Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce juz nosic klapki

Stopy,pięty itd.-pomocy !!!

Polecane posty

Kupiłam jakis czas temu buciki,teraz są na prawde wygodne,ale początki były dla mnie koszmarem.Pięty miałam pozdzierane do krwi,brrr wolę tego nie wspominać.Teraz nie robią mi się już żadne odciski,buty są wygodne,ale chciałabym się juz przerzucić na klapeczki.Moim problemem są jednak zaczerwienione pięty,slady po tych otarciach :( Nie wiem jak się tego pozbyć.A może samo jakoś zniknie ?Może jakieś maści ? Bo niezbyt ładnie to wygląda.

Gość o.o.o. tez bym chciala
wiezdiec

Gość nic na to nie poradzisz
:(, zapaćkaj fluidem

na pewno da się coś poradzić ,wiem to :D własnie mocze stópki w wodzie z jakimiś płynami :P zaraz zaczne je szorować ,może taki KONKRETNY pilling pomoże :P coś musi... fluid na pinty-doobre :D

Gość ZASTANAWIAM SIE...
Moze jakaś maść z witaminą A..... Chociaz nie mam dla Ciebie dobrych wieści. Dwa lata temu też na poczatku lata tak urzadziłam sobie nogi nowymi butami i ślady po odciskach miałam przez całe lato

Witam tez chetnie chcialabym wiedziec jak uleczyc stopy po butach. Mam bardzo duzy problem z stopami pewnie dlatego ze duzo waze co roku latem mam problemy z sandalami klapkami mam blizny cieknie krew, mam pecherze teraz tez kupuje latem sandaly dla starszych osob bo tylko takie sa dlamnie dosyc wygodne choc i takie tez mnie czasem obcieraja. Zauwazylam ze takie problemy mam tylko latem jak jest naprawde goraco i noga sie poci. Poradzcie cos na to :(

Gość czerwona piętka
o rany dziewczyny mam dokładnie to samo!! myslałam ze tylko ja takie paskudne pięty mam bo wszystkie dziewczyny naokoło normalne mają!! wygląda to paskudnie!!! zresztą co wam będe mówic... mam 2 pary takich slicznych klapeczek na obcasie i d... najwyzej tylko do spodni a ja bym chciała spódniczki nosic...bo kiedy jak nie teraz, po szescdziesiątce? moze by jakis krem na blizny jak myslicie?? mam te placki całkiem zagojone tylko takie czerwone okropnie!!! bleee

Gość g_b
nie sadze aby pomógł peeling. trzeba czekac az sie dokładnie wszystko zagoi. wszystkie te tkanki podskórne, bo jak narazie to zabliznił się tylko naskórek i troszke wody musi upłynac zanim bedzie ok

Gość masc z wit A

Gość w aptece
w aptece można kupić kremy i maści które przyspieszają gojenie ran, to pomaga , nie pamiętam teraz nazwy ale jest ich sporo do wyboru:)

Gość ---LOL---------
Dziewczyny - moja rada - kupowac dobre jakosciowo i rozmiarowo buty!! I

Ja też mam ten problem tragedia:( Jak tu załozyć odkryte sandałki jak takie okropne pięty straszą:(

Gość madmłazel
Na pięty, wogóle na całe stopy polecam krem " z jelonkiem" firmy School. koniecznie zielony jest lepszy. to jest krem z łoju lejenia. do kupienia w aptekach ok 20 zł dziala rewelacyjnie, tak zmiekcza wszelkie odciski, zwalcza suchosc piet, i wogole stopy po kilku razach sa gladsze niz dłonie :) ja robie to tak ze wieczorem po umyciu stopek smaruje tym kremem, wmasowuje, zakladam skarpetki i tak spie rano moje stopki sa mieciutkie jak puch :D wszelkie pumeksy i inne pseudsrodki do pielegnacji stop wywaliłam nie rozstaje sie z moim jelonkiem :)

Gość moja mama uzywa takiej
zwyklej masci z apteki: "Masc ochronna z wit. A" i jest zadowolona. Smaruje nia stopy na noc bo jest dosc tlusta! Ja dopiero co ja kupilam i bede sie od dzis smarowac :D zobaczymy czy pomoze

hej, niestety miałam podobny problem, kazdy ma inaczej, zoltawy odcien stop jest zwiazny z cecha genetyczna i nadmiernym rogowaceniem naskorka na co nie masz wplywu - trzeba sie z tym pogodzic i pielegnowac o wiele wiele wiele czesciej niz inne kobietki co fakt wymaga od nas duzej dysypliny i czasu ale jesli sie tego nie robi stopy sa brzydkie; polecam pokochac cytryne ten owoc czyni cuda dla stop, zeby sie nie meczyc przecinasz cytrynke na pol jedna wcierasz w lewa stopke druga w druga dosc intensywnie, nie oszczedzajac soku; biegasz kilka minutek w klapkach kapielowych w tym czasie np sobie zmywasz naczynka czy sprzatasz na co masz ochote, pozniej delikatnie splukujesz stopy; mija dzien.. kilka, kilkanascie godzin.. podczas kapieli naskorek swietnie poddaje sie tarce i pumeksowi, po kapieli warto tez wetrzec - sok z cytryny dziala jak enzym na taka zolta brzydka skore stop rozpuszcza ja - czego nie potrafi pumeks ani tarka i odkrywa dzieca delikatna skore stop, na poczatku musisz te zabiegi wykonywac systematycznie i czesto, pozniej raz na 2, 3 dni ale zaufaj mi gdy sie ma kompleks z powodu tej genetycznej sklonnosci - takie poswiecenie a zwlaszcza efekty w postaci ladnych stopek uszczesliwiaja a skora stop staje sie jednolita czyli taka o jakiej marzysz :)) skora staje sie jednolicie zabarwiona, ma zdrowy wyglad i nie wyglada tez czerwono (nie mylic z ladnym zdrowym rozowym)- jak czesto sie zdarza po pumeksowaniu i peelingach - ladne zdrowe zabarwienia daje sok z cytryny, zadne masci na ziarninowanie Ci tego nie zapewnią; pokochaj sok z cytryny jesli masz problem z nadmiernym rogowaceniem naskorka na stopach i nie pododba Ci sie Twoj kolorek - wiem cos o tym i pokonalam ten problem.

