Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alcia16

wzielam harmonet na wlasna reke

Polecane posty

Gość alcia16

biore harmonet bez opinii lekarza.Co o tym sadzicie???

Gość no i teraz
umrzesz marną śmiercią :O

Gość kajja
takich rzeczy się nie robi samej,nie słyszałaś o ryzyku zachorowania na nowotwory piersi ew.narządów rodnych jeśli przyjmuje się antykoncepcję bez bada ń wstępnych??Idż natychmiast do gina!!

Gość alcia16
niesądzę!!!

Gość bdeh
Ja dostałam od gina tabletki bez badan (zresztą takie badania to pic na wode, bo wcale nie ma zadnych badan hormonalnych, ktore pomoga dopasowac tabletki :O to mowi sie tylko kobietom by lepiej sie czuły :O ), a zresztą wszyskie tabletki mogą "wywołac" raka piersi czy jajników, itp. itd ... :O

Gość alcia16
nie panikujcie chcialabym tylo wiedziec czy to na mnie odpowiednio zadziala mam na mysli antykoncepcje??

Gość alcia16
popieram kolezanke wyzej

Gość hm hmmm
zadziala, a to ze tabletki dostaje sie od lekarza to nic nie oznacza, bo on je przepisuje i tak w ciemno, wiec co za roznica czy sie bierze na wlasna reke czy od ginekologa...

Gość agniesiaXX
i moze jeszcze masz 16 lat jejku jak mozna byc takim głupim.... ehhh

Gość jessoo przeciez są to tabletki
antykoncepcyjne, nie ??? to jak mają nie zadziałać ???? Jak masz chore gardło to co kurwa z tego czy wezmiesz neoangin czy strepsils ??? tabletkji anty róznią sie tylko skałdem i iloscia hormonów, i chopdzi o skutki uboczne, dlatego niektóre zazywaja takie a niektóre inne ale zabezpieczja wszystkie :O

Gość alcia16
a wy stosujecie tabletki same czy jeszcze jakies zabezpieczenie?

Gość pigulki sa na recepte
skad ja wzielas??

Gość alcia16
wiem tylko nie bylam pewna czy bez konsultacji z lekarzem i odpowiednim doborem tabletek to dziala,ale teraz juz wiem dziekuje ci

Gość alcia16
znajomy mi sprowadzil z czech a co?

Gość kajja
dlaczego autorytatywnie wypowiadacie się na temat,o którym niewiele wiecie??Dobry lekarz zleca przed przepisaniem recepty następujące badania:usg i mammografię piersi,usg tarczycy,narządów rodnych-wewnętrzne usg,badania na poziom hormonów,podstawowe badania krwi i moczu i ew.badania dodatkowe,które są wskazane w konkretnym przypadku.I nie dla poprawy samopoczucia pacjentki tylko w celu ustalenia rodzaju terapii.Jeśli ginekolog tego nie zrobi to zmieńcie lekarza.Pozdrawiam.Poczytajcie o chorobie K.Kofty spowodowanej samowolką z lekami anty.

Gość alcia16
moim zdaniem lekarz wie najlepiej i skro nie robi badan to chyba wie co robi,wtedy pacjentka idzie do lekarza i mowi ze zle sie czuje po tych tabletkach

Gość alcia16
up up up wypowiadajcie sie na ten temat

Gość hm hmmm
kajja a poznalas juz takiego lekarza? bo ja jeszcze nie... pigulki przepisano mi na 1. wizycie, na ladne oczy, jak wszedzie prawie chyba

Gość trees
tabletki anty to nie witaminki i nie powinnas je brac bez konsultacji lekarza. Owszem lekarze nie zlecają dziewczynom badań przed rozpoczęsciem brania tabsów ale wiedzą jakie tabletki mają skład, ilość hormonów i do tego wystarczy zwykłe badanie ginekologiczne i wywiad na temat chorób - ale to dotyczy kobiet które są już rozwinięte i dojrzałe. Jeśli masz 16 lat to jeszcze dojrzewasz i nie powinnaś brac zadnych tabletek bo masz jeszcze na to czas. ale sa tez tacy lekarze którzy przepisują tabsy nastolatkom...w głowie sie to nie mieści, że recepty na tabsy anty są rozdawane tak lekkomyślnie.

a kto sprzedal ci te tabletki bez recepty?odwazna jestes.nie wiem czy wiesz,ale kazda kobieta ma inny organizm i nie kazda moze brac sobie tabletki jakie jej sie podobaja.ja odrazu poszlam do lekarza zrobil mi badania i dopiero pozniej dal mi tabletki najlepsze dla mnie.a nastepnym razem gdy byly juz zadrogie przepisal mi inne i sie nabawilam stanow zapalnych,a to napewno nie jest przyjemne i bardzo dlugie leczenie.wiec radze isc do lekarza i najpierw zrobic te badania niz pozniej plakac ze cos jest nie tak

Gość agniesia84
mi nie dał na pierwszej wizycie tylko najpierw skierował na badania ale nie te wszystkie co kolezanka kajja wymieniała bez przesady..

Gość agaa176
a moim skromnym zdaniem dziewczyna robi dobrze ze chce sie zabezpieczac!Wedlug mnie tabetki sa najlepszym rozwiazaniem...po co ma byc nastoletnia matka.Choc i tak wiekszosc lekarzy przepisuje tabletki od reki

dobrze ze sie zabezpieczac ale przed ,niech idzie do lekarza i da jej odpowiednie tabletki.ja osobiscie zaczelam brac od 18 roku zycia jak juz mialam stalego partnera,ale wcale nie mowie ze jest za mloda.mieszkam w holandii i tutaj dziewczyny biora tabletki od 14 roku zycia.wiec nie mam nic przeciw ale niech najlepiej skonsultuje sie z lekarzem to jest bardzo wazne

Gość Betina sis
kajja A nie znasz takiego lekarza we wrocławiu? :p Troche kpie, ale nie gniewaj się, bo tak naprawdę to marze do takiego trafić co mi powie,że najpierw zrobimy badania na poziom hormonów:]. Ponoc te badania są drogie..tzn kosztowne.. i lekarze zazwyczaj ich dlatego nie robią:/

alcia16 czy nie chciałabyś odkupić ode mnie jednego opakowania harmonetu? Będę starała się o dzidziusia więc muszę zakończyć branie pigułek. Jeśli chodzi o lekarza to jeszcze nigdy żaden nie kierował mnie na badania, a korzystałam z usług wielu przez jakieś 6 lat.

najczęściej chodziłam do lekarzy tylko po receptę bo bez niej trudno jest kupić pigułki

Gość alcia16
lilabez===>>>ja mam kupione 3 opakowania tzn do lipca moge brac ale jak chceesz to zostaw je do lipca potem japrawdopodobniej bede chciala je kupic

Oki, jak nie znajdę nikogo chętnego to zostawię dla Ciebie. Pozdrawiam, papapapa

Gość alcia16
up up up:):):)

a wlasciwie to dlaczego nie poszlas do lekarza? masz zalatwione tabletki z Czech - super, ale to chyba nie jest zadna przeszkoda ku temu, zeby isc sie przebadac. kazda kobieta, ktora bierze tabletki, powinna byc pod obserwacja lekarza, zaleca sie co pol roku chodzic na rutynowe badanie. przeciez to tylko dla Twojego dobra.