Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak jest

tak jest

Polecane posty

Gość tak jest

zeby było dobrze, trzeba robić z siebie kretynkę, zawsze usmiechnietą i zadowoloną z tego, co facet robi. To taki wniosek po rozmowie z moim wybrankiem. I ulzyło mi, jak to napisałam.

Gość Kawinka
A wiesz, że masz racje? ;)

Gość miałam podobnie
taaaaaaaaaa zawsze musimy sie cieszyc z tego co facet robi - wazne ze w ogole ROBI tez musiałam to napisac ....

Gość tak se pisze
No nie wiem czy kretynke ale na pewno osobe ktora dostrzega w partnerze to co najlepsze, docenia to co dobre, toleruje i stara sie zrozumiec jakies niedociagniecia, i daje duzo dobrego z siebie. Takie podejscie jest naturalne gdy sie kocha i gdy jest sie swiadomym siebie, tego co sie czuje, jakie sie ma wlasne wady, jakie potrzeby (dwa proste ludowe porzekadla zawieraja duzo madrosci zyciowej, przydatnej tez w rozwiazywaniu problemow w zwiazkach: "nie czyc drugiemu co tobie niemile" oraz "glupi dostrzega zdzblo w oku sasiada a nie belke we wlasnym" (czy jak to tam idzie). A gdy sie nie kocha, po co sie na wzajem ze soba meczyc? Innymi slowy, lepiej jest zaakceptowac osobe z ktora sie jest a jesli cos nas w niej drazni, najpierw spojrzec na wlasne wewnetrzne problemy ktore moze powoduja ze latwiej widzimy w kims nasza wade lub wyzywamy sie na kims, jak rowniez samemu rozwiazywac swoje sprawy bo inni nie sa naszym narzedziem. A jesli nie da sie czegos zaakceptowac, to pora sie zbierac i nie truc siebie ani partnera. A kto by chcial zeby go zmieniali i krytykowali? To jest mozliwe w domu rodzinnym gdy wychowuja nas rodzice, w pracy tez ewentualnie, ale tam gdzie sami tworzymy zwiazek? Po co? Wiecie co, zawsze wychodzilam z zalozenia, ze jesli dwie osoby moga dowolnie sie dobrac, to sa w stanie stworzyc sobie RAJ NA ZIEMI, AZYL w naszym swiecie. Po co to niszczyc? Pisze z raju wiec z nieco innej perspektywy.

Gość tak jest
to juz nawet nie chodzi o podziw (chociaz oczywiscie też-faceci porzebują go jak ...a wymyslcie same ;);), ale ja sie czasem czuje tak: jak bedziesz milusia -to "zachowujesz sie normalnie", a jak bedziesz przypominała Kazie Sz.-"o,to juz zołza zaczyna z ciebie wyłazić".

Gość tak se pisze
No ja bym pięć minut nie była z kimś kto mi docina jak Kazimiera Szczuka swoim gościom - to sobie można w tv obejrzec ale samemu się tak bawić? Ja jestem milusia bo wogóle miły ze mnie człowiek, więc jeszcze milsza jestem dla kogoś kogo kocham i na kim mi zależy. Ale tego samego oczekuję od partnera i to dostaję.

Gość tak jest
eee....Kazia tak naprawde nie jest taka zła;)to był ataki tam przykładzik, aby zobrazowac sytuacje...Wczoraj mała wymiana zdań u mnie ...i...dzis milusiam od rana, bo po co ciagnąc nieprzyjemne sprawy.Zostają niedopowiedzenia, cos tam nierozwiazane do konca, ale ważniejsze sa usmiechy na twarzach. tak trzymać....:(

Gość _ola_ola_
;>

Gość jasne jasne
lepiej za dużo nie wymagać od faceta bo jeszcze pójdzie do innej... Problem w tym, że faceci nie szanują takich ciepłych kluch...

Gość tak jest
e, zeby od razu ciepłe kluchy...atrakcyjna, usmiechnieta -bo zadowolona z zycia i partnera kobieta pracujaca i samodzielna.Hmmm...szanowana przez partnera;)

Gość tak jest
to raczej ptanie mam konkretne:dlaczego faceci alergicznie reagują, gdy kobieta szuka czegoś oprócz tego, co meżczyzna jej daje (sam z siebie). Dlaczego kobieta zawsze domaga sie wiecej(emocji, zaangazowania, odpowedzialnosci)??I wtedy okazuje sie, ze nie docenia tego co ma itd, itd.A tam, temat rzeka, znowu o niedoskonałosci faceckiej;);)i biednych kobitkach;).Pozdrawiam

Gość tak jest
to raczej ptanie mam konkretne:dlaczego faceci alergicznie reagują, gdy kobieta szuka czegoś oprócz tego, co meżczyzna jej daje (sam z siebie). Dlaczego kobieta zawsze domaga sie wiecej(emocji, zaangazowania, odpowedzialnosci)??I wtedy okazuje sie, ze nie docenia tego co ma itd, itd.A tam, temat rzeka, znowu o niedoskonałosci faceckiej;);)i biednych kobitkach;).Pozdrawiam

Gość tak se pisze
nie wiem, ja tam szanuję siebie, mój partner nie jest całym moim światem, choć daję mu wsparcie i sama też tego oczekuję, jestem silna, mam swoją pasję i swoją pracę może właśnie dlatego mogę sobie pozwolić na tolerację i szacunek do niego, w tym na zlewkę jeśli objawiają się jakieś nasze wady