Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Batmanka

kolczyki w pępku.........

Polecane posty

Gość xXxklaudiaxXx
Ring radze Ci nie wyciągac jeszcze . ja wyciągnęłam po 3 miesiącach i urosłaa mi taka bąbla z ropą ;/ ochydneee ;( wiec lepieej poczekaaaj .. ;)

Gość Ring
No ja przebijałam 5 czerwca. Bolało z dzień przy schylaniu w nocy oki. Przez miesiąc wszystko pięknie, potem kąpiele, opalanie... Jakoś 2 tyg temu tak się paprało, że masakra! Wyskoczł jakiś bąbel, bolało.. Czego to już nie stosowałam.. Tribioticu w hurtowniach nie było ale zwykła neomycyna też dała radę. Bąbel zszedł i jest elegancko, żadnej ropy.. Ale jak zakombinuje i będę próbowała zdjąć to tylko podrażnię.. Więc się wstrzymam a kolczyki poczekają pewno do przyszłego lata.. Pozdrawiam i dzięki za info :)

Gość xXxklaudiaxXx

Gość Andzia pp
xXxklaudiaxXx : mi woda utleniona bardzo pomogla tak sie akurat zdaje ze woda oczyszcza ci jak masz jakiegos syfka na dziorce ale i takze pomaga goic :):):) takze w moim przypadku pomogl :)

Gość Martusia *
Hej :) Ja własnie jutro ide sobie zrobić kolczyk w pępku.. Tylko zastanawiam sie nad jednym.. trenuje gimnastyke.. czy po tygodniu juz bede mogła robic mostki salta itp.. bardzo mi na tym zalezy.. odpiszcie jak najszybciej..:)

Gość Gosia16
Heyka :) no po tygodniu to raczej za wczesnie bo Cie prawdopodobnie bedzie jeszcze bolało... a nwet jezeli nie to lepiej nie robic takich cwiczen tak krotko po przebiciu... dobrzeby bylo zaczekać z miesiąc.

Gość dariaxxx
Mam kolczyka 2 miesiące, czy mogę iśc już do solarium?

Gość nakusia2110
xXxklaudiaxXx. Babelek dziewczyno ja mam kolczyka juz ponad z pol roku i co zmienialam z dziesiec razy i niedawno mi sie zrobil. Niby mialby mi sie zrobic po pierwszym zmienieniu...fajnie;)] dariaxxx. z tego co slyszalam to nie powinno sie chodzic na solarium jezeli ma sie kolczyka w pepku, ale nie wiem dokladnie bo sama nie chodze wiec nie jestem pewna. Zreszta roznie ludzie pisza, niektorzy ze tak niekotrzy ze nie:)

Gość Andziullek.
Hej. Ja miałam już kolczyk w pępku, ale mama kazała mi go wyjąć .;/ bo się ciągle paprał i ropiał... I wyskoczył taki bombelek z ropą. ochyda. ! ;/ . wyjełam na nic u dziurka zarosła a bąbel zszedł . miałam go od marca do czerwca.. kruciutko. Ale znowu całe szczęście sobie robię. :) Przekłuje mi go koleżanka. Doświadczona. ;). Robi wszystkim w łuku brwiowym, nosie, uchu, chrząstce, przy ustach... i w języku. Więc nie mam sie czego bać. ^^ . A tak po za tym jak mi pierwszy raz jakaś typiara robiła to 30 min ! . Tak bolało.. aż nie możliwe mi się to wydaje że tak długo. A ta moja koleżanka robi jakieś 10 sek. ;) . Już chcę miec ten kolczyk spowrotem! :) Ale robie go dopiero za tydz. Pozdrowienia. ;*** .

Gość Andzia pp
Andziulek to bylo bez sensu troche zrobilas kolczyka potem wyciagnelas bo sie babralo :/ eeee to normalne przy gojeniu jak ja mialam takie babelki to moja mama spoko na luzie mowila ze mam przemywac a nie od razu wyciagaj go :):) myslalam jeszcze tydzien temu ze sie zagoil moj kolczyk a teraz sie okazalo ze nie bo lifma mi wychodzi :/ale spoko od jakiegos miesiaca juz mnie nie boli nie czuje go :) chyba sie zaczelo babrac bo przestalam przemywac :/ upssss hehe pozderki :)

Gość AdŹź
3o, to juŻ niee aŻ tak bardzo.. Ale niee bĘdzie jeszcze zagojony an pewno. Mi w ponidziaŁek minie miesiĄc, a opuchlizna juŻ zeszŁa, ze 2 dni temu.

