Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katiunia

pomóżcie, bo się zamotałam

Polecane posty

Gość katiunia

hej kobietki mam pytanie. Zaczynam stosować pigułki antykoncepcyjne, teraz czekam na okres i własnie dziś o 21 zauważyłam na wkładce małe beżowe plamki, ale to jeszcze nie jest krew, czy mogę wziąść pierwszą tabletkę jutro (jesli zacznę konkretnie krwawić) o godz 16? czy jeszcze dziś. Proszę o pomoc

Gość frezyjka23
jaesli tak zwykle zaczyna Ci sie okres to mozesz juz wziąsc..przynajmniej mi sie tak zadje

Gość katiunia
no właśnie czasem mi się tak zaczyna, ale nie jestem pewna, czy stanie się coś złego jeśli wezmę jutro pierwszą? i potraktuję jutro jako pierwszy dzień okresu? sama nie wiem.Plis poradźcie mi, bo ja się nie znam, to moje pierwsze tabletki.

od okresu do wziecia tabletki masz 24 godziny. jesli nie jestes pewna zaczekaj do rana. pozdrawiam

Gość katiunia
dzięki :)

Gość katiunia
tylko takie plamki miałam dziś przez pół dnia i sama nie wiem, kurczę z moim okresem to tak właśnie jest, nie mogę na nim polegać eh eh :(

Gość .. . . . .. .. ... .. .
moim zdaniem spoko bedzie jak jutro weźmiesz, ale wtedy może rano przed 9, bo w sumie to chyba jest tak że różnica do 12 godzin jest nieszkodliwa ale nie lepiej teraz?? na początku chyba lepiej brać przed snem, bo wszystkie nieporządane objawy się poprostu przesypia.

Gość katiunia
no tak, tylko nie jestem pewna, czy to co jest na wkładce to jest okres, czy nie

Gość Postinor Duo
Katka,a skąd info,że aż24 godziny.Zawsze piszą,że pierwsza tabsa w pierwszym dniu.Myślę,że do 12 godzin będzie oki.Ale Katiunia,okres tak Ci się zaczyna,że najpierw straszy?Jeśli tak,to rano powinnaś wziąć,choć zgadzam się,że nieporządane efekty lepiej przespać:)

Gość katiunia
no własnie zwykle najpierw mam takie plamki, chociaż teraz mam mętlik w głowie, już sama nie wiem, to wygląda jak taki śluz lekko pomarańczowy, boję się, że wezmę za wcześnie, boję się, że wezmę za późno. kurczę nie wiem co zrobić

Gość katiunia
nosz kurczę , a jeśli jutro rano miesiączka jeszcze nie wystąpi, tylko później, to co, czekać do normalnego krwawienia?

Gość Postinor Duo
Nie dygaj, kiedyś zaczynałam nie mając okresu.Po 10 dniach tak czy inaczej masz pewną ochronę,więc lepiej wcześniej niż później:)))

czekaj do jutra.to moje zdanie.jutro bedziesz pewna na 100% czy juz dostalas okres czy nie.ewentualnie nastaw sobie budzik na ktoras godzinke w srodku nocy(chyba ze z tego stresu nie bedziesz spala...) zeby sprawdzic czy krwawisz czy nie. a pozatym jesli wezmiesz jutro wieczorkiem a nie rano to chyba nie ma specjalnej roznicy-bo przeciez zaraz po pierwszej tabletce nie bedziesz sie bzykac bo to i tak nie dziala tylko dopiero po jakims tygodniu a dla pewnosci po 2 tygodniach

Gość katiunia
ej to co robić, ja zielona jestem niedoświadczona dziwcica (hehe no dobra juz nie dziewica :) ) i nie wiem, nie chcę później wpadki zaliczyć, bo się pospieszyłam. Nosz w dupę śledzia zawsze jakiś problem.

Gość katiunia
dzięki Stara :) bez urazy ;D

Gość Postinor Duo
E, w nocy to i tak słabiej leci...A czy jutro rano nie możesz skontaktować się z lekarzem?

Gość Postinor Duo
Z przerwami łykam tabsy już z 10 lat:)))Myślałam,że już wszystkie ewentualne przypadłości przerobiłam...

Gość katiunia
nie raczej nie da rady, bez przesady, to tylko małe plamki. A widzisz. Ja zawsze mam coś czymś zaskoczę ludzkość :)

ja pytalam o to swego gina ponoc pierwsza tabletke powinno sie przyjac do 24 godzin od momentu dostania okresu.

Gość katiunia
no ta tylko pytanie czy beżowe plamki na majtach to już okres czy jeszcze nie :)

sluchaj ja tez radze zaczekac do rana - zobaczysz czy to okres czy tylko ? no wlasnie nie wiem co

Gość katiunia
dzięki wielkie :) idę spać, bo mi się zawory przepalają już mam dosyć. papapapa

a w ogole zapomnialam dodac ze pytalam, bo tez kiedys mialam watpliwosci :P wiesz co mysle? zaczekaj do rana. wezmiesz jutro jak okaze sie ze to okres,a na wszelki wypadek przez jakies 7 dni uzywaj dodatkowego zabezpieczenia

Gość Postinor Duo
Ja jak już dostaję to nie mam żadnych wątpliwości:)))No,nie wiem,Poczekaj do rana...

Gość Postinor Duo
Katka,obyśmy tylko nie zostały wirtualnymi matkami chrzestnymi:))))

Gość katiunia
ej ej ej o żadnych matkach mowy nie ma. Dziś rano nie dostałam okresu, wydaje mi się, że się zaczyna, bo takie strzępki wypłynęły. Czasami mam taki początek. No to dziś chyba jest pierwszy dzień, chociaż nie wiem, mało tego było.

Gość //**//
Piszesz tak jakby to był pierwszy okres w Twoim życiu. Parę razy go już chyba miałaś więc wiesz jak to jest u Ciebie. Wydaje mi się że tworzysz problem który nie istnieje.