Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asdhewuy74yt

tabletki anty a opalanie

Polecane posty

Gość asdhewuy74yt

mam takie pytanie.czy przy kazdych tabletkach anty nie powinno sie opalac?czy moze sa takie ktore nie maja na to wplywu?

Gość asdhewuy74yt
a duze te plamy sa?bo ja chcialabym rozpoczac brac tabletki ale szczerze mowiac boje sie tego...

Gość poprostu kobieta 1
a ja nie dostałam zadnych plam a biore tabletki od roku;-)

Gość koralinka23
po 3 latach brania tabletek dowiedzia;am sie ze moga byc jakies plamy...ja nigdy nie mialam a od slonca nie uciekałam

To też bardzo zależy od rodzaju skóry. Moja koleżanka dostała strasznych przebarwień na twarzy, a inna bywa 3 razy w tygodniu na solarium i nic jej nie ma;/

A ja mam dosyc jasna karnacje i jak bralam tabletki,to od slonca dostawalam uczulenia, takiej swedzacej pokrzywki. Jak bierzesz tabletki,to twoja skora moze sie stac po prostu bardziej wrazliwa na slonce (lub solarium) i roznie reagowac.

Gość asdhewuy74yt
dzieki za odpowiedzi!mam nadzieje ze wszystko bedzie ze mna ok podczas brania tabletek.

Gość sosik
pisze to chyba po raz setny,ale napisze jeszcze raz- mój lekarz dermatolog powiedział,ze takie plamy mogą wyskoczyć nawet po kilku latach brania i odstawienia tabsów. CZasem u kobiet nawet tego nie kojarzono z tabsami bo minęło sporo lat po odstawieniu,a potem wychodziło ,ze to od tabletek. Konkluzja , ktoś jak bierze nawet kilka lat i mówi ze mu nic nie jest , to jeszce nie wie czy za jakis czas nie będzie miał z tym problemu. Ps moja lekarz ginekolog zaś powiedziała ,ze tabletki plus słońce lub solarium ,to wpływa jakos negatywnie na krzepnięcie.