Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

moniczka24

czy bede mogła miec dzieci??

Polecane posty

Bardzo proszę o pomoc oraz rade poniewaz nikogo nie spotkalam w podobnej sytuacji jak ja jestem chciałabym mieć jakąś nadzieje że będe miała dzieci.Mam 24 lata w wieku 12 lat przeszłam operacje na wyrostek robaczkowy i podczas tej operacji usunieto mi lewy jajnik i nie wiedziałam że mi go wycieli do grudnia 2005roku kiedy przeszłam operacje wyciecia prawego jajnika ponieważ mam endometrioze i nie było możliwe usunięcie jajnika po operacji wziełam 4 zastrzyki zoladex i teraz mam zajśc w ciąże ale doktorka mnie mi niezagwarantowała że będe miała dzieci.Ja bardzo pragnę dziecka ale chce miec wieciej informacji na ten temat czy jest mozliwe w mojej sytuacji miec dzieci!!! PROSZE O POMOC!!!!

Gość ++crowll++
Nie zrozumialam...To Ty nie masz ani jednego jajnika i chcesz miec dzieci?

Gość Moim zdaniem bez jajników
Moim zdaniem bez jajników to nie można zajść w ciążę :O Ale lekarzem nie jestem, skoro lekarz Ci powiedział, że masz zajść to chyba możesz. Choć w moim odczuciu to dość absurdalne :O

Gość DOROTA5320
a może nie wycięli Ci całych jajników tylko pozostawili fragmenty a to wystarczy aby zajść w ciążę. Poza tym nie piszesz czy normalnie miesiączkujesz bo jakbyś nie miala jajników to przechodziłabyś teraz menopauzę. Jestem w podobnej sytuacji bo pół roku temu miałam wycinane torbiele z obu jajników i obydwa są "okrojone". Też nie wiem czy uda mi się zajść w ciążę ale jak na razie specjalnie się o to nie staram. Jeśli masz chociaż fragment jajnika zawsze jest szansa. Powodzenia! :) :) :)

Podobno okroili mi lewego jajnika bo nie mogli go wyciąć bo nie mam prawego .Załamałam sie ponieważ ja pragne miec dzieci a teraz to nie wiem co mam ze sobą zrobić wiem że moge adoptować ale to nie to samo chciałabym czuć jak rośnie we mnie jak kopie itd .:(

Gość DOROTA5320
Skoro jesteś juz zdecydowana na dziecko to nic innego Ci nie pozostało jak tylko próbować. :) Mam nadzieję że jesteś w rękach dobrego lekarza który zna się na leczeniu przypadków jak Twój. Mam to szczęście że trafiłam na świetnego fachowca który zajmuje się także leczeniem niepłodności i wiem że kiedy już będę chciała zajść w ciążę to mi pomoże. Dziś robiłam sobie pierwsze po tej operacji USG i pani radiolog zdziwiona była że miałam jakikolwiek zabieg bo jajniki wyglądają jakby były nietknięte. Najważniejsze to fachowa pomoc no i "praca" z partnerem. :P :)

Gość nastroj
Dziewczyny, ja endometrioze lecze"dekapeptylem depot"ale aprop "ZOLADEX"- grzecznosciowo podaje do wiadomosci,ze moja kolezanka ma do odsprzedania 1 zastrzyk(kupila 1en za duzo;sama tez pracuje w aptece)w Łodzi. Jakbyscie chcialy ma go do odsprzedania(caly,zdrowy,wazny oczywiscie)za 700zl.(mniej niz w aptece,bo po co u niej ma zimowac,a ktos moze skozystac). Mozecie pisac do mnie na mail(grzecznosciowo)lub bezposrednio podaje nr do Doroty 502-626-367.