Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bubububuubbubu

OPLACA MI SIE BRAC TABSY??prosze wejdzcie!

Polecane posty

Gość bubububuubbubu

Chcialam na okres wakacji brac tabletki, mam 20 lat, i na pewno gdzies wyjade z moim chlopakiem...gin nie zrobila mi badan i przepisalam yasmin, boje sie ja btac, poprosilam o badania, powiedziala ze zrobi mi cytologie i probe watrobowa po pierwszym opakowaniu, a profilu hormonalnego mi nei zrobila:(:( Kurzcze nei weim czy opalaca mi sie brac tabletki, zawsze uzywalismy gumki i bylo ok...a jesli np. wyjedziemy na tydzien przed moim okresem, to na bank bnede miec dni nieplodne +gumka to chyba wystarczy co?? zawsze weim kiedy mam owulacje(bol plus sluz), wiec odczekamy tydzien od owu i juz moge byc chyba spokojna?po tabletkach nawet sie nie bede mogla opalac, nei weim co robic :(:(

Gość hm hmmm
na wakacjach popijesz i zapomnicie o gumce i co bedzie :P ja nie wiem, rob jak chcesz ;)

Gość bubububuubbubu
no mialabym zacxac je brac za tydzien...pierwszy miesiac pewnie bede sie zle czula, ale potem moze minie? od brania tabletek przez try miesiace w sumie moze naie umre...ale sama nei wiem buuuu ryczec mi sie chce:(

Po pierwsze badania na próby watrobowe i inne hormonalne robi sie po jakims drugim lub trzecim opakowaniu bo dopiero wtedy widac zmiany w organizmie. Co do yasmin to wiele dziewczyn ma jakies dolegliwosci. ja biore logest i jest wszystko ok. badan hormonalnych przy takich tabletkach sie nie robi bo mają za malą dawke hormonów. tabletki są duuuużo wygodniejsze!! naprawde warto sprobowac. i tak jak napisala \" hm hmmm\" popijecie i zapomnicie... a to moze miec nie zbyt pozytywne skutki :P Ps. ja tez mam 20 lat :) pozdrawiam :* i po logescie tez mozna sie opalac :)

Gość bubububuubbubu
kurcze i co ja mam teraz zrobic?? przepisala mi yasmin, bo nie chce przytyc :(:( chcialabym moc sie opalac, gin mi powiedziala ze troszke moge, ale tak malymi dawkami, wszystko jest dla ludzi :) ale kazala mi zaczac brac te tabletki w 4-5 dniu okresu zeby mogl sie rozwinac jednak troche, a przy pierwszym opakowaniu mam tez stosowac prezerwatywe. Zreszta przy pierwszym i tak z seksiku nici bo pewnie bede plamic :(:( Czyli myslicie ze zaryzykowac ta yasmin?

nie wiem dlaczego kazala brac w 4 czy 5 dniu. bo przeciez to bez sensu. to ze ma sie troche okres rozwinac to jakas bzdura. trzeba brac zgodnie z ulotka wiec od pierwszego dnia miesiaczki. przed zeszlymi wakacjami mialam ten sam dylemat. ale zdecydowalam sie na tabletki i biore je nadall bo wszystko jest ok i jestem zadowolona. (biore jeanine) jesli skutki uboczne jakies beda to jeszcze przed wakacjami bedziesz mogla zmienic na inne wiec teraz jest najlepszy czas zeby wziac pierwsze opakowanie. i ewentualne plamienia tez moga ustapic wic na wakacjach bedziesz miec juz spokoj. bez obaw bierz i ciesz sie brakiem gumki. ale wez od pierwszego dnia - bo ulotka jest wazniejsza niz zdanie pojedynczego lekarza. zreszta pirwszy raz taka glupote slysze - inni lekarze tez twierdza ze od 1 dnia a nie 4-5 !!!

Gość bubububuubbubu
no wlasnie i teraz nie wiem co zrobic, bo tak mi wszsystko obliczyla zebym niby nie miala okresu na weekendach, tylko dla mnie to niewazne. Ookres mam miec w przyszly czwartek, a tabletke mam wziac w przyszly poniedzialek!! I 21 czerwca mam przyjsc na wizyte po skonczonym opakowaniu :( no i nie wiem co robic, chyba jeszcze raz do niej pojde w przyszla srode, przed okresem jeszcze :/

Gość bubububuubbubu
tfu, nie w przyszly poniedziek, tylko w ten poniedzialek jeszcze po czwartku, kiedy mam miec okres czyli w 5 dzien okresu

wiesz - okres po tabletkach nie jest straszny - nie boli i nie jest tak obfity i obliczanie i takie dopasowywanie to nie jest dobre jesli masz wziac pierwsza tabletke... Ty tu sama decydujesz - ja bym wziela tak jak trzeba a nie tak jak ktos wylicza. a wizyte o te 2 - 3 dni chyba mozna przesunac co?

Gość bubububuubbubu
tfu, nie w przyszly poniedziek, tylko w ten poniedzialek jeszcze po czwartku, kiedy mam miec okres czyli w 5 dzien okresu

Gość bubububuubbubu

Gość bubububuubbubu
i tu jest problem, ona przyjmuje tylko raz w tygodniu, ale mam wizyte w najblizsza srode, jeszcze przed okrese, moze pojsc i jakos sie inaczej umowic z nia?i zapytac czemu mam nie brac od pierwszego dnia...

a poza tym jesli wezmiesz w 5 dnien okresu to cala owulacja moze sie zaczac. czyli skutki uboczne jej blokady bedziesz czuła w nastepnym miesiacu. takie posuniecie jest naprawde bezcelowe. jakbys pakowala w siebie chemie niepotrzebnie. wiec jeszcze raz radze - pierwsza tabletke wez w pierwszy dzien okresu

Zgadzam sie c rumb. To bez sensu brac w 4-5 dzien okresu. Tez sie nie spotkalam z czyms takim. Moze powinnas zmienic ginekologa