Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość QandQ

nieregularna miesiączka

Polecane posty

Gość QandQ

mam nastepujący problem! zazwyczaj mam regularny okres, jesli były jakies spóźniejnia to góra dwa, trzy dni. teraz spóźnia mi się już 10 dzień. z chłopakiem uprawiam jedynie petting i to ostatnio dwa miesiace temu - wiec chyba ciąże moge wykluczyć. czy to spóźnienie jest normalne czy świadczy o jakiejś chorobie/ troche mnie to martwi:(

Gość zamrtwiona
Spóżnia mi sie miesiaczka prawie 12 dni!! nie wiem co może byc powodem?? Uprawiamy seks bardzo czesto ale sie nie zabezpieczamy poniewaz chłopak mój bardzo uważa!! robiłam test ciążowy i wyszedł negatywnie!! wiec nie wiem co może być powodem iż nie mam dalej miesiaczki!???

Gość zamrtwiona

Gość matowa
Dobrze iść z tym do ginekologa.Mi zdarzyło się raz duże opóznienie ze względu na stres,zmianę trybu życia,kiepskie odżywianie.Niekiedy są toteż zaburzenia hormonalne ,może to być objaw wielu chorób ale zanim zacznie się wymyślać najlepiej skonsultować to z lekarzem.

Gość matowa
Zmartwiona nie da się tak do końca uważać i trzeba się zabezpieczać,poza tym poleganie na chłopaku nie jest odpowiedzialne.Pilnuj sama siebie.A prezerwatywa nie kosztuje dużo i spokojnie można z niech korzystać.Cóz testy mogą się niestety mylić(niekoniecznie w twoim przypadku więc nie panikuj,poza tym to dopiero 12 dni więc test niekoniecznie musi być wiarygodny).Odpowiedz na wasze pytania może wam dać tylko ginekolog bo brak miesiączki może być wynikiem mnóstwa dolegliwości.

Gość Fleur_de_lis
Mam podobny problem. Miesiączkuję już od 5-ciu lat i nigdy jakoś bardzo mi się okres nie rozregulował (w ciągu 2 lat może się rozregulowywać jako że dojrzewamy). Nie uprawiałam seksu(jestem dziewicą), a spóźnia mi się okres już o 11 dni:/ Czy to może być przyczyna pogody czy jak? Trochę sie martwię , pytałam sie mamy czym to może być spowodowane i czy to jest normalne , ale niestety odpowiedzi racjonalnej się nie doczekałam.Czy powinnam się udać do lekarza? P.S mam 17 lat.

Miesiączka moze spóźniać się ok 3-5 dni max 7 dni (niektórzy podają nawet do 10 dni) i to jest jeszcze w zakresie normy (bo stresy, przeziębienie, dieta itd). Ale na wszelki wypadek zawsze po terminie 7 dni od datyplanowanej @ dobrze jest iść do ginka...trzeba też zrobić jeszcze test ciążowy (jeżeli było wcześniej współżycie)

Gość Fleur_de_lis
Nigdy nie współżyłam, więc ciąże wykluczam. Chodzi mi o to czy to może być spowodowane przez warunki atmosferyczne, stres czy coś takiego?

Witam:) Chcialam tylko zapytac czy miesiaczka powinna byc regularna po ciazy czy na poczatku moze byc nieregularna??? pierwsze dwie dostalam w czsie tzn. po 28 dniach a teraz mi sie spóznia. Czy to norma??? Pozdrawiam:)

Gość kiniaczeqq
hee .. ja mam miesiaczke od ok 8 miesiecy i pierwsze 3 miesiaczki byly regularne pozniej dostalam po 3 miesiacach , a pozniej dopiero po 5 ;/ ...zastANawiam sie czy nie zgloscic sie z tyym do specjalisty ? ;/

Gość G*
Mam pytanie... Kochałam sie z moim chłopakiem i spóźnij mi sie okres 7 dni, a potem w drugiej miesiączce tez mi sie spóźnij 7 dni! Czym to jest spowodowane? Moge być w ciąży??? prosze o odpowiedz:)

Gość może to nieodpowiednie miejsce
mam pytanie dotyczące mojej piętnastoletniej siostry zauważyłam, że ma bardzo nieregularne miesiączki zaczęła miesiaczkować około 3 lat temu, więc chyba już powinno się to unormować, a moze to normalne? proszę odpowiedzcie nie wiem, czy wyganiać ją do ginekologa, czy nie ma takiej potrzeby

Gość upuuuuuupu

Gość xe
do postu wyzej - siostre wyslac jesli cykle sa dluzsze niz 35-36 dni, bo to moze swiadczyc o roznych zaburzeniach. ja mam pytanie czy z powodu stresu moze okres sie spozniac tydzien, ponad tydzien?

