Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość płacząca

WIELKI ROPNIAK OD 3-MCY!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość płacząca

Ja juz nie wiem co mam robic;( Od 3-mcy mam wielkiego!!!! ropniak na policzku. Tzn sama nie wiem co to jest, bo jest to wielka gula, a w sumie nic w niej nie ma!!!! Na poczatku czułam duzą gulę pod skórą, teraz mam wszytsko na wierzchu, nic z tego nie wycisne, czasmi boli, wygląda jak guz, smarowałam termentiolem, wysusząłm i nic. czym mam to smarowac pomózcie!!!!!!!!!!!!! Dermatolog tez mi nie pomaga;(

Gość twórcza
to lepiej idz do innego lekarza!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość płaczaca
plissssssssss pomózcie;(

Gość antyfanka janasa
slonko ja od 4 lat mam na lewym policzku takiego jakby wielkiego kaszaka z takim czarnym na koncu jak wagier i zyje :D bylam u kosmetyczki ale jak zaczela cos o wycinaniu mowic to podziekowalam :D

Gość płaczaca
to mnie załamałas...;( ale to kaszak raczej nie jest... ja jak bedzie trzeba to wole to wyciąć niz ztym chodzic. Kazdy sie na mnie gapi

Gość ojejej
lepiej idź do onkologa, takie ropniaki i inne "gulki", które długo nie znikają to może być początek czegoś poważnego. Myślę, że po zbadaniu i określeniu czy jest to poważne czy nie to albo dostaniesz inne skuteczniejsze leki albo trzeba będzie wyciąć tego ropniaka. Lepiej nie czekaj kolejnych miesięcy - i tak za długo już czekałaś a to jest na twarzy więc szybko do lekarza!!!!

Gość antyfanka janasa
na mnie sie nie gapia bo to nie jest znowu takie kosmicznie wielkie :) i znajduje sie prawie kolo ucha wiec nie widac tak bardzo aha i dodam ze raz sie powieksza a potem sie znowu mniejszy robi kiedys probowalam wycisnac i wyszla taka mala biala sprezynka ale bolalo jak cholera i pozniej przez 2 tygodnie wugladalo sto razy gorzej; bylo czerwone i podraznione wiec juz tego nie ruszam :D

Gość płaczaca
no to ja mam cos innego... kurcze w czwartek znowu ide do dermnatologa i moze pomysle o tym onkologu....to jest cos pod skórą, taka klucha, wyglada jak pryszcz na srodku policzka, ale nie ma ropy, dzieki wszytskim za opinie

Gość antyfanka janasa
ja tez mam to pod skora taka twarda kulka ktora nie ma ujscia ale kiedy igłą przebilam i co nieco wylazlo :D

Po pierwsze , rzeczywiście dobrze byłoby iść do sensownego konowała. A jeśli wyjdzie, że to nic poważnego i każą ciąć, to ja polecam pewien sposób, który pozwala uniknąć cięcia. U mnie zawsze działa niezawodnie - do tygodnia czasu jest po wszystkim. Bierzecie schłodzony liść białej kapusty. rozbujacie tłuczkiem, żeby puścił sok i przykładacie do pryszcza. Co jakiś czas (co 2 godziny trzeba zmienić okład). Po dwóch, trzech dniach - czasem do tygodnia dranstwo pęka samo. Wtedy oczyszczam to do końca i jest luzik. Pozdrawiam.

Gość płaczaca
dzieki za pomoc...:-)

Gość płaczaca
akurat lisc kapuchy chyba nic nie dam, bo ja w tym czyms nie mam ropy, ale dzieki, cos czuje ze chyba chirurg onkolog albo cos mnie czeka

To jest tak. U mnie tego typu pryszcze też nie miały ujścia. Czytałam coś niecoś na ten temat. Prawdopodobnie są to czyraki. One nie mają ujścia i wyglądają jak przesuwająca się pod palcami (nazywają to chełbotanie) grudka. Takie coś , może i kilka miesięcy sobie być i nic z tego nie wycieka. Generalnie tworzą sie w okolicach, gdzie jest skóra z wlosami . Ja miałam takie za uchem i w mało przyjemnym miejscu (zrobiło mi się po porodzie, dokładnie po goleniu pewnych okolic). Było dokładnie tak jak piszesz - długi czas gruda i nie dalo się tego wycisnąć. Byłam przekonana, że w środku nie ma ropy. Po okładach z kapusty, ropa się zebrała, gruda pękała sama, a ja chirurga nie widziałam od wielu lat.

