Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość z156

Jaki szampon do brązowych włosów?

Polecane posty

Gość z156

Chodzi mi o te serie dla konkretnego koloru...Możecie coś polecić?

Gość kaskaa5
Sunsilk Głęboki brąz. Slicznie pachnie piernikiem.:)

Gość Timotei lub Sunsilk do
brązowych włosów:-)

Gość tudidu
Z takich serii do brązowych to używałam dotąd trzech - Timotei (szampon i odżywka), Sunsilk (szampon, odżywka i krem, z czego krem nie robił właściwie nic :P ) i teraz mam Pantene Pro-V (szampon i odżywka, jest jeszcze maseczka regenerująca, ja tego nie potrzebuję). Timotei ma przepiękny, orientalny zapach i dodaje miedzianych refleksów we włosach, ale jego właściwości pielęgnacyjne są raczej średnie, poza tym włosy mi się szybciej po nim przetłuszczały. Sunsilk pachnie dość przyjemnie, pierniczkowo. Włosy są po nim całkiem ładne, ale jakichś spektakularnych efektów w podkreślaniu koloru nie widziałam (mam naturalny, lekko złotawy brąz i sporo rudawych refleksów). Za to Pantene... Polecam go z czystym sumieniem! Włoski po umyciu są gładkie, lśniące (bardziej niż zwykle!), zdrowe, a do tego nie przetłuszczają się szybko, nie są obciążone, ale takie... zadbane. W moim przypadku seria dba o kolor w ten sposób, że zapobiega nadmiernemu rozjaśnieniu od słońca, moje końcówi wreszcie nie są jaśniejsze od włosów przy nasadzie. Do tego przy myciu szamponami Pantene Pro-V wypada mi mniej włosów, niż po innych markach :) .

Gość tudidu
Zapomniałam dodać, że Pantene też bardzo ładnie pachnie, tak kwiatowo...

Gość najepszy jest gliss kur

Timotej z racji tego że przyciemnia ciut włosy

Gość z156
dzięki za rady, wybór jest duży, na coś się trzeba zdecydować, pozdrawiam:-)

Gość a sunslik przyciemnia
bo ja kupilam no i nie wiem jaki bedzie rezultat.........czy ktos moze mi cos wiecej napisac jakie wlosy mial po tym szamponie?

Gość tudidu
Ja po Sunsilku miałam ładne, błyszczące włosy, trochę podkreślał kolor, ale nie było to jakieś znaczniejsze przyciemnienie/rozjaśnienie.

Gość nikers
jak dla mnie to wszystkie szampony do brazowych wlosow to fajans....najgorszy byl gliss kur...wlosy staly sie po nim matowe i strasznie je rozjasnil..ciezko bylo je rozczesac koszmar!!...sunsilk tez troche rozjasnial....chociaz byl troche lepszy...wlosy nie byly tak zniszczone chociaz tez zadna rewelacja...timotej dodawal jasnych refleksow..ale taki zwykly...tzn zadna rewelacja ale zly tez nie byl...ja chcialam przyciemnic kolor wlosow a wszystkie te produkty strasznie je rozjasnily;/ ale chyba najlepszy timotej i sunsilk

najlepiej szukać z wyciągu kory drzewa lub orzecha

Gość polecam GOLDWELL
do iepłych odcieni brązu:)

Gość uppppup
a jak Pantine?? bo ja się waham między Pantine a Sunsilk... Który lepszy zestaw?

Gość polecam GOLDWELL
zdecydowanie z tych dwóch PANTENE PRO-V używałam jednego i drugiego - wierz mi SUNSILK jest do bani

nowa seria do włosów brązowych Oriflame - szampon i odżywka - ślicznie pachną :) i są tylko po 9,90 zł :) jest też seria do włosów blond i rudych.

Gość Anuuutaaaaaaa
najlepszy jest nivea do brazowych wloskow:) ładnie pachnie i po jakims czasie uzywania przyciemnia wlosii

Gość marzenka98765432
zdecydowanie Pantene ,różne przetestowalam.mam brązowe włosy.

