Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mammi

KRZESEŁKO DO KARMIENIA

Polecane posty

Gość mammi

Czy możecie mi poradzic jakie najlepiej kupic krzesełko i na co przede wszytkim zwracać uwagę przy kupnie? Zupełnie nie wiem na co sie zdecydować i jak firma jest dobra i co jest uzyteczne a co zbędne w krzesełkach do karmienia. Co jest funkcjonalne a co przeszkadza itp. Proszę o rady mamy, które mają doświadczenia z tego typu sprzętem. Z góry dziękuję.

chetnie dołacze sie bo tez planuje kupic mamay podawajacie jakie macie krzesełka i ich wady i zalety i ceny bo z tego co wiem to chicco nie są dosc tanie

czesc dziewczyny.. moim zdaniem kszeselko do karmienia powinno by wyposazone w piecio punktowe pasy, rozkladane siedzenie ( z kilkoma pozycjami) sdejmowana do prania tapicerke ze tak napisze no i kilka poziomow wysokosci... a jesli chodzi o stoliczek z przodu to zalezy od mamy :) ale przydaje sie !!! tak do dziela :):) i powodzenia.... no i oczywiscie zeby bylo stabilne i nie przewrucilo sie gdy dziecko zacznie sie wiercic :)

Gość mammi
dziękuje za wypowiedzi... :) Ktoś może poleca coś tańszego i równie dobrego jak Chicco Mamma??? Co powiecie o Baby Ono lub Peg-Perego?

ja kupiłam taki drewniany, krzesełko z blacikiem wkładane w stolik. Sprawdziło mi się przy córce, potem można blacik zdjąć i razem ze stolikiem używać do 3 lat, dziecko może przy tym jeść, rysować itp. I kosztuje 200 zł około, ja wzięłam najdroższe z tego typu, bo było największe, ale mały zaczął używać od pół roku . Pasów nie ma, ale kupiłam szelki i go przypinam i jest ok.

Gość mammi
up up up

no właśnie, takie ja mam. Te nowe wynalazki mimo bajerów wydają się mi mało funkcjonalne. I chyba na krótko starczają.

Gość AniaD.
Ja też mam drewniane, krzesełko nakładane na stolik. Jest solidne i funkcjonalne. Nie ma pasów tylko zabezpieczenie pod blatem, żeby dziecko nie wypadło ale jak na razie (córka ma 8 miesięcy) to wystarczy, a naprawdę ciężko jej wysiedzieć w bezruchu. Polecam, bo wiem z dośwaidczenia koleżanek, że będzie przydatny o wiele dłużej niż droższe platikowe.

My mamy z Baby Dreams model Bambi, a wygląda tak: http://calineczka.pl/sklep/product_info.php?manufacturers_id=17&products_id=2963&osCsid=8bbd48600d5c60702d3ef59847f7132a W rzeczywistości kolory są żywsze i ładniejsze niż na tym zdjęciu, a krateczka słodka. Ma też wkładkę dla mniejszych dziecki, której nie ma akurat na tej fotce. Jestem z niego bardzo zadowolona i nie żałuję zakupu. Bardzo się przydały kółka, ponieważ synek lubi być w centrum, więc z łatwością wszędzie można go przewieźć - czasem towarzyszy mi nawet w łazience przy porannej toalecie ;) Bawi się jednak w nim bardzo mało.

JA wlasnie zakupilam krzeselko Beebee http://www.allegro.pl/item103180562_krzeselko_do_karmienia_stolik_2_kolory_promocja.html a kupujac bralam pod uwage pasy i przedewszsytkim zeby bylo rozkladane w stolik a oprucz tego te funcje ma tylko drewniane a ze mi do domu wogole nie pasuje wiec zdecydowalam sie wlasnie na to ktore idealnie komponuje sie z reszta otoczenia w koncu bbede z niego troche kkorzystac

Gość Wanka
Ja mam drewniane krzesełko, kosztowało w promocji 80 zł i jestem bardzo zadowolona. Teraz córcia ma dwa latka to jej rozkładam i ma osobno stoliczek i krzesełko. Polecam zresztą widzę, że nie tylko ja.

Ania 25 - bardzo fajne krzesełko, ma te funkcje co drewniane, a wygląda odlotowo

mi tez sie podoba chyba musze je dobrze obejrzec i całkiem prawdopodobne ze kupie - bo myslałam o derwnianym ale to jest takie słodkie i kolorowe

o właśnie coś takiego mam, tylko tu jest blat przykręcany, a u mnie przesuwany na 2 pozycje i zdejmowany, i tak jest lepiej a różnica 10 zł chyba

Gość celebre 23
my mamy z haucka za jakies 100 euro i jest fajne, dziecko lubi w nim siedziec to najwazniejsze.ma kolor niebieski i jest plastikowy.na allegro tez go wiedziailam ale jest drozszy niz w niemczech, ci sobie zarabijaja,a propos.....wozek chicco w polsce kosztuje 1100 zl spacerowka c1 a w niemczech tez nowa za 800 no jak sie niekiedy w polsce nie oplaca cos kupic!!!!!sprowadzaj z niemiec a na nas tu zarabiaja!!