Gość nnadi
placzaca---------> jak najszybciej idź do onkologa.Nie ruszaj tego a już na pewno sama nie wyciskaj.Po padaniach na peweno okaże się co to jest i jak je usunąć, a dermatologa to zmnień jak najszybciej. Nie przejmuj się głowa do góry.Będzie dobrze...

Gość płaczaca
dzieki

Gość ani mani
dziewczyno idx do innego lekarza, jesli byłoby to coś bardzo groźnego mogłabyć przeoczyć sprawę. Wszelkie guzy musza byc badane przez lekarzy, nie wolno tego zostawiac na poźniej. Wiesz ile kobiet żyłoby do dzisiaj gdyby swoje guzy na piersi pokazywały lekarzom? Profilaktyka niestety u nas zbyt słabo działa a potem jest już tylko płacz....

Jak przeczytalam temat \"wielki ropniak...\" to od razu pomyslalam masc ichtilowa!!! kosztuje niecale 2 zl - wyciaga cala rope, ale skoro piszesz ze tak nic nie ma... a z reszta skad wiesz, tez zcasem mam takie grudki, gule, wielkie i bolace (glownie na brodzie) wysuszanie ich tak naprawde nic nie daje, skorka sie luszczy a ropniak jak byl tak jest. Wtedy nakladam masc ichtiolowa i wszystko wychodzi. Moze sproboj tego

Gość moze masz po prostu
bliznowca, a tego się raczej nie wycina. Mi tez się coś takiego zrobiło i to na dekolcie, taka gula w której nic nie ma bo tez próbowałam wyciskac. Słyszałam że to mozna wymrozic ale jeszcze nie próbowałam

Gość hmmmmmmmm
a ja takie cos mialam i lekarz powiedzial ze to tak zwana "plaska brodawka" moze to to? dala mi taki specyfik do smarowania, ktory sie robi w aptece na zamowienie i zniklo. to byla taka twarda grudka, ktora nosilam kilka lat na szczescie na czole pod grzywka.

Gość MAŚĆ
ICHTIOLOWA wszystko wyciągnie. Smarujcie się jakoś przed weekendem, żeby zdążyło się trochę zagoic po wyjściu. Powodzenia

Gość masc z antybiotykiem
tribiotic 2zl za saszetke + wizyta u dobrego dermatologa!!! DO KOLOROWE KANDO!!!! wiesz ja z czyrakami walcze juz 5 lat!!! najgoresze ze one robia mi sie na piersiach! inikt nie wie czemu! one teraz wygladaja masakrycznie - duze wklesle blizny!!! szkoda gadac :((( Stosowalam chyba wszystkie dosteone mascie z antybitykiem na poczatku owszem skutkowalo ale teraz juz nic nie pomaga dlatego chetnie skorzystam z Twojej rady! Dam znac jak efekty

Gość 875
dzisiaj ide do lekarza..zobaczymy co to jest..

Gość płaczaca
875 to tez ja w innym temacie:) i dlatego ten błąd;)

Będę czekać na info o tym jak Ci poszło - mnie już nie raz pomogło - fakt, ja nie często miewam kłopoty czyrakowo- ropniowe, ale mimo wszystko nie lubię chirurgów.. To było do maści z antybiotykiem :D

Gość płacząca
no więc...dermatolog powiedział, że to jeż naciek(lub zaciek) ropny, mimo, że tam nic nie ma. Najprawdopodobniej przez to, że na początku próbowałam go przydusić to coś takiego mi się zrobiło...Na razie zrobiła mi go ciekłym azotem i mam na dzisiaj do odebrania jakąś robioną papkę z antybiotykiem (z deteromycyną, czy jakoś)...no i zobaczymy, ale po tym azocie przynajmniej mniej boli, dzieki wszytskim za pomoc:)🌼

Gość gość
Ja mam go od 3 dni , wydusiłam i dobrze. Spróbuj wydusić , a jak nie pomoże to szukaj czegoś innego.