Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sloughi

Ranking inteligencji psow - jaki pies najinteligentniejszy?

Polecane posty

Ja mam suczkę bokserke , ma półtora roku , nalezy do tej odmiany złotej , na wysokich łapach , nie slini się , co jest wielką wada tych psów , ale pani , od ktorej ją kupiłam mowiła , że prawdopodobnie w jej przyjściu na swiat dopomógł amstaff sasiada:)Ale jest przepiękna , uwielbia dzieci , i kocha wszystkich ludzi , więc jesli ktos chce psa strózującego to nie polecam tej rasy , jest za to doskonałym kanapowcem mimo 30 kg wagi , cechą bokserów jest też to , że bardzo dlugo zachowują się jak szczenięta , chodzi mi o umiejętność i chęć do zabawy , doskonaly pies do towarzystwa i dla malych dzieci , mozna go trzymać w bloku , ja akurat mam wlasny dom z dużym podwórzem , ale moja sunia do specjalnie biegających nie nalezy:)otwiera sobie drzwi , latem umie odkrecić kran na dworze , żeby napić się wody , wiec mądra jest:)poleceń nie spaełnia zbyt chętnie , ale myślę , że ma charakter.

ja mam pinczera sredniego, bardzo madry pies. umie sie czolgac, udawac niezywego, potrafi znalesc po imieniu wsyztkich mieszkanicow w domu, toleruje kotki, sprzata zabawki po sobie (smieszne nie, ale zawsze po zabawie zanosi zabawke do kojca i tam zostawia, orpcz tego laduja tam moje rzeczy, ktore zostawiam na podledze, jakas skarpetka). oczywiscie podstawiwe komendy tez zna. slucha sie bardzo, chyba jest wdzieczny, ze go przygranelam z ulicy :)

Gość Labrador
Labrador są psami myśliwskimi i policyjnymi są bardzo grzeczne wiem sama bo mam 3 w domu jeden biszkoptowy i dwa czekoladowe

Gość Badgirlriri
Jeśli chodzi o wykaz to wiem że pierwsze miejsce jako najbardiej inteligentny pies zajął Border colie drugie pudel, a trzecie owczarek niemiecki. Co do ludzi którzy mówią coś na pudle niech pomyślą ponieważ jestem w stanie się założyć że wasz pupilek nawet łapki nie umie podać, pozdrawiam.