Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość baaardzo ciekawa

czy popcorn jest zdrowy?

Polecane posty

Gość baaardzo ciekawa

Mam na mysli prazona kukurydze, taka z kina dajmy na to. Zdrowa? Obojetna? Niezdrowa? Mam na mysli czeste spozycie :)

Gość Jest BARDZO niezdrowy
ponieważ jest to sam tłuszcz. Na dodatek z duzą ilością zabójczej soli. Nie dość, że niezdrowe, OHYDNE, to jeszcze na dodatek pierdzi sie po tym.

Gość baaardzo ciekawa
az tak zle?

Gość baaardzo ciekawa
a ja bardzo i mam go za darmo w duzych ilosciach co sprzyja nadmiernemu spozyciu :) soli unikam w potrawach jak moge, nie sole warzyw nawet na kanapce... ale ten popcorn mnie wciagnal a jakos nie czuje sie FIT jak go wcinam smutne wiesci, potwerdziliscie moje obawy

Gość baaardzo ciekawa
nawiasem mowiac wlasnie go wpierdzielam :D

gdzieś czytałam, że popcorn jest polecany dla osób, które chcą schudnąć, bo zapycha żołądek i daje uczucie sytości... ale nie polecam takiego z automatu z prażoną kukurydzą -mam takie cudo w pracy i wiem, ile czasu ten smakołyk może już uprażony tam sobie siedzieć, żeby na którymś z festynów \"pan obsługujący\" go poprostu odgrzał i sprzedawał dzieciom jeśli już chcesz jeść popcorn, polecam przygotowanie go samej w domu, są w sklepach woreczki z kukurydzą do prażenia -będziesz przynajmniej miała pewność, że jesz coś świeżego, a nie odgrzewane po tygodniu g...

Gość dziw mnie bierze
a czy popcorn robiony w domu jest małokaloryczny?

Gość słuchajcie dziewczyny
Madonna odchudziła się tak po urodzeniu dziecka: jadła tylko popcorn i piła wodę. Popcorn nie musi być wcale kaloryczny jeśli uprażysz go ,,na sucho'', tzn w zwyklej papierowej torebce sniadaniowej i wlozysz do mikrofalowki.

Gość łubudubu ł niech zyje nam....
Nie mam mikrofalówki, ale po tym topiku napaliłam sie na popcorn:) Ile wystarczy jak wleje oleju do nieduzego garnka?

Gość kukurydza to zboże
a produkty zbożowe dostarczaja duuużo kalorii!!!!!!W dodATKU KUKURYDZA TA JEST 100% MODYFIKOWANA GENETYCZNIE!!! Smacznego życzę(również polecam płatki śniadaniowe kukurydziane :) )

Gość słuchajcie dziewczyny
właściwie miałam na myśli to że popcorn wcale nie musi być tłusty, ile ma kalorii to nie wiem:-) ale chyba lepszy suchy popcorn niż jakieś chipsy:-) dawno nie robilam poprocrnu w garnku ale o ile pamietam to musiz wlac tak na ok pol centymetra oleju

mi też się teraz zachciało takiego cieplutkiego, świeżo uprażonego popcornu jutro trzeba będzie kukurydzę kupić:D

Gość łubudubu ł niech zyje nam....
kurde...mi az slinka cieknie;) chyba sobie kupie popcorn ten do robienia w domu... tylko boje sie ze jest kaloryczny:(

Gość kukurydza to zboże
Jedzenie popkornu=jedzenie chipsów=jedzenie platkow śniadaniowych!!!!! To nie żart.

Gość buuuuuuuu...
Ja tak sie napaliłam tym popcornem wczoraj ze dzis sobie kupiłam (tak to robienia w domu) i teraz kurcze boje sie go jeść bo jak on ma tyle kalorii co chipsy...:( Ktos moze to jeszcze potwierdzic?

Gość głupoty gadacie
Popcorn zawiera beta karoten i witaminy.Jesli nie przesadza sie z sola i olejem to mozna powiedziec ze jest zdrowy.

Gość Piotrek1516
A czy taki popcorn robiony w domu w maszynce bez uzycia tluszczu taz jest taki niezdrowy?

Gość ten w torebkach gotowych
do mikrofali zawiera tłuszcze utwardzane, a jak " z masłem" to jeszcze jakieś aromaty i barwniki. popkorn jest ok, bo kukurydza jest zdrowa, ale robiony w domu, samodzielnie, na zdrowym oleju , lekko solony

Gość LOlItA KoLoRoWa
kukurydza zdrowa, popcorn nie

Gość nie wiem czy kaloryczny
i malo mnie to obchodzi ale pyszny:D jak mnie cos najdzie to potrafie dzien w dzien przez tydzien sobie robic popcorn. obawiam sie tylko czasem, ze moza to nei jest takie zdorwe;/ cos o watrobie slyszalalm chyba

Gość Houston
Kiedyś czytałem że popcorn jest zdrowy na jelita - bo szybko 'przelatuje' przez nie i nie zalega. Co do tego ile oleju to 0.5 cm to stanowczo za dużo góra 2mm chodzi tylko o zwiększenie powierzchni przekazywania ciepła. A propos kukurydzy modyfikowanej właśnie zerkam na opakowanie co prawda firma to FPH "Ania" Kraków ale kraj pochodzenia kukurydzy to USA więc na 110% modyfikowana - z drugiej strony np. grzyby atakujące niemodyfikowaną kukurydzę są względnie mocno toksyczne więc już chyba wolę te modyfikacje na których negatywne działanie nie znaleziono jak do tej pory dowodów :)

Gość Kejtx
Uwielbiam popkorn i robię go sama w domu w garnku z kilkoma kroplami oleju. Przyprawiam solą, pikantną papryką i czosnkiem w proszku- pychota. Jest lepszy i zdrowszy od czipsów.

Pewno, że jest nie zdrowy. Sól, tłuszcz - to wszystko mówi samo za siebie. Od czasu do czasu można sobie pozwolić, ale na pewno nie zdrowo jeść go codziennie.

No to jest spora dawka kalori i tłusczu odkłądającego się w naszym organizmie :P Ale ja i tak lubię popcorn zjeść od czasu do czasu. najlepszy jest robiony taki na masełku :) yummy :)