Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proste pytanie

Czy to normalne?

Polecane posty

Gość proste pytanie

Jestem mama 2 dzieciaczkow. Zastanawiam sie czy jestem zla matka... czy poprostu nie mozna dzieci kochac jednakogo... Jedno dziecko kocham bardziej, zle mi z tym.. a jak jest u Was?

Gość flotajka
Ja też tak mam. koleżanka również. Nie wiem jak u Ciebie, ale ja kocham młodsze. Tłumaczę sobie, że moze to przez to, że byłam niedojrzała do macierzynstwa gdy urodziłam pierwsze, a może dlatego, ze teraz jest mi łatwiej majac doświadczenie i tak bardzo nie przejmuję się, może dlatego, ze te strasze już jest na tyle smaodzielne, ze nie potrzebuje mnie tak bardzo jak młodsze, a może dlatego, że strasze już rozumie więcej, ma swoje zdanie..... ciągle się nad tym głowię. Ale wiesz często to starsze przytulę,bo wiem jak mnie potzrebuje i również go kocham

Czytałam, że 75% matek kocha bardziej pierwsze dziecko. Wcale jednak nie jest powiedziane, że pozostałe 25% kocha wszystkie jednakowo. Większość matek jednak boi sie do tego przyznać, aby nie były posądzone właśnie o to, że są złymi matkami.

Gość *Elwira*
Ja zawsze marzyłam, żeby mieć córkę, ale urodziłam chłopca, w dwa lata po urodzeniu syna zaszłam w ciąże i urodziłam upragnioną, ukochaną córeczkę, dosłownie zwariowałam na jej punkcie. Mam nadzieję, że mi przejdzie i w końcu przestanę być tak zapatrzona w córkę:(

Gość proste pytanie
boze kobieta ktora skopiowalas temat z ogolnego i pominelas moj komentarz dotyczacy babek siedzacych na forum o ciazy.. jestes zenujaca! chyba podszywacze to glownie mamuski siedzace przed kompami:P:P

Gość jestem też mamą
Sama jestem mamą.Mam jedno dziecko,prawie 3letnie.Teraz drugie w drodze. Jeszcze rok temu myslałam-ojej,jak mozna kochac dwoje dzieci jednakowo??Czy bedę potrafiła podzielic tę miłość??? Sama nie wiem tego jeszcze,ponieważ moje dziecko przyjdzie na świat za kilka tygodni.Drugie dziecko-oczywiście. Ale nie o tym chciałam napisać. Mam brata.Jest trzy lata starszy.Urodził sie z obustronnym rozczepem wargi i podniebienia.Ponad trzydzieści lat temu-to było coś co trudno było zaakceptować.Moja mama(rozmawiałam z nią o tym),wpadła w depresje po porodzie,ale nie dała się.Wzięła się w garść i zaczęła szukac pomocy. Mój brat ma bardzo ładnie zrobioną plastykę twarzy i mówi bardzo dobrze-nie ma wady wymowy,co często zdarza się przy tak rozległym rozszczepie. Rodzice poświęcili mu się bez reszty.Mama była mu za logopede przez conajmniej 12lat.Na poczatku oczywiście jeździli do logopedy,ale po kilku latach,moja mama sama potrafiła go uczyc mówić poprawnie i czysto. Po trzech latach urodziłam sie ja. I kogo kochac bardziej???Dziecko,ktore urodziło się sliczne i pulchne,ktorym wszyscy się zachwycali,czy to ktore urodziło się z wadą??? Trudne-prawda??? Jednak oni(rodzice)kochali nas jednakowo.,Traktowali na równi. Bardzo jestem im za to dzis wdzięczna.Za to,że nie faforyzowali mojego brata,przez to,że jemu było jednak ciężej w życiu.I to on powinien mieć "fory". Jednak nasza rodzina nie pozostała obojetna temu,że jemu było ciężej. Wszysy jego traktowali inaczej.Zawsze mówili:"bo on miał w życiu ciężej","on przeszedł tak wiele..."itd... Ciesze się,że moi rodzice nie podeszli do tego w taki sposób.Cieszę się,że zachowali równowage. Teraz,po tych (moich)prawie 30latach życia kocham swojego brata bardzo.Kocham bardzo rodziców.To dla mnie bardzo ważne osoby. Jak dobrze,że rodzice potrafili patrzeć bezstronnie:) Pozdrawiam.

Gość a skad ty mozesz wiedziec
czy kochali cie tak samo jak brata?? mogli kochac ktores z was bardziej a poprostu tego nie pokazywac a z reszta z babskami na tym forum nie ma co dyskutowac;/

Gość jestem też mamą
Wiesz,jestem babskiem i siedzę na tym forum. Jeżeli nie chcesz dyskutować,to po co zabierasz głos??? Moi rodzice nigdy nie dali nam odczuć,że ktoreś z nas kochaja bardziej. Uważasz,że przez 33lata nie dali by nawet cienia niepewnoście,jeżeli kochali by bardziej mnie,albo brata??? Ja myślę,że człowiek jest tak skonstruowany,że nie potrafi,aż tak dobrze ukryć swoich emocji przez tyle lat! Ale nie wiesz nic o mnie,o nas,więc nie ma dyskusji.

Gość Yoko ono
A ja mam jedno dziecko i nie zdecydowalam sie na drugie,bo wiem,ze nie moglabym go pokochac tak samo.Nasza corcia jest naszym oczkiem w glowie,jedyne,dluddgo wyczekiwane dziecko.Moze to glupie,ale tak jest.Spytalam nawet meza czy potrafilby tak samo kochac syna(strasznie chcial coreczke)i stwierdzil,ze na pewno by kochal,ale nie wie czy tak samo jak swoja ukochana Wikusie.

Gość zuzanka skakanka
ja co prawda dopiero będę mamą, ale chciałabym mieć dwoje dzieci i bardzo bym chciała kochać je jednakowo - czy mi się to uda? czas pokaże. Moja mam bardzo faworyzowała mojego młodszego brata i okazywała to bez najmniejszych skrupułów, do dziś tak jest i bardzo mnie to boli