Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ewa69

Wkładka a ciąża

Polecane posty

Czy przy założonej wkładce wewnątrzmacicznej można zajść w ciążę? Znacie takie przypadki?

Gość mozna
nie zdaza sie to czesto, ale jednak sie zdarza.

słyszałam że jedna na 100 kobiet

Gość xxaa
pewnie masz dylemat załozyć czy nie?

nie, mam już założoną , 17 dni spóźnia mi się okres i się martwię co jest grane. Ale czy taka normalna ciąża jest możliwa?

Gość xxaa
mozliwa, ale to bardzo zadkie- takjak piszesz1/100 jesli niedawno załozyłas spirale to takie opoznienie jest mozliwe, tez tak miałam;). nie stresuj sie, ja tez wpadałam w panike na poczatku, bo mi się druga czy trzecia miesiaczka opozniała. pożniej tez mi sie spożniała i lekarz mi przepisał dodatkowo tabletki antykoncepcyjne (1 opakowanie) na wyregulowanie. nie sadze zeby to była ciaza, poprostu skontaktuj sie z lekarzem - nawet telefonicznie bo moze trzeba pomoc jakos lekami. pozdrawiam.

Gość xxaa
albo zrob sobie test ciazowy - dla uspokojenia. jednak myslę ze do lekarza powinnas sie zgłosić, moze tez dostaniesz tabletki.

Gość rrrrrrrrrr
moja koleżanka zaszła w ciąże z wkładką i straciła dziecko. Ja mam wkładkę od prawie 4 lat i jestem bardzo zadowolona tylko jedyny minus to obfite wycieńczające miesiączki.

xxaa, mam wkładkę od listopada, więc już trochę czasu, może jednak jestem ta pechowa? jutro idę po test. rrrrrr - właśnie też tak miałam , obfite miesiączki jak smok.

Gość xxaa
oj nie boj sie;) napewno nie jestes pechowa, trzymam za Ciebie kciuki. ja byłam pechowa, test wyszedł pozytywnie, ale jak juz pisałam to była ciaza pozamaciczna.

Gość xxaa
i pewnie takjest, jest tuż tuz, moze jakies zaburzenie hormonalne?

Gość Ulka 1525
Moja mama tez miała spiralę i zaszła w ciążę,miała wtedy 38 lat ja miałam 18. Spiralę trzeba 3 razy w roku monitorowac(wystarczy USG) tak powiedział lekarz w szpitalu. Ale nic urodziła sie moja siostrunie Baba miała prawie 4kg była w sumie piątą ciążą mojej mamy bo 2 razy poroniła. Jak sie dowiedziała ze jest w ciąży był mały dramat z obawy o wiek ale teraz jest super.Moja siostra ma juz 9 lat :-D kochany Pysiula-moze trochę ją rozpuscilismy z racji tego ze majmłodsza :-D ale to nic. Mój syn jest tylko 2,5 roku młodszy od swojej cioci :-)

Ulka, wiadomo, na poczatku jest strach i wielkie zaskoczenie ale potem - jak nie kochac takie słodkie maleństwa, przy którejś ciąży -38 lat to nie jest tak źle, gorzej gdyby to była pierwsza, no nie? A ja zrobiłam dziś test i wyszedł że ciąży nie ma, całe szczęście :), no ale będzie trzeba zasuwać i tak do ginka.

Cześć Wszystkim !!! Ja założyłam spiralę Nova-t, gdyż miałam dość tabletek i nie chciałam szybciutko drugiego maleństwa. Po 2 latach od założenia spirali jednak zaszłam w ciążę. Spirali nie dało się usunąć, gdyż sznureczki powędrowały do środka. Szczerze mówiąc strasznie się bałam , ale jakoś dotrwałam prawie do końca... Obecnie jestem w 38 tygodniu ciąży i wiem ,że będzie to druga moja córeczka.Termin mam na 28 kwietnia. Między moimi dziewczynkami będzie pięć lat różnicy. Przede mną jeszcze poród. Mam nadzieję tylko,że pozbędę się tej spirali podczas porodu i wszystko będzie o.k. Na wizyty kontrolne do swojego ginekologa chodziłam co dwa tygodnie. USG robione pięć razy dla kontroli i wszystko wykazywało w porządku. Mam nadzieję,że tak się wszystko zakończy. Pozdrawiam.

Gość ta z jedych na tysiąc
jestem w ciazy wewnątrzmacicznej, wkladka jest i funkcjonuje dobrze, obok pojawil sie pecherzyk, 5 tydzien

Gość xxanna
Witam, mam od roku zalozona spiralke hormonalna,ale od kilku tygodni czuje sie chocbym byla w ciazy,nie mam typowo charakterystycznych objawow jak przy pierwszych ciazach.Ale mam mdlosci w ciagu dnia lecz nie zawsze,do tego pobolewal mnie brzuch na dole,bole byly typu skurczowego z lekkim kluciem,pozniej dostalam niby okres - lekkie brunatne plamienia przez 5 dni nic wiecej. Zrobilam test,ale wyszedl negatywny. Jedynie czego nie zauwazylam to powiekszajacych i wrazliwych piersi . Zastanawiam sie czy to moze byc ciaza?

Gość maluszkowo
Witam, wkładka na swoim miejscu, ciąża nad nią. Cała ciąża zagrożona, bo łożysko nie "złapało" wkładki i spirala może uszkodzić pęcherz płodowy ale to już 27 tc więc wierzę, że będzie dobrze :)

Gość Hancik
Ja też zaszłam w ciąże z wkładką. Wkładkę miałam 2,5 roku i okazało się, że jestem w piątym tygodniu ciąży. Niestety wkładka była przesunięta i koniecznie trzeba ją było usunąć. Lekarz powiedział że w takim przypadku jest ogromne ryzyko poronienia. Na szczęście nic takiego jak narazie się nie stało. Obecnie to 11 tydzień ciąży i szukam dziewczyn które też zaszły w ciąże z wkładka i miały ją usuniętą w trakcie ciąży (na początku). Czy udało Wam się donosić ciąże? Czy ciąże były "normalne" czy musiałyście leżeć itp? Brdę wdzięczna za odpowiedzi.

Gość jaaa74
Własnie dzisiaj dostałam wiadomosci od mojego ginekologa że wkładka jest na miejscu tak jak ja założył ale jest i ciąża ,5 tyg gorszej ,,jakości ,,że tak powiem ,ponieważ pęcherzyk jest zniekształcony iecho zarodka wątpliwe.Usunąć wkładki się nie da ponieważ jest ponad ciążą ,ciąży usunąć też się nie da...pozostaje się zastanawiać co dalej ,w domu troje dzieci ,ja w wieku 41 lat...

Gość gość
Ciąża to nie choroba,wiek dobry na kolejną ciążę.Jeszcze z tego dziecka bedziesz bardzo zadowolona.