Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość makrelka zmielona

Jak wywabic plamki po wrastających na łydkach włoskach???

Polecane posty

Gość makrelka zmielona

Strosuje regularnie peeling, nawilżam ale wciąż są takie czerwone , sine kropeczki widoczne i nie wiem jużco robić. Chyba sie załami, walcze z tym paskudztwem od początku wiosny. Już chyba igdy nie założe sukienek :(:(:(. Poradźcie coś, jakiś bdb krem wybielaący takie plamki.

Gość makrelka zmielona
To kij wam w oko głupie egoistki.

Gość Billabong
ja to kropek nie mam , ale za to te wrastajace włoski po depilatorze - do szału mnie doprowadzają. Jak maszynką golę , to jeszcze tego samego dni mam na nodze szczotkę, włosy są mocne i twarde, jak wydepiluje, włosy są tak cieniutkie że wrastają i jaki na to spossób???

Gość makrelka zmielona
Znam na to sposób, bo sobie z nim poradziłam, tyle, że teraz doprowadzam skóre do porządku po tym wszystkim i chce pozbyć sie kropeczek. Ale skoro nikt mi nie chce pomóc to i ja nie pomogę.

całkiem skuteczny na przebarwienia i nieduże blizny jest krem z apteki ACNEDERM..można też używać kremów wybielających z hydrochinonem, arbutyną itp.

Gość makrelka zmielona
No w końcu ktoś kto nie ma egoistycznego podejścia do życia i innych - dziękuję. Sprawdzę.🌻

Gość rawka
ja mam ten sam problem co Ty próbowałam cepanu, strasznie śmierdzi ale na bledsze przebarwienia jest całkiem niezły. Napisz prosze jak poradziłas sobie z wrastającymi włoskami, bo też mnie to dręczy....

Gość rawka
Dzięki al ja chyba z depilatora zrezygnować nie mogę (no chyba że w końcu zarobie na laser) mam zbyt bujną czupryne na nogach i włoski nawet po depilatorze odrastaja mi po paru dniach więc wyrywanie ich pensetą to byłaby długotrwała robota, ale tego pomysłu z igłą do zastrzyków nie słyszałam, zastosuje, no a peelingi robie prawie co dwa dni ale akie sklepowe więc może ten z soli będzie skuteczniejszy. Pozdrawiam

Gość nerooooo
a krem wybielajacy

Gość nerooooo
albo ten preparat na blizenki tointex:)

makrelka może to Ci pomoże. Ja stosowałam na czerwone kropki na łydkach (zapalenie mieszków?!) 2 tabletki aspiryny rozpuszczamy w 1/4 szklanki ciepłej wody; dodajemy gliceryne (ilość na oko) i to wszystko przelewamy do buteleczki z ciemnego szkła (może być np po syropie) Wychodzi taka woda którą smarowałam sobie nogi kilka razy dziennie i prawie wszystkie kropki mi zniknęły! Nie należy się szybko zniechęcać, efekty widać bowiem dopiero po kilku tygodniach ale to pomaga!

Gość makrelka zmielona
Dziękuję, spróbuję ... ale aspiryna ma jakieś własciwości wybielające? bo gliceryna to chyba tylko w celu natłuszczenia naskórka..

Nie wiem dokładnie czy miałyśmy ten sam problem. Mi po jakimś czasie stosowania depilatora porobiły się na łydkach takie właśnie sine/czerwone kropki w miejscach w których były włoski. Na to podobno dobry jest płyn folisan (na problemy z wrastającymi włoskami, uczuciem pieczenia, zaczerwienieniem po epilacji oraz krostkami pojawiającymi się po goleniu) którego domowym odpowiednikiem jest właśnie ta miksturka którą opisałam. Jeśli masz to samo to śmiało możesz spróbować; koszt niewielki a może pomoże :)

