Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja aga

WARTO STUDIOWAĆ PRACE SOCJALNĄ !!!!????

Polecane posty

Gość ja aga

Hej jeśli pracujecie lub studiujecie na tym kierunku napiszcie czy naprawde warto.Jakie przedmioty,praca póżniej gdzie??A może ktoś studiuje właśnie w WSH TWP??To prosiłabym też o opinie uczelni.

ja studuje ale niestety nie w polsce.robie studia miedzykierunkowe zakonczone jak sie uda dyplomem. chcialabym w polsce zrobic magisterke bo watpie,ze z dyplomem uda mi sie znalezc prace. dalabys link do tej uczelni co w. wymienilas?

ok juz znalazlam. ogladalam ostatnio ta strone ale niestety z tego co wyczytalam nie mozna tam robic magisterki. zostaje mi tylko US i tylko w kierunku pedagogicznym. zreszta sama jeszcze nie wiem. do dyplomu mam jeszcze 3 semestry wiec..............:(

Gość ja aga
Hej.No właśnie na tej uczelni nie ma magisterki:(.Tak jak mówisz Uniwerek potem.Ale co do kierunków to poradzi ktoś??Co lepsze pedagogika wczesnoszk.,socjologia zachowań ludzkich czy własnie praca socjalna??

Gość bombkaaaaaa
Mnie również to interesuje.Napisze ktoś??

Zależy, czy odpowiada Ci potem praca w tym zawodzie. Wiadomo, z jakimi ludźmi się pracuje, w jakich środowiskach trzeba bywać. Mi taka praca by nie pasowała, ale.. każdy lubi co innego.

Gość bombkaaaaaa
???piszcie

Trudno komuś doradzać co ma studiować. Powinno się studiować kierunek który kogoś interesuje. Po tym kierunku będzie kiepsko z pracą, a jeśli będzie to mało płatna a do tego paniusie w pracy nieco ograniczone, co widać po pracownikach socjalnych. Więc nie jest to kariera. Ale co się komu podoba. I jeszcze jedno mam znajomą która jest pracownikiem socjalnym w Danii i tam to jest sensowna praca i ciekawa, ale co tu porównywać Polske do Danii....

Praca pracownika socjalnego jest bardzo ciężka. Chodzi on po domach i sporządza wywiady środowiskowe, u ludzi potrzebujących pomocy. Trafia w różne miejsca i nawet takie, które są niebezpieczne itd. Widzi czasem rozpacz i nędzę.To jest bardzo wyczerpująca praca, wiem bo pracowałam w jednym Ośrodku wraz z pracownikami socjalnymi.

Gość aaaaadfd
niema pracy po tym zawodzie? hahha panienko ty jesteś chyba opózniona bo teraz tylko praca socjalna jest potrzebna i najwieksze zapotrzebowaniena ten zawód jest wszedzie. w kazdej gazecie i wiadomosciach mówią ze jest to jeden z 10 najbardziej przyszłsociowych kierunkow.. ale pannica jest widocznie zacofana i malo wie o swiecie i zyciu..

Gość ja aga
Ja mam już nawet troche praktyki, bo żeby zyskać doświadczenie udałam się do Zenobiusza K. (zwolnionego z zakłądu karnego) i w ramach pracy socjalnej przekazałam mu 20 zł polskich na fundusz piwno-alpagowy, tudzież obciągnęłam za darmo i wyprowadziłam dzieci na pobliski trawnik. Fajne to, ale chciałaby zająć się tym bardziej fachowo :O

Gość bleeeeeeeeeeee
u mnie praca socialna jest jako uzupełnijajacy magisterski po politologii!! I zastanawiam sie nad tym albo administracją!!

Ja studiuje prace socjalna tzn tą specjalność na uzupełniających studiach magisterskich. Mam teraz dylemat na jki temat pisać pracę magisterską? musi to być temat związany z pracą socjalną. Macie jakies propozycje???????????? prosze o pomoc