Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iwik

kg po cesarce

Polecane posty

Gość iwik

Czy to prawda, że po cesarce trudniej gubi się nadliczbowe kg? Mam zamiar karmić piersią.

Gość jgjg
tak to prawda zostaje opona i jej juz nie zrzucisz

Gość iwik
nie straszcie? może ktoś ma inne doświadczenia

Bzdura wierutna, to czy się zrzuci zbędny bagaż, ile i kiedy zależy od wielu czynników a juz na pewno nie od cesarki. Co za ciemnogród!!!

znam kobiete ktora przytyla 20 kg w ciazy i w trakcie porodu nie doszlo do rozwarcia wiec miala ciecie ces., i widzialam ja po 10 miesiacach - ma brzuch jak nastolatka i nikt by nie podejrzewal, ze ta kobieta rodzila. A podobno tylko smarowala cale cialo zwyklym kremem nawilzajacym i szorstka rekawica - codziennie. nie martw sie bzdurami - cesarka nie musi sie rownac oponce... szanse sa chyba takie same jak przy normalnym porodzie... tak mysle

Gość po cesarkowa
ja jestem po cesarce i żadna opona mi nie została . Mam płaski brzuch jak deska . Nawet nie mam nadmiaru skóry po ciązy , ale to chyba zależy od sprężystości tkanki .

Gość cesarka lepsza
Należy uważać na zbyt szybkie zrzucanie kg po ciąży, lepiej robić to stopniowo. Ostatnio w "chcę być piękna" była pewna dziewczyna, przytyła w ciąży 30 kg, miała cesarkę, po porodzie zbyt szybko zrzuciłsa kg i został jej obwisły flak, już jest po operacji, każdy lekarz mówił, że w życiu tego nie zrzuci potrzebna była ingerencja chirurga. Jeśli w ciąży nie przytyjesz za wiele, po ciąży będziesz się racjonalnie odżywiać to zrzucisz zbędne kg i będziesz miała brzuch taki jak przed ciążą. A i g... prawda, że po porodzie naturalnym łatwiej zrzucić kg, ja jakoś nie mogłam schudnąć, teraz miałam cesarkę i nie mam problemów.

Gość asiol
wszystko jedno czy cesarka czy poród naturalny, zalezy jakie masz predyspozycje, nawet mozna czasem karmić i wcale nie schudnąć, różnie bywa, spytaj mamy i babci, bo to głównie genetycznie uwarunkowane, pozdrawiam

A kto Tobie takich głupot nagadał????? Jeśli zastosujesz odpowiednią diete,więcej ruchu a mniej siedzenia to schudniesz.Wiem co mówie bo sama jestem po cc

Gość Anna27
Ja niestety po cc nie moge zgubić.Nie wiem czy to akurat ważne ,że po cc poprostu po porodzie nie moge schudnąc.:-( Dieta,bieganie,brzuszki i nic normalnie załamka.Chyba trzeba sie bedzie do siebie takiej przyzwyczaić.

Gość dfergfxfg
czesc ,ja też jestem po cesarce i juz prawie nie mam brzucha ale od porodu minęło 1,5 roku po cesarce jest troche trudniej bo musisz odczekac 6 miesiecy i dopiero możesz zacząć ćwiczyć,po drugie karmiłam piersią a gdy się karmi nie można się odchudzać ale gdy sklończyłam karmić postanowiłam, się odchudzć,nie wychodziło mi to ale ponad miesiąc temu się zawziełam i przeszłam w końcu na dietę 1000 kcal schudłam 6 kilo a brzuszka też już prawie nie widać czyli wszystko jest możliwe

Gość Poludniowiec
Co za glupota.Tez mialam cesarke,przytylam w ciazy 10 kg,od razu po zabiegu ubylo 6,a pozostale zgubilam w ciagu miesiaca .

przytyłam 20 kg i dzis czyli 5 miesiecy po wrociłam do swojej wagi a nawet chudne bardziej. ciegle karmie piersią. mysle że nie nalezy sie objadac w czasie karmienia piersia tylko racjonalnie odzywiac pozdrawiam

Gość gość
A ty komu odpisujesz?Nie widzisz daty??

Gość gość
hahaha opona dobre :D, ja w ciazy przytylam 12 kg, tydzien po waylam tyle samo co przed ciaża, zadnej opony nie mam. jak sie jest tucznikiem przed ciażą to i po ciąży tez sie jest tucznikiem