Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bydgoszczankaaaa

GDZIE RODZIC W BYDGOSZCZY !!!! równiez prosze o opinie !!

Polecane posty

Gość bydgoszczankaaaa

siema, nie długo rodze prosze o opinie szpitali, tyle sie słyszy o szpitalach ze takie ze siakie, najlepiej jak powie mi ktos kto to przezył gdzie wedłóg was najlepiej rodzic, gdzie wy rodziliscie, jak było, jakie szpitale odradzacie ogólnie ponoc w szpitalu nr 2 rodzi sie najlepiej , ale ponoc to nie prawda i sama nie wiem aha i chce aby połozne były miłe bez dawania w łape z góry dzieki :)

Gość mmmmmmmama
Ja rodziłam w Bizielu. Było tak sobie . Wybralam ten szpital dlatego, że go znamz praktyk, ale chyba nie polecam, wydaje mi się, że przy drugim porodzie wybiorę jednak dwójkę. Za pierwszym razem czlowiek nie wie czego się spodziewać, wszystko jest dla niego nowe, położono mie na porodówce i już do samego porodu leżałam, bo byłam podłączona do urządzenia moniturojacego tętno dziecka, dobrze,że był, ze mną mąż, bo położna przychodziła tylko co jakiś czas, nacięcie krocza jest tam powszednie i nikt nie pyta się o zdanie, musisz pamiętać, że jest to szpital w którym praktykują studenci, mnie osobiście to nie przeszkadza, bo nawet gdyby byli przy moim porodzie to pewnie bym ich nie zauważyla, ale niestety po porodzie w tym szpitalu obowiązują wieloosobowe obchody lekarskie mnie to trochę zawstydziło, sale są przeważnie trzy osobowe bez łazienek, ta znajduje się na korytarzu, kawałek drogi. Plusem jest to, że na tym samym piętrze znajduje się intensywna noworodkowa gdyby się coś działo z dzieckiem. O innych szpitalach słyszy się też dobre rzeczy i złe to chyba wsystko zależy od subiektywnego odczucia. Pozdrawim jak będziesz miala jakieś pytania to w miarę możliwości chętnie odpowiem. pozdrawiam

zapraszam na moj topik pt.mamusie z kujawsko-pomorskiego moze u nas znajdziesz odpowiedz na pytanie,wiem ze pare dziewczyn rodziło w bydgoszczy jeszcze raz zapraszam pa Dominisia

Gość maja73
Ja dwójkę moich dzieci rodziłam w dwójce i jestem bardzo zadowolona. Nie dawałam poloznym w łapę, a były bardzo troskliwe i opiekuńcze. salę można wybrać 2 osobową, płatność niewielka, telefon. Łazienki sa wspólne, ale i tak jest tam ok

Gość przerażona wizją porodu
A orientujecie się może, w którym szpitalu w Bydgoszczy można wykonać CC na życzenie, albo wykupić znieczulenie ZZO????

Gość bydgoszczankaaaaa
powiem ci tak, byłam w dwójce, na drugim ietrze, I połoznicze, jest tam spokojnie ciuchutko przytulnie, sale po 3 osoby, widziałam łazienke, jest na korytarzy, sal po porodowych jest ze 2 albo 3, na kazdym pietrze, a od sali do łazienki masz jakies 10m na kotytarz, okna sa w salach zasłaniane pomaranczowymi roletami takze jest w salach przytulnie, masz tez te specjalne wózki dzla dziecka, i sa tak zrobione ze mozesz wsunac je pod łóżko a "kotytko" z dzieckiem masz blizko siebie nad łóżkiem, malo ludzi sie kreci w sumie nikt. Porodówki sa dwie na kazdym pietrze, połaczone z pokojem połoznych, jedna porodówka ma ze 4, moze 5 metrów kwadratowych, strasznie malutkie sa, a ich sciany sa ze szyb białych, drzwi sa przesówane na sale, widziałam tez wanne do porodów w wodzie, pełno piłek itd. cisza spokój no fajnie, połozna tez była miła, ale z tego co słyszałam od jednej kumpeli to tez sa minusy, jej odezły wody we wtorek o 20, od 21 lezała na porodowce, w nocy co 4 h jakas połozna do niej zajrzała, w dzien wiecej i czesciej, w koncu urodziła we srode o 15 przez cesarke bo dziecko zaczeło sie dusic, była nieletnia i jeszcze jej docinały, za to inna kumpela rodziła i mówiła ze było super takze ja niewiem :o aha i mówiłam połoznej ze nie wyraze zgody na naciecie krocza, to tak mi we łbie zamieszała ze wyszło ze zgadzam sie na naciecie, oni mówia ze to nie odemnie zalezy tylko od połoznej, ona stwierdza czy naciac czy nie krocze, ale ponoc zawsze nacinaja, i ta z która gadałam mówiła ze jestem pierwsza jak narazie osoba która chce zabronic nacinac krocze fajnie nie :o a studentów tam nie widziałam, jedynie w pracowni usg jedna praktykantke ale fajna była :)

dziewczyny Ktory to szpital dwojka?ja jestem zupelne zielona.... a co myslicie o Juraszu? moze to ten ;-) a ja nawet o tym nie wiem Pozdrawiam 🌼

Gość bydgoszczankaaaaa
szpital nr 2 jest na szpitalnej podajrze 9 na kapach, tranwajen nr4 tam dojedziesz albo 79 autobusem a w juraszu niestety nie ma połoznictwa i porodówek

hej ja rodzilam w kwietniu w bizielu. mimo, ze cala ciaze sadzilam, ze pojade do 2 to po pobycie w tym szpitalu na patologii zmienilam zdanie. glownie nie podobali ,mi sie lekarze, ich podejscie do pacjentek itp. mialam polozna z polecenia, spotkalam sie z nia, fajna babka ale za 350 zl to kazdy bedzie mily. A jak pojechalam wczesniej obejrzec porodowke i tak ogolnie zorientowac sie to trafilam na taka zolze ze szok. Biziel jest ok, polozne tez, ale bez szalenstwa. Za to lekarze sa super - tj mezczyzni. Opieka ogolnie dobra, a zdecydowalam sie bo w Buzielu jest lepsza opieka i sprzet dla noworodkow, tak na wszelki wypadek. CC na zyczenie nigdzie chyba nie zrobia, mi w koncu zrobili ale po 6h porodu naturalnego. zajrzyj tez na strone rodzic po ludzku, tam tez jest sporo opinii...

Gość przerażona wizją porodu
CC na życzenie odpada, a znieczulenie ZZo, albo inne?? Jeśli ktoś ma jakieś informacje to proszę o odpowiedź. Jurasza też odpada, do Biziela nie jestem przekonana, jest jeszcze dwójka i są może jeszcze jakieś inne szpitale?? Moja koleżanka rodziła w dwójce, położna z tego co mi wiadomo jedna była sympatyczna, druga taka sobie, wręcz czasem nieprzyjemna. Koleżanka męczyła się ponad 8 h i ciągle nie miała rozwarcia, bolało ją tak średnio, podano jej oksytocynę i jakieś środki przeciwbólowe. Po 8 h zaczęło zanikać tętno dziecka i dopiero wtedy zdecydowano się na CC. Z tego co słyszałam w dwójce znakomicie wykonują CC, szwy są rozpuszczalne i niewidoczne pod bielizną, a rana nie boli.