Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kitki3

opinie na temat 107, C1 albo aigo?

Polecane posty

Mam zamiar kupić Peugeota 107. Ale jak wiadomo citroen c1 i toyota aigo to prawie to samo, dlatego prosze o opinie uzytkowników tych aut?

Gość waldooś
Toyota to klasa sama w sobie, francuskie auta są dużo bardziej awaryjne

ja też uważam, że toyota jest lepsza marką, natomias wiadomo dobrze że wsztstkie 3 modele były produkowane w 1 fabryce, nadwozie i silnik itp mają takie samo, w zasadzie róznią się tylko logo, lampami tylnimi....i może kolorystyką i oczywiście cena w salonie ;-) bo aigo jest najdrożesza Prosze o opinie osób, które miały lub są uzytkownikami któregoś z nich.

Gość waldooś
w 1 fabryce, ale z różnych materiałów :)

czyżby przemawiała za Tobą arewsja do francuszczyzny? ;-)

Uznaję tylko japońskie samochody! Cała reszta to marne kopie, które nawet nie zbliżają się do ideału. A zwłaszcza wynalazki zaprojektowane przez ślimakożerców i żabojadów.

Gość waldooś
Jeśli chodzi o auta, to akurat za francuskimi nie przepadam po pierwsze z powodu awaryjności, a po drugie nie cierpię tych miekkich siedzeń :o siedzi się jak w pierzynie :o

o to widze, że nie siadziałeś ani z 107 ani w c1..bo tam właśnie nawet zbyt sztywne mi sie wydają siedzienia :-)

Gość waldooś
fakt, w zadnym najnowszym francuzie nie siedziałem, moze juz zrobili cos z tymi siedzeniami, co jednak nie zmniejsza mojej niecheci do francuskiej produkcji :)

dowiedziałm sie w salonie, ze we wszystkich trzech siedzenie są peugota ;-) silnik i radio toyoty... Mix marek tak naprawde

To małe gówienka. Za te pieniądze można kupić 7 letnie BMW3. Ja tak zrobiłem. A nawet panda jest lepiej wyposażona i sporo wieksza choć brzydsza. A co do awaryjności to powinna być taka sama bo wszystkie są produkowane w jednej fabryce i wspólnie projektowane. Choć Toyota może być droższa przy odsprzedaży.

Gość waldooś
to, że są produkowane w jednej fabryce jeszcze o niczym nie świadczy projekty może są podobne, wykonanie na podobnym poziomie bo za pomoca tych samych maszyn i przez tych samych ludzi, ale... roznia sie wieloma podzespolami, jakoscia materialow, itd., a to ma kapitalne znaczenie dla jakosci i trwalosci auta

Ja tam wyszłam z założenia, że wole kupić nowe autko myśle, że bezawaryjne przez najblizsze kilka lat, niż stare auto niewiadomo od kogo... Zmiany liczników z przebiegiem są na porzadku dziennym i jak mam kupowac moje pierwsze autko, to wole coś nowego ;-) Jesli chodzi o porównanie z pandą, to trojaczk są bezkonkurencyjne. Panda w podstrawowej wersji nie ma nic ciekawego i wcale nie jest tania i przynajmnije w salonie w którym ja byłam proponowano mi dłozenie radia :-) i poszłam do peugota...i za cene 27tyś z groszami mam el. szyby, central zamek, radio wbudowane....Wiec sami przyznacie, że świetna cena :-)

Gość jarQ
jest tu ktos jeszce pracuje w aso francuzkich aut i moge co nieco podpowiedziec o tych autkach od c1 do c6 itd