Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zuzka_kawał łobuzka

PRZESĄDY?!

Polecane posty

Gość zuzka_kawał łobuzka

jakie znacie przesady, tzw. \"madrosci ludowe\" co do kobiet w ciazy? co moga a czego nie moga robic? najglupsze jakie slyszalam bylo chyba ze kobieta nie powinna patrzec przez dziurke od klucza bo dziecko bedzie zezowate:)

Gość podczytujaca was
nie patrzec przez judasz nie nosic paskow nie nosic łancuszkow nie mierzyc brzuszka nie wpatrywac sie w zwierzeta nie zapatrywac sie na brzydkie osoby

Gość bardzo proszę
Nie odmawia się kobiecie w ciąży bo temu komuś coś myszy zjedzą:P

Gość bardzo proszę
kiedy się czegoś przestraszy to niech nie łapie się za twarz lub gdzie indziej bo dziecko będzie mieć w tym miejscu myszkę...

Gość Nawojka
Nie patrzeć na ogien-bo dziecko bedzie miało znamie na twarzy(głupota jak pieron)

Gość uuuuuuuuuu
już na tym forum przeczytałam, że będąc w ciąży nie należy trzymać dziecka do chrztu... :o

nie wolno oblizywac noza bo dziecko bedzie mialo rozszczep wargi nie wolno oglądac strasznych filmow-ale to juz nie wiem dlaczego:P

Gość podczytujaca was
a i jeszcze obcinac włosow

nie wolno sie myć bo dziecko przez to bedzie sie bało wody i nie nauczy sie pływać

pimpek:) TWOJE JEST THE BEST!!! Czyli kazda ciezarna powinna smierdziec na km!!! :D a ja nosze lancuszki i ogladam horrory... Nawet ostatnio chcialam ogladac egzarcyzmy emili... Ale mi kolega powiedzial ze nie da mi filmu bo jest strasznie straszny ze ona sam nie mogl ogladac.. a ze jestem w cizy to mi tez nie pozwoli :P Swoja droga jak sie wierzy w takie brednie to moze to cos daje... Bo ludzie sami na siebie nieszczescia sciagaja :P a... i notorycznie jak ktos do mnie puka zagladam przez jurasz..a to tez bodaj zezem \"smierdzi\":P

Gość ojejjjjj
znam taki przypadek, kiedy ciezarna patrzyla z przerazeniem na pozar łapiąc sie za twarz! Biedny chłopczyk urodził się z polowa twarzy czerwona, jak po oparzeniu!! Naprawde!! Choc nie wierze w przesądy:P

Gość podczytujaca was

heheeh!!!!!!! NIE NAJBARDZIEJ ROZWALAJA TE, ZE NIE POWINNO SIE KUPOWAC CIUSZKOW I AKCESORIOW PRZED NARODZENIEM DZIECKA, ZEBY NIE ZAPESZYC, HEHE, czy cos w tym stylu A\'propos horrorow, ja ogladam je pasjami :-) i w pierwszej ciazy i teraz.Uwielbiam adrenaline, a niech i dzidzius sie przyzwyczaja, heheh ;-)

a ja słyszłam taki przesad \"nie słuchac głupich i durnych przesadów, bo dziecko bedzie głupie\" ooooooooooooooooooo :D