Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminka

YASMIN ZŁE OPINIE-co sądzicie o tym

Polecane posty

Gość Yasminka

Znalazłam własnie takie o to forum, poniewaz chce przejsc na yasmin potrzebowałam opinii a tu wygląda na to ze tabletka jest zabójstwem. Co o tym sądzicie ??? http://www.puellanova.pl/forum.php?show=4539

Gość Yasminka
DODAJE OPINIE Z TEJ STRONKI BO COS NIE WCHODZI. Re: Yasmin to opinia z forum gazety wyborczej: wczoraj ogladalam w TV(mieszkam w Holandii) program o,,smiercionosnych lekach"' i oprocz znanego w Polsce Vioxxu,pojawil sie na czolowce listy wlasnie Yasmin.Ten ostatni pojawil sie na rynku w 2001 roku i zdobyl popularnisc dzieki temu,ze mial nie powodowac tycia.W wielu krajach ,w tym rowniez w Holandii,kobiety zmarly po zazywaniu tych pigulek i wciaz w wielu krajach nie wprowadzono ich na rynek do sprzedazy.Polska nalezy do tych krajow gdzie rynek farmaceutyczny nie zostaje z tylu za zachodnim i te leki,ktore sa w aptekach w Europie Zachodniej czy USA sa takze w Polsce,wiec to nie jest tlumaczenie iz Yasmin nie pojawil sie u nas(w Polsce) tak bez powodu.Teraz dopiero rozgorzala dyskusja jak zdradliwy jest Yasmin a firmie go produkujacej wytoczono juz procesy.Nie wiem kto sie zdecyduje na ten lek i czy w ogole w Polsce pojawi sie w aptekach;ja po wczorajszym programie nie mialabym ochoty nawet o niego pyatac.Na rynku jest tak wiele sprawdzonych doustnych srodkow antykoncepcyjnych i wiekszosc z nich rowniez nie wplywa na przyrost wagi,wiec nie wiem dlaczego szukac smierci? Cala sprawa z Yasmin polega na tymze dziewczyny /kobiety ktore go zazywaly nie mialy skutkow ubocznych bez dlugi czas,a kiedy okazalo sie ze cos im dolega ,to niestety bylo za pozo,by pomoc-umarly.Matka jednej z dziewczyn opowiadala,ze ona po dwuletnim braniu Yasmin rownize schudla i byla zachwycona gdy nagle dostala ataku dusznosci;umarla zanim przyjechala karetka.Maz innej kbiety rowniez mowil,ze zona przeszla na Yasmin zeby schudnac chociaz lekarz mowil jej,ze Yasmin nie jest do konca bezpieczny i ze nie we wszystkich krajach jest dopuszczony do sprzedazy.Skutek byl potworny-kobieta zmarla w czasie jazdy samochodem,zaatakowaly ja rowniez silne skurcze krtani,udusila sie;w wypadku zginela ich 3 letnia coreczka.To nie byly bajki ale relacje osob,ktore stracily bliskie sobie osoby biorace Yasmin.Po badaniach okazalo sie,ze smierc jest skutkiem brania wlasnie Yasmin. Ja nie jestem producentem tabletek antykoncepcyjnych i wlasciwie nie mam zadnego celu,zeby Was przekonywac,ale uwazam,ze skoro wiem i sama taki program obejrzalam,to mam obowiazek Wam o tym napisac,a i tak decyzja nalezy do Was.Ja jednak na Waszym miejscu skonsultowalabym sie w tej sprawie z wlasnym ginekologiem;moze na forum jest jakis lekarz,ktory tez moglby podzielic sie swoja opinia.Dla mnie wazniejsze kjest zycie i zdrowie niz kilka dodatkowych kilogramow i wlaski na twarzy.Jesli jest tu jakis lekarz,ktory ma cos konkrytnego do dodania,to byloby milo i na pewno z korzyscia dla nas wszystkich. Powodem smierci byly zakrzepy i jako nastepstwo zatory pluc i udary mozgu. Yasmine dziala odwadniajaco, przez co mozna wlasnie chudnac (nastepuje odwodnienie organizmu i przez to spadek wagi, a nie prawdziwe chudniecie). A odwodnienie sprzyja zageszczaniu krwi i w rezultacie powstawaniu zakrzepow. Dlatego tez Yasmine jest bardziej niebezpieczna niz inne pigulki. Normalnie pigulki (w tym rowniez Yasmine) zageszczaja troche krew dzieki zawartym w nich estrogenom. Gdy sie to polaczy z odwodnieniem (tylko Yasmine i troche Jeanine) powstaje smiercionosna mieszanka.http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=20736317&v=2&s=0 Autor: Ania Dodano: 2005-08-10 11:52:36

Gość monton
wiesz co ... jak mój lekarz przepisał mi pierwszy raz yasmin - przeszukałąm wszystkie info na jego temat (min to co sama wkleiłaś) i pogadałam z dziewczynami na tym forum i to one mnie przekonały do tego żebym jednak sie na nie skusiła. zawsze możesz spróbować - jak bedziesz miałą jakie kolwiek objawy typu bóle mięśni w nocy ... itd po prosto odstawisz je. ja sie bardzo dobrze po nich czuje. tylko teraz akurat (skonczylam opakowanie nr 3) zaczelam brac antybiotyki i plamie - do miesiaczki mialam 4 dni jak zaczelam plamic, ale to pewnie wlasnie wpływ antybiotyków na yasmin. pogadaj z ginem, albo przejrzyj wqątek "yasmin już jest" - tammin ja rozmawiałam z dziewczynami na ten temat. a i mój gin powiedział że mam go spokojnie brać :). pozdrawiam.

Gość yasminek
dzięki :) spróbować zawsze mozna :) Pozdrawiam