Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ruttta

polećcie mi dobrą maść na opuchnięte nogi

Polecane posty

Gość ruttta

Dziewczyny, od jakiegoś czasu mam koszmarne problemy z nogami. Opuchnięte, często tak ciężkie jak beton, a jak założę skarpetki z gumką to po godzinie mam taki wcisk po gumce, że po obu stronach baloniki. :O To pewnie dlatego że od pewnego czasu prowadzę zły tryb życia. Siedzę przed kompem, prawie się nie ruszam i prawdopodobnie grożą mi żylaki. Kupiłam rowerek stacjonarny, od jutra zaczynam ćwiczenia, jazda na rowerze powinna pomóc w ukrwieniu nóg. No ale chciałabym też sobie kupić jakąś maść żeby przynieść nogom ulgę. Polećcie mi coś. Bo w TV pełno reklam różnych maści, nie wiem która najlepsza. Jak możecie, to podawajcie za ile są te maści.

Gość kayka
Lioton 1000

Gość Mamurka
Zdcydowanie coś z kasztanowca, ja ostatnim razem miałam fajną maść, farmaceutka w płockiej AzG mi poleciła, nie pamiętam nazwy kurcze, ale kosztowała kilka pln, te tanie wcale nie są złe. Ewentualnie możesz wybrać coś w tabletkach jak nie chcesz żelu.

Gość Żadna masc nie wyleczy
moze tylko chwilowa ulge przyniesc,a rowerek polecam,ale nie stacjonarny tylko normalny szosowy,jakies pływanie basenik i szybkie marsze,moga byc w górach,zreszta trzeba sprawdzic i oczyscic nerki wątrobe

Też miałem bóle golenia.Byłem u lekarza zapłaciłem 107 zł i gównatus za lekarstwa.Nie pomogły.Kupiłem maść BEGAY kosztuje ok.30 zł i mam spokój od miesiaca.

Gość masc bengay jest
na urazy stluczena itp. jesli przyczyna opuchlizny jest np krazenie to na pwno nie pomoze

Gość matylla
Różne maści i żele z kamforą są dość niezłe. Ale one tylko doraźnie pomagają . Wydaje mi się, że jeśli ktoś ma stały problem z opuchniętymi i ciężkimi nogami to warto zlikwidować przyczynę. Szukając dla siebie rozwiązania znalazłam taki zabieg Frigi thalgo w tym warszawskim iq medispa. Wydaje się to być optymalne rozwiązanie ponieważ ten zabieg pomaga usunąć nadmiar wody z tkanek, ujędrnia i poprawia elastyczność skóry nóg.

Dla mnie rewelacją jest veno spray który odświeża bo zawiera mentol, usuwa zmęczenie, poprawia krążenie, szybko się wchłania, nie brudzi ubrań nie klei się. Polecam

Gość mohito3000
Nogi do gory, zimny okład, spróbuj diosminy, jakiś maści i spray polecam - venospray.

Gość ladybronka
jeśli opuchlizna nie schodzi polecam wizytę u lekarza. lezenie z nogami w górze nieraz pomaga, smarowanie liotonem 1000 albo venosprayem.

Gość pax1234
mnie w lecie pomagał venospray, bardzo dobrze schładzał łydki. zaczęłam biegać i bóle łydek własciwie mineły. ale jesli taki stan nie mija to chyba trzeba iśc do lekarza.

Ja na opuchnięte nogi stosuje venospray fajnie schładza nogi usuwa uczucie zmęczenia, zawiera w swoim składzie diosmine która poprawia przepływ krwi, szybko się wchłania, nie brudzi ubrań, gorąco polecam

Gość fajnajulia
mnie w liotonie nie odpowiada zapach, po maści z kasztanowca lepiły mi sie dłonie, venospray tez kupiłam, bardzo mi przypadł do gustu w lecie.

Gość mikikun
żywokost

Gość łondaaaa
na to uczucie ciężkich nóg bardzo pomaga chodzenie na basen, jesli sie nie lubi pływalni można chodzić wiecej, np. zamiast jeździć wszedzie warto się przejść albo wysiąść przystanek wczesniej żeby sie rozruszać. oczywiście warto stosować sprawdzone domowe metody typu nogi w górze itd i wspomagać sie maściami. mnie pomaga lioton, venospray tez jest bardzo dobry. jesli ruch nie pomaga to chyba trzeba poradzić sie lekarza.

Gość mziba
wszystko zależy od tego co jest przyczyną bólu nóg. jeśli to zmeczenie spowodowane długim staniem albo chodzeniem wystarczą pianki chłodzace jak veno spray i lezenie z nogami w górze. jeśli taki stan sie utzrymuje warto pójśc do lekarza, bo moga to być np. problemy z krążeniem.

Gość Kasalaka21
Sprawdź sobie żel z kasztanowcem flosleka. Powinnaś dostać go w każdej aptece, a cena też nie jest specjalnie wysoka. ;)

Gość gość
Generalnie maści chłodzące dobrze działają, wspomaganie się naturalnymi sposobami jest również ok,dobra dieta, odpowiednia ilość płynów. Ja sama walczyłam z takimi opuchnięciami nóg, że podejrzewano u mnie problemy z nerkami, miałam jednak obrzęki limfatyczne spowodowane złą gospodarką hormonalną. Leczenie farmakologiczne połączone z terapią drenażu limfatycznego http://maxstar.pl/leczenie-obrzeku-limfatycznego.html odniosły super efekty i dziś już nie mam problemu z nogami.

Gość Aurora7778
Bardzo dobra jest kuracja dla zmęczonych nóg z Mama Care Efektima.

ja stosuje maść z serii mamas i po każdym użyciu czuje ogromną ulgę