Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kirsza

PROLAKTYNA....prosze napszcie......

Polecane posty

Gość kirsza

Tak sobie czytam i cos czuje ze moge miec ja podwyzszaona bo moje objawy to: - mlekotok ( jak nacisne piers) - wypadaja mi strasznie wlosy - cera.....wiele do zyczenia... - spac mi sie bardzo czesto chce - glowa czesto mnie boli ale okres mam ok tyle ze trwa po 3 dni... i z tego co czytam to przed wynikami ani w trakcie pobierania kriw nie wolno sie denerwowac bo wynik wychodzi nie wiarygodny ale...u mnie to jest nie mozliwe bo ja PANICZNIE boje sie pobierania krwi.....nawet nieraz z nerwow krew mi nie leci....to jest nie do opanowania...wyjdzie wynik mimo to??

Gość kirsza
podnosze

Pierwszy i może ostatni objaw jaki wymieniasz jak najbardzej kwalifikują Cie do zbadania prl. Ja tez kiedyś bałam się pobierania krwi-im częściej to robisz tym bardziej powszednieje. Badania robie co 3-4 miesiące-taka konieczność. I jeszcze jedno pytanie-czy okres zawsze miałas 3 dniowy czy jest tak ostatnio?

Gość kirsza
dzieki za odp, a reszta nie wskazuje na to? a moj stres przy pobieraniu krwi bedzie mial wplyw na wynik??

Nie mam pojęcia-moze troche, ale ja tez troszke sie denerwuje mimo woli jak idena badania-choc sie nie boje.

Gość agack
Czesc, mam chyba podobne objawy: lekki mlekotok /krople/po naciśnięciu sutka;dziwne tycie gł. w pasie, słabe paznokcie, bardziej wypadają mi włosy niż kiedyś.Okresy mam regularne, trwające ok 5-6 dni , bóle brzucha 1-2 dzień. Co do zmian to może trochę podpuchnięte oczy i czasami mam wrażenie że troche mi jakoś jakby słabo czy coś, ogólnie jakoś dziwnie. No i jestem zmrźluchem... chyba? zwłaszcza stopy. Czy sądzicie, że sprawcą tego może być prolaktyna??

Gość Agatonik
Słuchajcie, ja robiłam badania prolaktyny dwa razy. Mam taki poziom, że mogę nią obdarować dwie kobiety. Od pół roku staram się o dzidziusia. Nic z tego. Nie mam takich objawów jak opisujecie, ja tylko tyję, chociaż praktycznie stosuje głodówkę, mam kiepską cerę, ale nic poza tym. Ogólnie jestem optymistką, bo jest to uleczalne. Mam leki i genialną panią ginekolog.

Gość kwiatuszekxxx
czesc za pare mesiecy chcialabym miec dzidziusia, ale bardzo sie boje ze proby beda nieudane ale ciaza skonczy sie poronieniem poniewaz mam podwyzszona prolaktyne.I typowe przy tym objawy.zazywam jak narazie bromergon miesiac kiedy mam powtorzyc badanie?