Gość Andzia pp
mi 20 wrzesnia minie 3 miesiace :):) faaajnie :):) pozderki :D

Gość seendii
hm, ja mam 13 lat i wczoraj przebijała mi koleżanka wenflonem. Może nie był to aż taki silny ból no ale nie mogę powiedzieć że go nie było.. koleżanka przebiła mi go za darmo ale musiałam sama wszystko kupić. wenflon kosztował około 3 zł, a kolczyk 12. teraz nadal mnie boli ale staram się nie zwracać uwagi na ból. czyszczę go wodą utlenioną oraz solą fizjologiczną nawet do 5 razy dziennie. nie wiem jak z prysznicem/kąpielą . no, a co do tego czy zrobić sobie masz.. moim zdanie zrób sobie. : ddd tylko wiesz.. musisz wiedzieć że taki kolczyk może ci się nie przyjąć.. i będziesz musiała przebijać jeszcze raz. na przykład ja wczoraj po przebiciu miałam czerwone w okół niego i sine.. lecz dzisiaj nie mam już nic. : ))) pozdrawiam : dd

Gość AdŹź
seendii : Jeśli nawet będziesz miała czerwoną obwódkę wokół kuleczek to dobrze, to znak, że dziurka się goi. Sama mam kolczyk prawie miesiąc, i mam nadal ta "obwódkę" Co$ik to GG 8570460 odpowiem na każdą wiadomość. ;* 4 All

Gość Andzia pp
sendii : ja bylam u kosmetyczki :) znaczy ja robilam kolczyka u kosmetyczki ... heh i 20 wrzesnia minie 3 miesiace kiedy go mam :P:P pozderki :P

Gość NuNia*
SieMka:* Ja zrobiłam sobie kolczyk w pępku sama, pomagała mi troche psiapsióła:) To było jakieś 3tygodnie temu.. Goi sie ładnie, przemywam rumiankiem.. | Goiło sie pół roku?;| Eh.. ja mam 3 tyg. i sie prawie zagoiło no ale każdy ma inną skóre:P Przed przekuciem igła mroziłam czymś z zamrażarki strasznie to bolało ale potem za to przekucie igła i wkładanie kolczyka wcale!:)) Jestem z niego bardzo zadowolona! W nosku też sama robiłam :* Pzdr.! Naprawde nie ma sie czego bać:)

Gość kaśka6006
siemka chce sobie zrobic kolczyk ale nie wiem jak zareagują rodzice mam dopiero 12 prawie 13 lat i nie wiem co zrobic czy kosmetyczka zgodzi się zrobić to bez obecności rodziców nie wiem jak to będzie najbardziej boję się rodziców co mam zrobić piszcie na e-maila kasia.zamor@interia.pl czekam na rady...

Gość Andzia pp
kaska6006: ja mam 13 lat i jakos mam kolczyka w pepku ;):) jest bosski ... ale to tez zalezy jakich ma sie rodzicow moi na przyklad bez problemu sie zgodzili jak ich zapytalam to powiedzieli ze mooge :) pozderki :)

Gość kaśka6006
dzięki andzia PP ale co mi radzisz żeby zrobić kolczyk potajemnie??? pozdro

Kaśka6006 nie da sie tego zrobic potajemnie.. Jak jestes niepelnoletnia to musi ktos pelnoletni (rodzic) wypisac \"umowe\" musisz isc z nim

Gość pani g
ja dziś sobie przebiłam pępek w studiu, zaplacilam 100 zł. narazie nic sie nie dzieje, ale pomimo tego bede musiala uwazac =]

Gość Andzia pp
pani g : e narazie sie nic nie dzieje dopiero zacznie sie babrac ... nie strasze bo to nie jest nic strasznego to po prostu bedzie sie kolczyk goil :P hehe mi sie pare dni temu przestal babrac za 5 dni mina 3 miechy jak mam kolczyka :):) mysle juz o noowym ... ale rodzice wybrali kolczyka dla mnie bedzie on zloty z taka wazka lub kwiatkiem ... suuuper :):) pozdrooo ---------->>> FoR aLl

Gość pani g
wiem, ze to wszystko dopiero się zacznie =] jak narazie super i polecam wszystkim=]

Gość TriSzia
ja przekułam pępek 3 tygodnie temu - w sobotę-bolało tylko chwilkę w momencie próby przebicia się przez skórę a reszta to pikuś- na drugi dzień spałam juz na brzuchu a 2 dni poźniej w ogole o nim zpaomniałam:):)zero bólu i babrania:) jednym słowe wszystko super:)polecam