Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cholernie_sie_boje

Czy ja jestem w ciązy!?!??!to mozliwe????

Polecane posty

Gość cholernie_sie_boje

okres spoznia mi się kilka dni rbilam test ciązowy ale po tym dowiedzialam sie ze moglam go zrobic z porannego moczu no i w okreslonym dniu, mam nieregularne miesiączki wiec zrobilam go tak poprostu, stosunek był ok 20 dni temu, czy test wykryłby juz tą ciąze?! CO ROBIC PROSZE WYPOWIEDZCIE SIE BO STRASZNIE SIE TYM STRESUJE

test najlepiej robic rano wtedy sterzenie hormonow jest najwieksze! zrob jeszcze raz test poprostu i to z rana!

Gość cholernie_sie_boje
ale myslisz ze jeszcze poczekac kilka dni czy isc moze odrazu do lekarza!? strasznie panikuje bo powinnam juz miec okres.... spoznia sie juz 3dni;/

sa testy ktore wykrywaja ciaze 7 dni po zapodnieniu, np. pro test tez jestem w podobnej sytuacji do twojej ale wierze ze bedzie good:P oby:) jutro robie test, cholernie sie boje :(

Gość anii
po 20 dniach test już raczej na pewno by wykrył ciążę. spokojnie powtórz test.

skoro do stosunku doszło 20 dni temu to myśle ze test zrobiony o każdej porze dnia wykazałby już ciąże, ale dla pewności zrób jeszcze jeden test rano, możesz udać się tez do lekarza ale lekarz przy wczesnej ciąży może jej nie stwierdzić bo poprostu nie bedzie nic widać, dlatego lekarze zalecają robienie testów..jesli wyjdzie negatywny to możesz jeszcze tydzień poczekać:) saesty które wykrywają już tygodniową ciąże. życzę powodzenia

Gość cholernie_sie_boje
strasznie sie boej ponownie wykonywac temn test...... jak go mialam kupic niosłam do domu i robila i czekalam na wynik to czułam w załądku taki ścisk ;/ ale jak wyszła 1 kreseczka ze nic nie jest to bylam taka happy odrazu brzuch przestał bolec a teraz znow to musze przezywac.........;/;/ poczekam 1-2 dni i we wt rano chyba powtorze test ;/;/ ale jak sadzicie ze jeest due prawdopodobienstwo ze jest ok?

Gość cholernie_sie_boje
dodam ze test ktory robilam to QUICK VUE i pani w aptece powiedziala ze ten panie najczesciej kupują.....to dobry test!?!? wiem ze swiruje i panikuje ale .......... same wiece

Gość anii
rozumiem, że stosunek bez zabezpieczenia? jak masz nieregularne okresy, to niestety ciąża jest dość prawdopodobna. masz mocno nieregularne okresy?

Gość cholernie_sie_boje
no ostatnimi czasy sie dosc unormowały i wahają sie od 28-33 dni... raczej nie wiecej, pocieszam sie ze zrobilo sie cieplo i slyszalam ze wtedy sie troche rozgegulowuje i tym ze sie srasznie stresuje ;/ stosunek tak bez zabiezpieczenia hmmm bodajże jakos 3-4 dni po skonczeniu poprzedniej miesiączki ...

Gość a jak minelo 10-12 dnito tez
dobrze wykarze??

Gość a jak minelo 10-12 dnito tez
dobrze wykaze??

Gość anii
no jak 3, 4 dni po okresie, to przy Twoich cyklach 28-33 dni, to raczej okres niepłodny.

Gość cholernie_sie_boje
tak, tak wlansie jakos pozniej probowałam to liczyc sobie ale wiesz ryzyko moze jest mniejsze ale zawsze jakies jest :( pociesza mnie ten test no ale wlasnie przez te nieregularne miesiączki to juz saman wiem ;( od kilu dni czuje jakbym miala dostac okres ale zawsze dostawalam okres rano z samego rana jak wstalam z łozka wtedy bolał mnie brzuch od kilku dni takze boli mnie brzuch rano ale mieisączki nie ma.... ;/ załuej ze nie zrobilam tego testu z porannego moczu, to byla juz godz ok południa wiec moze cos sie zfałszowało :(

Gość anii
zrób jeszcze raz test rano i powinno wyjść jak jest. ile masz lat?

