Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rp86

sałatka z porów

Polecane posty

Gość rp86

Cześć dziewczyny! Chciałam się Was zapytać czy macie jakiś przepis na sałatke z porów i majonezu, jadłam taką pierwszy raz w restauracji, była pyszna, chciałabym zrobić w domu ale nie mam przepisu, może któraś z Was ma przepis na tą pyszną sałatkę?? Z góry dziękuję kuchareczki:*

Gość kolikoli2
ja bardzo lubie taka: por pokrojona w cienkie paseczki, do tego marchew tarta(na grubych oczkach),jablko (tez tarte) +sol,pieprz,odrobina cukru i majonez

Gość rp86
kurczę w tamtej chyba raczej nie było marchewki, ale może się mylę :)

por pokrojony na talarki do tego kukurydza z puszki, pycha! polecam!

wersja soft - por, jabłko, sól, pieprz i majonez. Fantazyjna :D Można dodać też kukurydzę i ser żółty, pokrojoną w kosteczkę chudą wędlinę.

sałatka z pora: 2-3 szt. pora (tylko białe części) pokroić w paseczki, lekko posolić i odstawic na 15-20 minut 4 jajka ugotowane na twardo, pokrojone w kostkę 15 dkg sera żółtego startego na tarce (grube oczka) puszka kukurydzy puszka groszku majonez sól, pieprz Wszystko razem wymieszać i doprawić do smaku surówka z pora: 2 pory pokroić w paski jabłko obrane ze skórki i starte na tarce 2-3 łyżki śmietany 12% sól, pieprz Poza tym na Bon Apetit jest dużo różnych przepisów, zajrzyj tam

Gość monia m
ja wiem jak zrobic salatke z pora.Pokroic w paseczki por i dodac majonez sol i pieprz i jak chcesz to troche cytryny.Nic prostrzego.Pozdrawiam

Gość rp86
Dziękuję Wam chyba coś sobie wybiorę z Waszych przepisów ;)

Gość K.A.
Ja robię taką (nie podaje ilości,zrobisz ile będziesz chciała): pory (koniecznie sparzone) pokrojone w paseczki jajka (pokroić w kosteczkę) żółty ser starty na tarce majonez przyprawy do smaku czasami dodaje kawałeczki śledzia,ale to sporadycznie,wolę wegetariańską wersję. To moja ulubiona sałatka

Gość wariant
ja dodaję pokrojone w duże kawałki orzechy włoskie - bardzo wykwintne

Gość a ja robie tak
pory - sparzyc i pokroic na drobne krazki (jak bardzo duze, to jeszcze na polowki albo cwiartki) dodac groszek z puszki i kukurydze tez z puszki, sol, pieprz, majonez. i tyle, a pyszna