Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pryszczata niunia

Dziewczyny z TRĄDZIKOWĄ CERĄ!!!!

Polecane posty

Gość pryszczata niunia

Czym myjecie twarz? Tzn. czy myjecie wodą z kranu, czy nie? I czy używacie żeli do twarzy, czy myjecie twarz czymś innym. Ostatnio przeczytałam na tym forum, że jednej dziewczynie dermatolog kazał myć twarz papką z płatków owsianych. Chciałabym się dowiedzieć, czy wy też myjecie twarz czymś takim i jakie to przynosi efekty.

Gość abcde..
ja myje tylko woda przegotowna. bez zadnego zelu, bo wysuszaja mi skore!

Gość abcde..
ja myje tylko woda przegotowna. bez zadnego zelu, bo wysuszaja mi skore!

Gość pryszczata niunia
abcd i niczym więcej? Tylko samą wodą? To jest zalecenie lekarza czy sama tak wymyśliłaś? A jakie to daje efekty, mniej się wysiewa pryszczy?

Gość coraz lepiej
ja myje phisiogelem jest bardzo delikatny dermatolog mi tak zalecil a jak nie phisiogel to zel do cery delikatnej i wrazliwej nie do tlustej i tradzikowej .....

Gość pryszczata niunia
coraz lepiej, a czym zmywasz żel? Ja Myję żelem AA z tej nowej serii z krzyżykiem dla skóry atopowej. Moim ulubionym jest Dax Cera Wrażliwa. Mam wrażenie, że jak myję twarz łagodnymi żelami dla alergików to buzia jest lepsza.

Gość coraz lepiej
zel zmywam woda z kranu

Gość kicurka21
ja odkąd uzywam mleczka lirene do cery tlustej (taki niebieski) to mozna powiedziec ze nie mam juz cery trądzikowej...do tego tonik z tej samej serii i krem matujący na dzien nivea z hydraminą a na noc effaclar k..i mam gladziutką cerę tylko przed okresem czasem cos wyskoczy (max 3 pryszczyki)

Gość kicurka21
w ogole nie uzywam wody - zadnej !!!

Gość pryszczata niunia
Niektórzy lekarze uważają że woda z kranu powoduje większy wysyp pryszczy. Twoja nie reaguje źle? Ja zaczęłam od dziś zmywać żel tonikiem, ale chyba to nie jest dobry pomysł, bo tonik trochę kiepsko spłukuje żel. Zmywanie wodą mineralną lub przegotowaną jest trochę uciążliwe, bo trzeba nalewać do miski i kombinować żeby brudna woda z twarzy nie poleciała do miski z czystą wodą. Myślę też o wodzie termalnej ale wszystkie są koszmarnie drogie.

Gość pryszczata niunia
kocurka, myślisz, że mleczkiem i tonikiem da się dobrze oczyścić skórę?

Gość pryszczata niunia
A czy któraś z was próbowała eksperymentów z płatkami owsianymi lub siemiem lnianym czy czymś takim?

Gość mydło z płatkami
Jak do tej pory jedyną rzeczą, którą mogę myć twarz jest mydło z olejkiem z drzewa herbacianego i płatkami owsianymi Polleny Aromy. Po wszystkim innym twarz robi mi się tragiczna. A już najgorsze są te reklamowane żele antybakteryjne do mycia twarzy.

Gość pryszczata niunia
Spróbuję płatków owsianych. To są normalne płatki owsiane ze swykłego sklepu? jak je przygotowujesz? Jak nimi myjesz twarz?

Gość kicurka21
mleczko zdecydowanie lepiej oczyszcza skóre niz woda z żelem.juz mowie dlaczego.. Otoz mleczko wykazuje wysokie powinowactwo do wszelkich substancji lipofilnych ktorymi miedzy innymi jest brud, kurz, łój i inne smieci zatykające pory twarzy.wiąze sie to z jego charakterem typu emulsji a z chemii wiemy ze podobne przyciąga podobne.tak więc mleczko o wiele lepiej radzi sobie z brudem i łojem niz woda i żel ktore maja glownie wlasciwosci hydofilne a nie lipofilne, ponadto dotatek detergentu jakim jest zel wywoluje uczucie sciągniecia i wysuszenia co z kolei potęguje rogowacenie skory i nasila powstawanie zmian... decyzja nalezy do Ciebie..sprobuj a sie przekonasz ze stan skory twarzy ci sie poprawi.mleczko nakladaj grubą warstwa jak maseczke i potem zetrzyj delikatnie wacikiem(jesli robisz makijaz zrob to 2 razy, a na konic uzyj toniku, a potem koniecznie lekki krem..krem dodatkowo nawilzy naskorek i zapobiegnie wysuszającemu dzialaniu parującego toniku...trądzikowcy powinni przede wszystkim dbac o wlasniwe zmiękczenie naskorka bo z reguly mają zaburzony proces rogowacenia, a jak sie zmiekczy naskorek kremem i nie uwywaniem wody to ureguluje ci sie skora sama powodzenia

Gość pryszczata niunia
Co to za mydło z olejkiem z drzewa herbacianego? Moja cera nienajlepiej reaguje na mydło i olejek herbaciany- niekontrolowanym wysypem:(

Gość kalicja
ja myję mydłem siarkowym i jest ok, mycie nim twarzy dwa razy dziennie zapobiega powstawaniu nowych pryszczy i wygładza twarz. a gdzie można kupić to mydło polleny aromy? ciekawe, może jest lepsze...

Gość pryszczata niunia
kicurka dzięki. Do tej pory myślałam że mleczko tylko pogorszy mi stan skory jeśli nie zmyję go żelem i wodą.

Gość mydło z płatkami
http://shop.pollenaaroma.com/ Jeśli chcesz poczytać o tym mydle to szukaj serii przeciwtrądzikowej, mydło OTi. Płatki są tak jakby wtopione w mydło. Dla mnie to jest najlepszy kosmetyk do mycia twarzy. Właściwie jedyny jaki moja twarz dobrze toleruje.

Gość kicurka21
zapewniam Cie ze to tylko takie wrazenie, a po kilku dniach przyzwyczaisz sie

Gość pryszczata niunia
Ja myłam twarz mydłm siarkowym, bo pomyślałam sobie, że to środek sprawdzony od pokoleń a wiadomo że najlepsze są stare sprawdzone sposoby. Po kilku dniach miałam niekontrolowany wysyp:( W ogóle ostatnio twarz mi się popsuła i dlatego szukam jakiegoś sposobu żeby temu zaradzić.

Gość mam pytaniee
czy to mydło Polleny można kupić w sklepach?

ja myje szarym mydłem ładnie mi wszystko prawie poschodziło...

Gość białym jeleniem
????

Gość IWOSTIN PURRITIN
żel ... i po zelu nic wiecej tylko jakies masci i antybiotyki na pryszcze miejscowo ...aaa i oczywiscie krem nawilżający :P