Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wystraszonaaa

mam astygmatyzm nosze soczewki, czy jest ktos taki?

Polecane posty

ma astygmatyzm nosze soczewki soft lens toric prawa jest ok ale lewa fatalna, cały czas ja czuje na oku. wiem ze jest problem z noszeniem soczewek z cylindrami ale moze jest wsrod was ktos kto nosi toryczne, chce zmienic ale nie wiem na jaka firme? co polecicie? próbowałam tez z johnsona ale tez na lewym oku było źle :( moze zna ktos dobrego okuliste od soczewek w okolicach katowic?

Noszę takie jak ty i nie mam żadnych problemów. Też mam astygmatyzm na jednym oku. Nie czuje swoich. Mam Bausch & lomb.

witam, też zakupiłam soczewki soft lens toric. Czy możecie mi powiedzieć w jaki sposób je zakładać?? Na soczwcze jest napis 5H, czy ma byc on na dole szczewki czy na górze. I czy napis ma być wewnątrz czy na zewnątrz soczewki Bardzo proszę o pomoc :(

Gość okokoko
Obojętne, czy napis będzie na górze, czy na dole. Ważne, żeby był na wierzchu, czyli tak, żebyś mogła (teoretycznie) normalnie przeczytać ten napiś, a nie jako lustrzane odbicie.

Gość chybamamdepreche
a wiecie cos na temat nowych optixow dla astygmatykow?

Gość upppppppppppppppppppp

też nosiłam softlensy i też czułam cały czas,że je mam ;/ przerzuciłam się na zwykłe sferyczne soczewki. tyko ze u mnie jeden lekarz powiedzial,ze mam astygmatyzm,a inny,ze nie :P

Gość upppppppppppppppppppp
linnea a jakiej wielkosci amsz astymatyzm? o ile w koncu masz;)

podobnoż jakieś 0,25 cylindra ;) nie bardzo pamiętam,bo u tego lekarza,który stwierdził,że go mam,bylam już blisko 2 lata temu

Gość uppppppppppp
pe to masz mało ja mam 1,25 wiec nie moge miec bez cylindra