Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość montana_____

slodki nalog-jak przestac jesc i myslec o slodyczach?

Polecane posty

Gość montana_____

piszcie swoje rady ,prosze!

Gość Leonela
mozna zaczac od brania chromu, on pomaga stlumic ochote na slodycze, oczywiscie nalezy brac go jakis czas, bo jedna tabletka nie pomoze, ale uda sie na pewno!!! zamiast slodyczy mozna jesc owoce, a takze jogurty owocowe, odkad je jem zniknela moja ochota na slodycze, czesto poza tym jest tak, ze jak sie chce slodkiego, zwlaszcza czekolady, tzn, ze organizm upomina sie o dawke magnezu, wrto wiec go uzupelnic pokarmami, ktore go posiadaja, juz lepiej zjesc troche orzechow np. wloskich, ale tez nie za duzo, bo orzechy sa kaloryczne :(

takież i moje zdanie :)) rankiem kubek jogurtu z musli .. slodki , dobry i pozywny < osobiscie jadam naturalny> jak mnie już ,,weźmie ,, na slodkośc zjadam kilka rodzynek , suszoną sliwkę , morele które uwielbiam a w ostatecznosci piję cacao :))To przynajmiej przynosi jakąś korzyść . Suszone owoce to naturalne przeczyszczacze. Dobrym sposobem jest pozucie kilku migdałów lub orzeszków ,.... :))

Proces odchudzania zaczyna się w sklepie. Jeśli nie przyniesiesz do domu żadnych słodyczy to masz już 80% sukcesu.

Gość Yovisna
Ja slodyczy nie przestaję jeść nawet na diecie. Pozwalam sobie na batony 200-300 kcal. Jestem na diecie 1000 kcal, a jedzenie słodyczy wliczam w te kalorie.

Gość Irvette1
Jeśli naprawdę chcesz przestać jeść słodycze tak jak ja to: 1. jeśli złapiesz się na tym że masz ochotę na jakieś ciastko czy coś w tym rodzaju, jeśli masz okazję a masz ich pewnie dużo sięgaj po owoce. Owoce oprócz słodkiego smaku dostarczą Ci wielu niezbędnych witamin. 3. Rodzynki i suszone śliwki są źródłem błonnika powodującego uczucie sytości, zapobiegają zaparciom, a poza tym doskonale zaspokajają apetyt na słodycze. 4. Jeśli masz ochotę na czekoladę wybieraj gorzką, która bogata jest w magnez, żelazo i niacynę oraz w związki nazywane bioflawonoidami, które korzystnie wpływają na stan układu krążenia. 5. Kiedy robisz zakupy a dążysz do półek ze słodyczami, pomyśl sobie że twój organizm i skóra nie potrzebują śmieci a słodycze nie mają witamin, a poza tym przetworzone cukry są gorsze od naturalnych, bo nie maja witamin makro i mikroelementów, dzięki którym twoja cera lepiej wygląda.jeśli jednak skusiłaś się na jeden kawałek ciasta, jeden ci nie zaszkodzi, gorzej jak dasz się kusić na więcej i będziesz jeść bez opamiętania. Ja, jak sama jak jem to WYDAJE MI SIĘ, ŻE JUŻ CZUJĘ SIĘ LEPIEJ, ALE DO MOMENTU KIEDY potrzebuję energii do codziennych czynności, a jej nie mam!!!!!!!!! Właśnie przez słodycze, którymi się obżeram i już kilka razy ale nie za każdym razem udało mi się je zastąpić owocem. Życzę powodzenia, mam nadzieje że ci pomogłam doradziłam co mogłabyś zrobić z tym nałogiem i mam też na uwadze że pokusa nie omija kogokolwiek szerokim łukiem

Gość Irvette1
Wiem że się rozpisałam wybaczycie?