Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kokokokokoko

czy jest jakis sposób ???

Polecane posty

Gość kokokokokoko

kiedy nastolatki zaczynają sie odchudzac to prawie zawsze tracą okres , ja schudłam 12kg w ok 3 miesiace i nie miałam okresu 2miesiące jakos sam sie uregulował . Nawet głupie cwiczenia robią wiecej złego niz dobrego . I jak tu schudnąc mądrze bez komplikacji . Słysze ze na racjonalnej diecie całkiem pewna jest utrata miesiączki , czy musimy byc grube w najpiekniejszym okresie naszego zycia ..... jak to zmienic.....

Gość kokokokokoko
nastolatki....

Przy racjonalnej diecie, ułożonej przez dietetyka miesiaczka nie ma prawa zaniknąć! Tylko odchudzajać się samemu bez nadzoru i zbyt gwałtownie, ,można sobie zrobić krzywdę.

Gość kokokokokoko
to zalezy od organizmu , przeciez kazdy jest inny i nie wszystkich stac na dietetyka

Myślę, że tempo chudnięcia było, po prostu, zbyt duże. Okres zanika, gdy organizm jest zbyt osłabiony i niedożywiony i do tego musiałaś właśnie doprowadzić stosując za bardzo restrykcyjną dietę. W wieku kilkunastu lat organizm ma bardzo duże wymagania żywieniowe, bo przecież ciągle jeszcze rośnie i się rozwija. A odchudzać się trzeba (jeśli jest taka konieczność), ale bardzo ostrożnie i we właściwy sposób, najlepiej pod kontrolą lekarza.