Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukajaca pomocy

brak slubu koscielnego a rozgrzeszenie

Polecane posty

Gość szukajaca pomocy

Kochani, powiedzcie mi - jesli ktos sie orientuje-czy w jakichs katolickich kosciolach w Polsce ksiadz udziela rosgrzeszenia ludzia majacym dzieci ale tylko slub koscielny. Moja kolezanka Francuzka byla tym zszokowana i stwierdzila ze to nie mozliwe ale na wszelki wypadek zapytala ksiedza katolickiego we Francji i sie okazalo ze we Francji mozna dostac rozgrzeszenie w takim przypadku. dzieki

Gość ._._._
chyba mającym tylko cywilny...

Gość szukajaca pomocy
sory, ludziom majacym tylko slub cywilny

Gość takie zwykłe ubepieczenie
to zależy od księdza, bo jeden da, a drugi nie:o kurde wkurzające to jest, bo zewro konsekwencji w tym kościele katolickim - żenujące

Gość ._._._
Udziela w wyjatkowych sytuacjach:) Parę lat temu byłam w takiej sytuacji syn szedł do 1 komunii dostałam rozgrzeszenie tzw okazjonalne:) Na czas komunii abym z nim mogla przystapić:) Generalnie nie wyraziłam skruchy mialam tylko slub cywilny iles lat(oni to nazywaja kontraktem:P) stąd "dyspensa" jednorazowa bo nie rokowalam poprawy chyba;-)

Gość szukajaca pomocy
jejku, to naprawde potworne... :( Ja mam szczera potrzebe duchowa, poprosty potrzebuje religii, ale nie bede brala slubu koscielnego ani wesela bo jestem temu przeciwna - nie ma nic na ten temat w Biblii. Dla zasady tez tego nie zrobie... Bylam juz zdecydowana przejsc na jakis odlam protestancki, ale wlasnie kolezanka mi dala nadzieje mowiac o tym ze to jakis wymysl szokujacy polskiego Kosciola... Jestem zszokowana ale i pelna nadziei. Dzis zadzwonilam nawet do kosciola i zapytalam ksiedza czy daje w takich przypadkach rozgrzeszenia, ale on przeprosil i powiedzial ze maja zakaz udzielania telefonicznie takich info!!! znowu przerzylam szok - to jakas tajemnice?

Gość szuwary szuwary
Ja bym o tym w ogóle nie wspominała w czasie spowiedzi. Guzik ich to obchodzi