Gość cholernie_sie_boje
20 lat, tak chyba rzeczywiscie bede musiala zrobic test.... myslisze ze odrazu czy poczekac!?!?! ale powiedz jakie są szanse ile na ile %

Gość anii
myśle, że możesz i jutro zrobić test. ile cykli miałaś tak w miarę regularnie? bo jak np. kilka ostatnio takregularnych, to jest spora szansa, że trafiłaś na dni niepłodne. myślę, że jakieś 30%, że jesteś w ciąży i 70%, że nie, ale takie moje refleksje.

Gość cholernie_sie_boje
wiesz co ostatnio tak w sumie hmmm 3 miesiące temu cykl trwał 32 dni a 2 miesiące temu - 29 dni.... takze troszeczke sa nie rowne... ;/ jeszcze wczoescniej tak mniej wiecej tak samo. roznica ok 2-3n dni spoznienia badz przyspieszenia

Gość anii
aha, to w miarę regularnie, takie dość długie cykle działają na Twoją korzyść, bo wtedy 2,3 dni po okresie, to raczej na pewno okres niepłodny. bardzo nie możesz być w ciąży?

Gość cholernie_sie_boje
tzn czy nie moge byc w ciązy!? no nie bardzo moge gdyz studiuje, ucze sie jestem mloda jeszcze wiele przedemną i po 3 najgorsze to nie był moj chlopak to byl wypadek z kolegą ktorzy za 2 tygodnie wyjezdza do stanow na stałe :/

Gość anii
rozumiem. a dlaczego bez zabezpieczenia się kochaliście?

Gość cholernie_sie_boje
impreza, alkohol...... :( To byl najwiekszy bląd w moim zyciu ale juz tego nie cofnę:(:( przez ten miesiąc prawie tyle sie stresu nabawilam ze nie zdziwie sie ze brzuch mnie boli ze mam najkies wrzody :(

Gość anii
a o postinorze po nie myslałaś? a kochałaś się może kiedyż też bez zabezpieczenia?

Gość cholernie_sie_boje
pomysłalam ale bylo juz za pozno :( stwierdzilam ze chyba do niczego nie doszło pozniej przyszły wyrzuty refleksjie itd :( Nie, to byl 1 raz bez zabezpieczenia :(

Gość anii
aha, wiesz jeśli rzeczysiwście to był cykl w miarę regularny, to nie powinnaś być w ciąży. a może do lekarza pójdziesz?

Gość cholernie_sie_boje
mowie Ci caly czas o tym mysle juz mam dosc chyba rzeczywiscie zrobie rano test. To na czczo prawda ? I myslisz ze ten powinien juz miec pewny wynik ?

Gość anii
zrób z porannego moczu, przeczytaj ulotkę dokładnie, możesz naczczo. no po jakiś 3 tygodniach, to już raczej wynik powinien być dość pewny. kolega wie o tym, że może jesteś w ciąży?

Gość cholernie_sie_boje
tzn teraz i tak mialam isc do lekarza unormowac miesiączke i chciałam isc po tabletki tylko nie wiem czy jest sens, nie mam obecnie chłopaka a takie wypadki nie zdarzaja mi sie to byl 1 i OSTATNI raz...... chcialabym unormowac sobie moze okres nimi, myslisz ze warto choc na 2-3 miesiące wziąść? Tak mysle ze powinnam pojsc do lekarza ale do mojej pani lekarz czeka sie chyba z miesiąc na wizyte ;/

Gość cholernie_sie_boje
nie kolega nie wie bo w sumie narazie nic nie jest wiadomo a pozatym i tak mu nic nie powiem..... jak sie zastanawialam to kolezanka powiedziala mi ze facet po alkoholu nie moze... nie moze sie kochac bo mu nie staje .... sama nie wiem najgorsze ze ja bylam podpita on troche mniej :( tak bardzo chcialabym cofnąć czas:( boje sie zrobic znow tego testu :(

Gość anii
nie jestem pewna czy 2,3 miesiące wystarczy brać żeby okres się unormował. zapytaj swojego ginekologa. według mnie nie warto brać anty 2,3 miesiące.