Gość Marcciaaa
hey ... mam pewnien problem .. Miesiaczke mam juz od okolo 9 miesiecy .. choc teraz mam bardzo długą w niej przerwe .. poniewaz nie wystepuje juz od wrzesnia .. a mamy juz prawie grudzien .. Czy cos jest nie taaakk .. czy poprostu moze tak wystapic ? Odpiszcie prosze . z góry wielkie dzięki .

Gość Uffie
czesc mam okres od sierpnia 2008 roku do listopada 2008 roku mialam regularny okres, nie wiem co sie dzieje bo od kistopada 2008 rolku do marca 2009 roku nie mam miesiaczki czy moze to byc spowodowane ? moze zaburzeniem diety ?

Gość nieregularnie
Miesiączkuję od 2 lat właściwie w styczniu tego roku minęły 2 lata. Najpierw miałam nieregularnie dość i przez pewien czas była co ten sam okres czasu np. co okolo 20 dni, czasem po ponad miesiącu...ale wiem że do 2 lat to normalne i ostatnio miałam właściwie cały czas co 20-kilka dni, a teraz ostatnią miałam 16. 01... ciąża wykluczona... więc chyba zostaje mi lekarz... ostatnio miałam robione badania krwi, ale nic nie wykazały(z tym że nie były z tego powodu robione) trochę zmieniłam skład diety, nie wiem czy to może być związane z przystosowaniem organizmu... po za tym dość dziwnie się odżywiam: jednego dnia jem co chwilę i to sporo, innego nie jem obiadu i nie jem zbyt dużo.. wydawało mi się ostatnio że zaraz dostanę bo miałam charakterystyczne bóle..

Gość no już trudno no
kiniaczeqq -- mogę wiedzieć ile masz lat ?? Ja miesiączkuje już6 miesięcy dostałam w Listopadzie 2009 roku :) Czy Wy lubicie te misiaczkowanie?? Poda mi ktoś jakieś strony związane z miesiączką takie jak te ?? proszę :)

Gość żelazko123
mam ten sam problem z tym. mam miesiaczke od 2 lat i w sumie zaawsze go mialam regularnie co 27-31 dni, a potem mnie nagle naszlo na spaleniu kilku kg i spalilam 4-5kg i nagle miesiaczka sie nie pojawila, wiec zaczelam znowu odzywiac sie normalnie tak jak wczesniej, miesizcka sie pojawila(wiec mialam spoznienie 1,5 miesiaca od ostatniej), nadal jem normalnie a miesiaczka sie nie pojawila regularnie (czekam znowu 1,5 miesiaca i nic) . mam 15 lat i nie wiem czy mam po prostu czekac czy cos robic...

Gość asiakk
mam 16 lat. miesiączkuję od października 2008 i jak wiadomo cykl był różny: dłuższy i krótszy. Martwi mnie jednak, że ostatnia moja miesiączka wystąpiła na początku lipca tego roku. teraz jest połowa września więc okresu nie miałam przez 2 miesiące. czy to jest normalne? może jest to spowodowane stresem:nowa szkoła(liceum), nowa klasa, a po za tym staram się mniej jeśc i inne rzeczy niż zazwyczaj więc może organizm się przyzwyczi?

Gość wiec pytam
Mam niecałe 15 lat. Miesiączkuje od marca 2009 i o ile pamiętam to chyba 26 (w każdym razie pod koniec). Oczywiście wiedziałam zę moze być na początek niregularnie i tak rzeczywiście było. Czasem miałam na początku, czasem w środku, a czasem na końcu miesiąca. Często też zdarzało się że w ogóle nie miałam (kiedyś przerwa twrała az 4 miesiace). Podobno to normalne i póżniej się ustabilizuje wiec sie nie przejmowałam. Tylko że ja nadal nie mam pojęcia kiedy mam się spodziewać swojej kolejnej miesiączki. Ostania byłą na końcu marca (pamiętam bo jescze w szkole to było) a skończyła się w trakcie świąt wielkanocnych. Ale przed tym okresem czekałąm chyba ze 2 miesiące. Boję się że ze mna coś nie tak .Moje koleżnki już wiedzą kiedy będą miały (jedna która pózniej ode mnie dostała bo we wrzesniu )już wie dokładnie w którym dniu. Czy mi się to ureguluje pzrynajmniej tak żebym miała co miesiąc, a nie takie odstępy. Proszę o odpowiedź

Gość gość
Witam Was moje drogie! Jeżeli miałybyście ochotę poczytać o wszystkim co nas, kobiet dotyczy - problemach kobiecych, ciąży porodzie i naszych dzieciach zapraszam na http://dumnamama.pl Jest to portal, który współtworzony jest z Wami - kobietami abyście mogły czytać to, co Was interesuje! Serdecznie zapraszam i życzę dużo, dużo zdrówka! :)