Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 34bb

zaparcia w ciąży

Polecane posty

Gość 34bb

Witam! Jestem w ciąży w 5-tym miesiącu i mam częste i długotrwałe zaparcia.Stosuję różne sposoby, syropy, sok z ogórków i nic... Ostatnio próbuję nawet delikatnych lewatyw z rumianku. Nie wiem już co robić i co przede wszysykim jest dopuszczalne w ciąży... Pomóżcie!

Gość spróbuj moze
- suszone sliwki, kompot z nich (ale sliwki suszone trzeba najpierw zalac wrzątkiem przed spożyciem!) - pełnoziarniste pieczywo - sporo ruchu - dojrzałe kiwi (ale z tym ostrożnie, bo można dostać rozwolnienia) - rano - 2 szklanki cieplej wody na czczo! - kawa bez mleczka (moze bezkofeinowa) - jabłko wieczorem powinno pomoc :)

Gość 34bb
Dziękuję, ale oprócz wody rano , stosowałam wszystko :( Jem niewiele słodyczy. Mam chyba jakieś ku temu skłonności.

Gość spróbój może
Woda powinna pomóc. Mnie pomaga czasami. Pozdrawiam :)

Gość spróbuj może
Oj, przepraszam za ten błąd ort... :o Mnie pomaga czasami, tzn. na zaparcia zwykle nie cierpię, ale gdy się to zdarzy - to wtedy woda pomaga.

poza tym, zapzarcia w ciaży to prawie norma.. ale prozmawiaj z lekarzem, żeby dał ci jakieś delikatne środki pzrecyzszczające - na pewno nie zaszkodzą, a parcie jest niewskazane

Gość labella_labella
leki homeopatyczne - sa bezpieczne i dzialaja - na zaparcia np. Nux vomica-Homaccord

Gość Nelli 23
Boję się bo pale i nie mam strasznych zaparć ale też planuje ciąże i boje się tych zaparć