Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoinformowana

Potrzebuję wstrzymać okres... Poradźie jak... Please

Polecane posty

Gość niedoinformowana

Wybieram się na wesele, jestem świadkową. Z obliczeń wynika, że trzy dni przed ślubem dostanę okres, a zazwyczaj trwa on u mnie około 5 dni, ale czasem 7, ponieważ na dwa potrafi się wstrzymać. Byłoby to kłopotliwe raczej... Biorę pigułki antykoncepcyjne i słyszalam, że jeśli nie zrobię w tym czasie 7 dniowej przerwy to nie nastąpi wtedy miesiączka... Czy rzeczywiście tak jest? A może któraś z Was już tak kiedyś robiła? Doradźcie...

Gość niedoinformowana
up ;)

To zalezy jakie piguły bierzesz, jesli jednofazowe to faktycznie da radę- bierzesz nie robiąc przerwy i powinno być ok. Ale najlepiej skontaktuj się ze swoim ginem, on będzie wiedział najlepiej.

Gość niedoinformowana
Biorę Jeanine... Nie mam nr tel. do swojej lekarki... a nie mam jak teraz się wybrać :O Dlatego właśnie chciałam się tutaj poradzić...

Gość Postinor Duo
Jedyna rada,zacznij następne opakowanie bez zrobienia przerwy.Ale postaraj się o kontakt z lekarzemTo napewno lepsze niż rady na forum.Ja osobiście nigdy nie przedłużałam cyklu.

Z całą pewnością możesz pigułkami przesunąć okres. Możesz zacząć brać następne opakowanie bez robienia przerwy, ale, jeśli to chodzi tylko o trzy dni, możesz po skończeniu pierwszego opakowania wziąć jeszcze dodatkowo, przez trzy kolejne dni, trzy tabletki z następnego opakowania. Wtedy okres przesunie Ci się właśnie o tyle dni, o ile Ci chodzi. Ja niejednokrotnie właśnie w ten sposób regulowałam długość cyklu i wystąpienie krawienia, bez żadnych negatywnych, niepożądanych skutków. Chociaż robiłam tak dość rzadko.

Gość Postinor Duo
A w następnym cyklu od której ma zacząć ????????

Normalnie robi 7-mio dniową przerwę i bierze od nowa. Tak jak zawsze. niestety nie mam pojęcia ja to jest z Jenine bo nie brałam tego, ale jeśli są jednofazowe to tak to wygląda.

Dokładnie, właśnie tak. Jeanine są jednofazowe, czyli wszystkie w opakowaniu takie same. Po tym przedłużonym cyklu robi się siedmiodniową przerwę i rozpoczyna następne opakowanie.