardziej skąpe. I żeby jajniki zaczeły normalnie pracować, trzeba raz na rok zrobić miesięczną przerwę w zażywaniu tabletek

Gość k22
niestety nie mowiono mi o tym..moze rzeczywiscie zapytam go o te przerwe..bo po prostu teraz zaczynam sie martwic ze to ciaza..a przeciez zawsze regularnie biore tabletki,wiec to tak naprawde powinno byc niemozliwe..

skoro zażywasz normalnie, o żadnej nie zapomniałaś i nie miałaś żadnych sensacji z trawieniem - to na pewno w ciąży nie jesteś :-) Porozmawiaj o tym ze swoim ginem (o tej przerwie) Pozdrawiam

Gość k22
dziekuje bardzo za odpowiedz:)

Gość minimka
co za bzdura z tym miesiacem przerwy. przerwe robi sie z konkretnych powodow, i nie robi jej sie na miesiac. jesli organizm ma odpoczat od hormonow to przerwa wynosi 3 przepisowe miesiaczki prawdziwe, a pamietaj ze beda one sie opoznialy po hormonach bo organizl bedzie sie staral wrocic do normy. I tabletki we wspolczesnosci sa z mala dawka hormonow co powoduje ze mozna je brac 2-3 lata bez zadnej przerwy wiec nie sluchaj sie jednej osoby, poczekaj az odpowie wiecej osob, byc moze mądrzejszych. pozdrawiam, planuj z głową.

Gość k22
aha..kurcze..wiec co??mam zaczac sie martwic??czy to jednak czsem sie zdarza z tym okresem jak sie bierze tabletki..bo to pierwszy raz mi sie zdarzylo i naprawde nie wiem co myslec..

skoro masz dwie sprzeczne opinie, to najlepszym dla ciebie rozwiązaniem będzie spotkanie z ginem. Ktoś pomarańczowy stwierdził, że zna się lepiej, a ja twierdzę, że lekarz powie co masz zrobić. Tak czy inaczej o ciążę się nie martw, bo to nie wchodzi w grę. Pozdrawiam i zamów sobie wizytę u gina w najbliższym czasie

Gość minimka
powiem ci ze ra tak mialam, a tabletki biore jakos 7 opakowanie, i zwykle mialam okres przez 5 dni, srednio obfity. ale zdarzal mi sie te taki 3 dniowy mniej obfity, wiec uwazam ze to nie jest powod do zmartwien. on nie jest prawdziwy wiec roznie moze byc ;) spoko bez zmartwien.

Gość k22
dziekuje wam bardzo za porady..jutro umowie sie do ginekologa i wtedy sie okaze co i jak..mam nadzieje ze to tylko takie wahanie..i nic poza tym:)

Gość bredna
Przerwy niczego do organizmu nie wnoszą i aktualnie odchodzi sie od stosowania przerw. Robiło sie je dawniej gdy tabletki były gorszej "jakości". Jesli juz chcesz robić przerwe to nie na miesiąc tylko na kilka miesięcy. Taka miesięczna przerwa moze tylko rozregulowac cykl. Jesli chodzi natomiast o Twoj okres to nie martw się. Tak czasem sie zdarza i to nie tylko wśród kobiet stosujących dostna antykoncepcje. Mi kiedys cos takie sie zdarzyło, ze na póltora dnia zanikł mi okres i potem miałam go nadal.

Gość minimka
dokladnie sie zgadzam z bredna !!

Gość ale piszesz że dopiero
dzisiaj dostałaś okres więc jeszcze ci się może rozkręcić. ja biorę 4,5 roku i nie miałam żadnej przerwy :)

Gość k22
tak wiec musze poczekac do jutra..i zobaczymy..moze okres wroci:)