Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kompletna załamka

Alkoholicy!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość kompletna załamka

Czy można alkoholika zmusić aby sie zaczął leczyć np. przez sąd??????? Nie wiem co mam już z tym moim chłopem począć , zaczynam mieć już dość. Ma świadomość tego że jak nie przestanie to odejdę ale i tak ciągle pije!!!!!!!!

Gość raviador
ponawiam

Gość byłam z alkoholikiem
Nie można. Odejdż, zanim zniszczy Twoje życie, Twoją ufność, wiarę w ludzi . Odejdż, jak nie chcesz mieć zasikiwanej co noc pościeli, ciągłych strachów co zastaniesz w domu po powrocie z pracy, czy np. kurków od gazu nie odkręcił, kup w rogach ubikacji, agresywności, płaczliwości, ciągłych szantaży typu: ja się zabiję, jak mnie zostawisz itp - w ciągu alkoholowym. ja zostsawiłam. On nadal nie ma pracy i nadal pije, a nie jesteśmy już razem od ponad 6 lat.

Alkoholikiem jest się całe życie, można jedynie przestać pić, ale Ty sama mu nie pomozesz, nie wesprzesz gona tyle żeby z tym zerwał, on SAM MUSI tego chcieć. Możesz mu zaufać, uwierzyć że się zmieni ale czy on jest na tyle silny żeby powiedzieć dość? Może to dziwne co napiszę ale uciekaj od niego, póki nie jest za późno. Póki nie płaczesz w poduszkę, póki nie boisz siewyjść na ulicę z podniesionym czołem. Poczytaj to co napisała Ci \"Byłam z alkoholikiem\". Źłe ulokowałaś swe uczucia, znajdź kogoś kto, nie ma z tym problemu. Pozdrawiam i 🌻 .