dodatkowo gdy wcierasz sok z cytryny w stopy, nie zapomnij o paluszkach stop, latwiej wykonac wtedy pedicure bo sok z cytryny dziala jak enzym zmiekczajac zbedny naskorek i ulatwiajac jego usuniecie, dodatkowo ma dzialanie antyseptyczne i jesli kiedykowlwiek mialas problem z wrastaniem paznokcia, co sie czasem zdarza z roznych powodow, zapomnisz o takich sklonnosciach na zawsze, po regularnym stosowaniu soku z cytryny na stopy staja sie naprade mlodziutkie, jednolicie zabarwione, estetyczne, gotowe na dalsze ich dalsze rozpieszczanie i pilegnacje a przede wszystkim bez skrepowania zaczynasz się nimi obnosić gdy wcześniej mogłaś skrzętnie je ukrywać.

uzupelniajac moje poprzednie wypowiedzi, jesli nie chcesz stosowac soku z cytryny, ktore uwazam za rozwiazanie najlepsze w przypadku omawianego problemu (nieladny odcien stop zwiazny z nadmierna keratynizacja naskorka) polecam kosmetyk profesjonalny ktory moze i nie jest najtanszy w porownaniu do roznorodnosci oferowanych kosmetykow ale jest przeznaczony wylacznie do stop i swietnie sobie radzi z takim problemem, jest to peeling enzymatyczny ziaja zawdzieczajacy swoja skutecznosc enzymowi rozpuszczajacemu martwy zbedny naskorek - subtylizynie; przy problemie nadmiernej keratynizacji problem generalnie jest taki ze czasteczki naskorka sa tak zbite ze moczenie w wodzie z solami i innymi kosmetykami plynami zmiekczajacymi nie daje zadnego efektu! jedynie peeling enzymatyczny (subtylizyna) badz kwas owocowy (np. cytrynowy) sa w stanie te warstwe skutecznie rozlużnic i poprzez to rozluznienie tych komorek ulatwic ich usuniecie podczas pumeksowania (nawet zwyklym pumeksem) czy scierania delikatną profesjonalną tarką; bez zastosowania enzymu np subtylizyny badz kwasu owocowego np soku z cytryny jedynie się zbędnie namoczysz, natrzesz stopy pumeksem badz tarką a efektu nie bedzie a jesli bedzie to w postaci stóp czerwonych (zamiast ladnych zdrowych rozowych lub jednolicie cielistych) conajmniej dziwnie sie odrozniajacych od reszty stopy i łydki powodzenia

oczywiście uważam za obleśną metodę opalania ciała bądź picia soków marchewkowych tylko po to by zrównać koloryt źle wypielęgnowanej stopy z resztą ciała (były gdzieś tam takie propozycje)- przecież to obrzydliwe i pozostaje się z problemem! opalenizna i soki owocowe tak! ale nie jako retusz lub ukrycie zaniedbań pielęgnacyjnych bo nie tędy droga! a już w ogóle odradzam stosowanie fluidu (pudru w płynie) do korekty stóp - to jest dopiero obciach ;/ rażący zdecydowanie bardziej niż skóra w trakcie pielęgnacji..

jak Ci się dobrze wygoi, codziennie mocz nogi w ciepłej wodzie z mydłem, a później delikatnie ścieraj pięty pumeksem( często wymieniaj). przez jakiś czas ścieraj codziennie, a później, jak już skóra będzie gładka, co drugi dzień. inaczej możesz sobie narobić problemów. używaj codziennie kremów do stóp: polecam eva natura do pękających pięt. taki mocniej działa. tez kiedyś zjechałam sobie stopy- moje pierwsze glany mnie załatwiły:) Ale to wyleczyłam. troche to potrwa, ale cierpliwości. zacznij już teraz, to wiosną będziesz smigac przez świat w klapkach.

Gość klaudkiaia
a co myślcie jakby tak zrobic na te nasze stopy peeling chemiczny lub mikrodermabrazję???????

peeling enzymatyczny bardziej na bazie subtylizyny ktory pozwoli rozluźnić zbitą trudną do usunięcia mechanicznego warstwę naskórka, ma ona to do siebie ze jest bardzo mocno zbita i jedynie peeling enzymatyczny badz chemiczy są w stanie ja rozluźnić skutecznie tak by odslonic seksowną zdrową ładną skórę i tutaj w zależności od portfela: albo domowe metody (nacieranie cytryną - wcale nie gardzę lecz uczciwie polecam) plus profesjonalne peelingi enzymatyczne na bazie subtylizyny lub ampułki z kwasami owocowymi powinny pomoc :)) tyle ze z ampułkami jest trochę "babrania" łatwiej i szybciej przeciąć cytrynę i wcierać polówkami w piety i stopy i paluszki a efekt taki sam lub lepszy niz peeling w ampułkach chemiczny, no oczywiście jest świetna alternatywa: peeling profesjonalny enzymatyczny z subtylizyną (nakladasz go jak zwykly kremik i wmasowujesz wg uznania i czasu :)) a on działa... nawet gdy tego nie widzisz i nie czujesz :))