Gość celebre 23
a co do krzesela, blat jest zdejmowany, regulowane sa pasy pozycja krzeselka, jest na kolkach wiec latow mozna go przesunac i wiele innych zalet,polecam

W ostatnim \'Mam dziecko\' jest ranking krzesełek do karmienia. Dobrze wypada krzesełko z Ikei za ok 60 zł. Jest tam kilka firm i opisów. Sama nie mam więc nic więcej nie poradzę. Pozdrawiam.

Gość podnnosimmy

Najlepsze krzesełka do karmienia ma Bebe Confort . Na ekids.com.pl mają teraz na nie promocje i to taka naprawdę korzystna. Jak na markową rzecz i to taką naprawdę dobra jakościowo, to wydaje mi się, ze opłaca się coś takiego kupić.

Ojej, pomyliłam się, chodziło mi o markę Bobolino - rozkojarzenie, jeszcze raz sorry.

Gość aga 1981
wybierz takie aby było łatwe do mycia...to jest bardzo istotne, jak mały szkrab zaczyna naukę samodzielnego jedzenia to jest co sprzątać:):) Ja kupiłam na allegro zapłaciłam ok 220 zł przesyłką i jestem zadowolona w 100%

jestem pewna, że autorki dziecko już jest na tyle duże, że już nie korzysta z żadnego krzesełka do karmienia :) w końcu ma już ponad 4 lata :)

Gość alnus
My niedawno otrzymaliśmy do testowania krzesełko Fischer Price "Las Tropikalny". Jeśli ktoś akurat nad tym krzesełkiem się zastanawia to ma ono kilka przydatnych i niezastąpionych rozwiązań: 1. Regulacja wysokości, myślę, że najniższa pozycja świetnie nada się dla najmniejszych dzieci, wyższe zaś świetnie integrują się ze stołem umożliwiając wspólne posiłki 2. Zdejmowany blacik, wersja dla młodszych dzieci z blate, dla starszych krzesełko dosuwamy do stołu 3. Zdejmowana tapicerka 4. Regulacja kąta oparcia 5. Pasy i pałąk miedzy nóżkami dziecka uniemożliwiający wysunięcie się Malucha A do tego miła dla oka kolorystyka i fajne obrazki!!!

Gość cerrutin
krzesełko ma służyc do karmienia a nie d zabawy wiec te pierdoły są zbędne.,

Gość blackrosa
Fisher Price Cuda Oceanu Witajcie. My od 5 dni posiadamy powyzszy model. Wczesniej maly mial drewniane krzeselko. Nie chce sie na ten temat wypowiadac, bo nie chce wracac do tej traumy... Aby sie zbytnio nie rozczulac ( bo jestem zachwycona nowym nabytkiem) Podam tylko zalty i ewentualne wady. Zalety: - regulacja oparcia 3 stopniowa ( u nas w przeciwienstwie do kolezanki powyzej, udalo sie malemu zasnac w krzeselku. I spal w nim dosc dlugo, bylo mu bardzo wygodnie. - regulacja wysokosci krzeselka dzieki czemu kiedy karmie malucha moge sobie usiasc wygodnie gdzie chce, a nie kleczec jak przed poprzednim cudem techinki drewnianej. -rewelacyjne kolory, ktory interesuja dziecko i sprawiaja ze przyjemnie mu sie je - material poszycia krzeselka jest tak przyjemny, ze moj syn sie do niego po prostu przytula - czyszczenie krzeselka rewelacja: po peirwsze tacka jest wyciagana i mozna ja myc w zmywarce, po drugie poszycie da sie czyscic mokra gabka nie trzeba tak czesto prac! - dwie zabaweczki przyczepione bezpiecznymi kabelkami do tacki, jedna grzechotka druga gryzak przydatny przy zabkowaniu:), sprawiaja ze moj smyk nie nudzi sie przy jedzeniu. Wady: - rozlozone zajmuje sporo miejsca, zlozone juz sporo mniej na szczescie - za malutka dziurka na kubeczek, na butelke w sam raz. - podnozek jest na stale nie ma regulacji, a to by sie przydalo w zaleznosci od wieku dziecka. To tyle. Mysle, ze cena tez jest wada, ale ja nauczylam sie po swoim doswiadczeniu, ze lepiej dac troche wiecej i miec wieksza wygode.