Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Panna nie-młoda

No i się zaczęło...

Polecane posty

Gość Panna nie-młoda

gorący okres ślubów. Coraz to więcej moich znjomych pobiera się, ma dzieci. W najbliższą sobotę idę na jedno takie wesele, a mnie to wszystko przytłacza Bo mój "wspaniały" mężczyzna mimio, iż jesteśmy ze sobą bardzo bardzo długo, nie pomyślał nawet by się mi oświadczyć, o ślubie nie wspomnę

Gość a ile macie lat
?

Gość Panna nie-młoda
po 25 :(

Gość a ile macie lat
to co sie stresujesz jeszcze masz duzo czasu, jestem w twoim wieku i nie mysle jeszcze o slubie tylko dlatego ze moje kolezanki sie hajtają. wyluzuj dziewczyno, to nie XIX wiek ze kobieta bez meza nic nie znaczy:O

Gość Panna nie-młoda
ale nie przytłacza fakt, że wszyscy na około już biegają w tych białych sukniach, itd Bo w głębi serca też bym bardzo chciała, a tu figa. W gruncie rzeczy nic nie stoi na przeszkodzie żeby mój facet o tym pomyślał, mamy pracę, mieszkanie..

Gość najlepiej żyć swoim zyciem
Pobierają się , bo to ich życie. Inni sie rozwodzą, jeszcze inni wyjeżdżają pracować za granicę, jeszcze inni rozpoczynaja nowe studia. Przede wszystkim podstawa to życ swoim zyciem a nie innych, ty nie myslisz o białej sukni,bo jesteś w tym miejscu w którym jestes i to twoje życie. Chciałabyś zeby życie kazdego wyglądało tak samo. Albo chcesz isć za ciosem i też nałożyć białą suknie ,bo za duzo twoich koleżanek już ja nałożyła? To bez sensu. Traktuj raczej zycie jako czas, w którym wszystko ma swoje miejsce, twój czas tez przyjdzie i przestań tak wyjaskrawiać ten temat , doceń swoją sytuację i tyle.

Gość a ile macie lat
mieszkacie razem? długo jestescie ze soba?

Gość najlepiej żyć swoim zyciem
Tak ja też marzyłam i w pewnym momencie, tuż po obronie też wydawało mi sie ,ze to najlepszy czas bedzie spisać na papierku nasz 8 latni związek. Okazało sie ,ze luby postanowił spróbować z innego gniazda.... a ostatnie fakty pokazują ,ze miałam szczeście. Bo to nowe gniazdo tak pewne, ze to wielka miłość, że może bez skrupułów polowac na cudzego faceta... teraz za plecami samo jest wystawiane.... dla mnie. Gdybym poszła za ciosem koleżanek ,ktore ubierały białą suknię 3 lata temu... a moj były proponował nawet, tyle ze ja chciałam skonczyć studia... to kto wie, pewnie dzisiaj włóczyłabym sie po sądach i rozwodziła. Nie popadam w paranoję, mój czas pewnie też przyjdzie, zebym włożyla biała suknie, tym bardziej sie ciesze, ze bedzie mam nadzieje facet wart tego, bo poprzedni pokazał... i pokazuje, że dla niego słowa nie mają zadnej wartości.

Gość moja kolezanka
byla z facetem osiem lat, on mial 30 ona 28...moze pochopnie i niepotrzebie ale, miala dosc czekania na oswiadczyny i zerwala znajomosc...nie zaluje wiec pewnieo cos sie miedzy nimi wypalilo

Gość Panna nie-młoda
mieszkamy razem ponad rok razem 5 lat

Gość bvcer
mam 22 lata 8 miesiecy i nigdy nie miałem dziewczyny .

Gość jak najbardziej
cie rozumiem to normalne ze w pewnym wiku chce sieczegos wiecej niz tylko mieszkania razem w koncu jezeli macie byc razem to o co w ogole czekac

Gość a ile macie lat
tak to jest jak sie mieszka z facetem - do ślubu wtedy mu nie spieszno i wcale sie nie dziwie:O

Gość wlasnie po co facet
ma sie spieszyc ze slubem, skoro juz mieszkacie razem, na pewno sypiacie ze soba?? ma wszystko, czego facetowi potrzeba;) oni nie lubia zobowiazan...nie musi sie starac, zabiegac, bo juz Cie 'zdobyl' - mieszkacie razem, na pewno mu tak wygodnie 'bez zobowiazan' jak sobie poscielesz tak sie wyspisz:O