Nie wiem dokładnie czy miałyśmy ten sam problem. Mi po jakimś czasie stosowania depilatora porobiły się na łydkach takie właśnie sine/czerwone kropki w miejscach w których były włoski. Na to podobno dobry jest płyn folisan (na problemy z wrastającymi włoskami, uczuciem pieczenia, zaczerwienieniem po epilacji oraz krostkami pojawiającymi się po goleniu) którego domowym odpowiednikiem jest właśnie ta miksturka którą opisałam. Jeśli masz to samo to śmiało możesz spróbować; koszt niewielki a może pomoże :)

Gość makrelka zmielona
O dzięki, to włąsnie chyba o to mi chodzi. To takie małe drobne kropki, one czasem są nawet prawie niewidoczne, tylko jak jest zimniej to robią sie bardziej widoczne. Dzięki.

Gość te makrela
jestes normalna?? Chyba nie.... nie minelo 10 min od twojego postu, a ty bys juz ludziom w dupe kij wsadzala bo ci laskawie nie rzucili sie pomoc!Nie goraczkuj sie tak....myslisz ze wszyscy forumowicze od razu sie przejma twoim "wielkim"problemem.Buahahahha. Nie oni sa egoistami, tylko ty egocentryczka:P

Gość rzeczywiście coś z nią nie tak

Gość yo_sis
hey dziewczyny mam ten sam problem,sino-czerwone kropki po depilatorze,ale poszlam za rada kolezanki ;] trche niemila,ale coz,przynajmniej tania;] smarowac nogi cebula,wybiela,likwiduje uczucie pieczenia,jak komus smierdzi cebula,to mozna tez cytryna,ja jednak korzystam z cebuli od 3 dni i powiem wam,ze jst duzo lepiej;]

Gość ruda.alicja
Jak wiekszosc osob na tym forum mam ten sam problem. Co z tego, ze nogi mam wydepilowane, jak te paskudne kropki psuja caly efekt, a o gornej czesci moich ud to juz nawet nie wspomne. Wyglada to koszmarnie. Probowalam metody z igla, dziala, do czasu kiedy znowu jakis wlosek nie moze sie przebic. Niektore mam juz tak gleboko, ze nie potrafie ich nawet igla wyjac. Ten sposob z cebula jakos mnie przekonuje, albo cytryna - najpierw sprobuje z cebula. Dzisiaj przetestuje te nowa tania i latwa metode. Dam znac czy sa jakies rezultaty. Aha! raz kupial krem a Avon na wrastajace wloski, dzialal rzeczywiscie, ale sam krem jest troche lepki i czuje sie lekki dyskomfort podczas jego wmasowania w cialo, bo pozostawia jakby film na ciele, ale rzeczywiscie dziala. Tylko trzeba uzywac systematycznie. Wlasnie mi sie skonczyl i problem znow wrocil, wiec sprobuje dla odmiany ta cebule :) Pozdrawiam i jesli cos bede wiedziec w tym temacie, to chetnie sie z Wami podziele swoimi doswiadczeniami.

Gość też miałam z tym problem
powrastanych włosków pozbyłam się wydłubując igłą i stosując co drugi dzień peeling, używałam ten Ziaji, pomarańczowy Antycellulit, jest drobnoziarnisty ale dość ostry, po peelingu dokładnei goliłam nogi trwało to jakiś czas ale włoski przestały wrastać nikt mnie już nie namówi na depilator mechaniczny czy wosk

Gość ruda.alicja
Podczas ostatniej depilacji zastanawialam sie co ma takie wlasciwosci jak ta cebula; dezynfekcujace, sciagajace skore, likwidujace podrazenienia i wpadlam na pomysl, ze to moze byc zel do mycia twarzy. Ja akurat mialam z Garniera z serii do cery z niedoskonalosciami z wyciagiem z ogorka i zaraz po depilacji umylam tym zelem nogi i faktycznie, zero podraznien i zaczerwienionych plamek po depilacji. Polecam serdecznie! co do wrastajacych wloskow, bo mam pewna teorie, ale jeszcze ja testuje, za kilka tygodni odwiedze ponownie to forum i podziele sie swoimi obserwacjami.