Gość hermiona_1
Ja mam szampon do wlosow brazowyc Wella Professionall kupiony u fryzjera i jest taki sredni - po pierwsze malo sie pieni co dla niektorych moze oznaczac ze slabo myje. Na opakowaniu jest napisane ze trzeba go potrzymac na wlosach 5-10 minut co troche moze byc meczace jesli myje sie wlosy codziennie. A dzialanie? Nie zauwazylam zeby moj kolor sie jakos porawil, pociemnial albo pojasnia ale przyznam ze nie uzywam tego szmponu regularnie.

Ja polecam serie John Frieda, chyba nie do dostania w Pl, ale bez problemu dostepna za granica, np. w Anglii w Bootsie :)

Gość są jeszcze naturalne
lub wszelkiego typu połnaturalne szampony z henną, widziałam takie m.in. w Galerii Centrum i Superpharm, są też na pewno w sklepach zielarskich.

Gość Asiaak
Moim zdaniem wystarczy dobry szampon do włosów koloryzowanych, najlepiej taki pozbawiony soli i innych składników wypłukujących kolor, polecam wam kosmetyki profesjonalne (takie od fryzjera) bo są zdecydowanie lepsze i wydajniejsze od tych ze sklepu np szmapon chroniący kolor CHI Color Protector.

Gość tirilspam
ponawiam temat dla tych, którzy będą szukać jakiś informacji na temat przyciemniania. Ja polecam bardzo gorąco z Delia Cosmetics szampon czekoladowy. Pięknie pachnie czekoladą i imbirem a przyciemnia kasztanem. Trzeba go potrzymać z kilka minut na głowie ale uwierzcie dziewczyny, po dwu tygodniowym stosowaniu parę osób się mnie pytało czy farbowałam włosy bo mam ładny kolor. kupiłam go za jedyne 6,50.

Gość asiaao
tirilspam, a nie wiesz gdzie moge znalezc ten szampon? najlepiej w lublinie :P

Gość olej kokoswy :))
Szampon z serii JOhn Frieda to totalne dno, cena wysoka, a kosmetyki są straszne, sam silikon i nic więcej, obciążają włosy jak nic innego. Już przy samej aplikacji szamponu można wyczuć, że silikonu tam ponad miarę. Szczerze nie polecam, nie ma sensu wydawać pieniędzy i to tak dużych pieniędzy jak na Polskie warunki.

Gość gość
Ja nie widziałam zbytniej różnicy po używaniu tych szamponów do kolorów. Byle nie stosować żadnych rozjaśniających, np. rumiankowych.

Gość olga ma ciemne włosy
haha od kiedy szampony do salonów gwarantują jakość? :) o nie moja droga, jedyne szampony które gwarantują jakość to: 1) szampony ziołowe 2) szampony apteczne. Po pierqwsze, wszystkie naturalne szampony ze sklepów ekologicznych, po drugie apteczne szampony. ja stosuję i polecam stosuje szampon seboradin do ciemnych włosów, fajny jest bo nie wysusza i nie wypłukuje koloru :) dzięki czemu nie rudzieję! co wy polecacie z naturalnych albo aptecznych do ciemnych włosów?

Gość gość
Apteczny czy nie apteczny nie ma żadnego znaczenia, każdy kosmetyk przechodzi jednakowe badania i procedurę niezależnie od tego, czy jest sprzedawany w supermarkecie czy w aptece. Kanał dystrybucji to tylko i wyłącznie narzędzie marketingowe. Wybiera się na podstawie składu. Dobre szampony ma Fitomed, Equlibra, Natura Siberica, Joanna (jeśli ktoś szuka prostego oczyszczającego), i nie ma znaczenia kolor włosów, szampon postostaje na SKÓRZE głowy (nie powinno się go wmasowywać w całe włosy!) zbyt krótko, by cokolowiek zdziałał czy to pod względem wypadania czy koloru. Od "efektów specjalnych" są odżywki, oleje i wcierki.