Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kikaaa

Czy dobrze dbam o cerę?

Polecane posty

Gość Kikaaa

Mam cerę mieszaną, przed okresem pojawia się sporo pryszczy, a tak ogólnie to pojedynczo od czasu do czasu... Używam: - rano i wieczorem szarego mydła, - rano i wieczorem toniku Eveline Pure Control, - rano i wieczorem krem nawilżająco-matującego z tej samej serii, - maseczki żelowej Ziaja 2 razy w tygodniu. Właściwie to nie robię makijarzy, najwyżej używam w trudnych przypadkach korektora. Czy prawidłowo dbam o cerę? (Przydałby się peeling, ale po nim mam szorstką twarz, częściej wyskakują wypryski). Chcę zapobiec wypryskom, pomożecie? (przydalby sie żel, ale ja nie jestem przy "kasie" żeby go kupywać, może znacie jakieś domowe przepisy na żele, maseczki?) HELP ME.

Gość Alka..007
No może być, ale rób sobie peeling raz w tygodniu i pij ziele fiołka trójbarwnego.

Ja odradzam krem matujący. Te wszystkie kremy matujace i do cery tłustej/mieszanej wysuszają skóre, ktora \"broni się\" jeszcze bardziej przetłuszczając sie (efekt: wypryski). Ja kiedys miałam cere mieszaną i oczywiscie starałam sie pomoc sobie takimi kremami, ale od kiedy przerzuciłam sie na normalne to cere mam idealną Polecam peeling. Moze masz szorstką cere po nim bo uzywałas niewłasciwego?