Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moniska21

Co jutro zrobic na obiad aby go uwiesc??? P

Polecane posty

Gość moniska21

To pytanie skierowuje i do pan- na jaka potrawe go wyrwalyscie, i panow- co byscie chcieli aby wam wasza ukochana ugotowala?? Juto mam wazny dzien i nie wiem co ugotowac :/

Knedle ze śliwkami, mniam, uwielbiam dozowany tam cynamonik! :)

Gość bardzo ciekawy rozdzial
na ten temat znajdziesz w książce "Dlaczego mężczyźni kochają zolzy"...świetny przepis... M I Ł A D Z I E W C Z Y N A Kady zna jakas „mila dziewczyne". To kobieta, która usilnie nadrabia brak pewnosci siebie, dajac wszystko meczyznie, którego ledwie zna, niewiele od niego wymagajac. To kobieta, która daje slepo, bo goraco pragnie, eby jej zainteresowanie zostało odwzajemnione. To kobieta, która pójdzie na wszystko, co jej zdaniem zadowoli meczyzne, po to, eby za wszelka cene utrzymac zwiazek. Kada z nas kiedys to przerabiała. Wiedzac, jak ałosnych porad sercowych udzielaja popularne kolorowe magazyny, łatwo zrozumiec, dlaczego kobiety tak ochoczo nadskakuja swoim partnerom: „Poartuj, a potem ugotuj mu obiad z czterech dan... upiecz walentynkowe ciasteczka z egzotyczna posypka sprowadzana z Malezji (wzorem Marthy Stewart). Nie zapomnij o eleganckich serwetkach i ekologicznych truskawkach, po które warto sie wybrac na drugi koniec miasta (dobre dwie godziny drogi). Potem ugosc go tym wszystkim na drugiej randce, wystrojona w czarna koronkowa koszulke nocna". I na co jest to recepta? Na katastrofe. Zwłaszcza gdy mamy do czynienia z meczyzna. Z jednym zastrze eniem: jesli uganiasz sie za nim w czarnej koronkowej koszulce, najpierw cie przeleci, a dopiero potem odfrunie. Dlaczego taka sytuacja wywołuje u faceta odruch ucieczki? Dlatego e zachowanie kobiety sugeruje, i ma ona zbyt niskie mniemanie o sobie samej. Poznali sie niedawno i łaczace ich wiezy sa raczej płytkie. A ona ju odsłoniła swoje najlepsze karty Fakt, e jest skłonna nadskakiwac praktycznie obcemu me- czyznie, natychmiast sugeruje jedna z dwóch rzeczy: albo jest D L A C Z E G O M E _ C Z Y Z N I K O C H A J A Z O Ł Z Y 13 zdesperowana, albo nie moe sie doczekac, eby pójsc do łóka z kimkolwiek. Albo jedno i drugie. Niestety babka marnuje szanse na jego uznanie dla jej wyjatkowych staran. Gdy meczyzna traci szacunek dla kobiety, której brakuje poczucia własnej wartosci, traci te ochote, eby sie do niej zbliyc. Koronkowa koszulka nic ju nie pomoe. Superbabka postepuje odwrotnie - nie bedzie stawała na głowie, eby zrobic na kims wraenie. Własnie dlatego kobieta, w której on sie naprawde moe zakochac, nie wyskakuje z obiadem z czterech dan ani z porcelanowa zastawa. Na poczatek ugosci go jednym daniem. (Praona kukurydza). _adnych eleganckich serwetek. Plastikowa miseczka Tupperware całkowicie wystarczy. Chyba e gosc woli papierowa torebke, o co nie zawadzi go spytac. Pół roku pózniej ta sama kobieta pichci cos napredce i stawia przed nim goracy talerz. I co on wtedy mysli? „Rany! Jestem dla niej kims!" Niewane, czy jest to makaron przybrany klopsikiem, który kupiłas w sklepie za rogiem. On mówi: „To najlepsze kluski, jakie w yciu jadłem!" Czuje sie teraz jak król. Jedyna rónica polega na tym, e musiał zainwestowac w to sporo czasu i wysiłku. Nie dostał wszystkiego na dzien dobry, wiec bardziej to docenia. Nie chodzi o to, eby uprawiac gierki albo kims manipulowac. Chodzi o to, czy autentycznie jestes zdesperowana albo czy autentycznie potrafisz mu pokazac, e bedziesz równorzedna partnerka w zwiazku. Chodzi o to, czy jestes zdolna bronic swojej pozycji 14 S H E R R Y A R G O V Co sie stanie, jesli ju na poczatku dasz mu do zrozumienia, e gotowa jestes dla niego stanac na głowie? Pomysli, e jestes desperatka, i bedzie chciał zobaczyc, co jeszcze gotowa jestes zrobic. Taka jest natura ludzka. Im bardziej pozwolisz soba dyrygowac, tym wiecej bedzie wymagał. Zacznie cie testowac jak baterie Duracell: „Ile jeszcze wytrzyma? Ile z niej moge wykrzesac?" Miłe dziewczyny powinny wiedziec to, co swietnie rozumie zołza. Nadgorliwosc w zadowalaniu meczyzny pozbawia nas jego szacunku; bywa gwozdziem do trumny jego zainteresowania i powodem rozpadu zwiazku. Dla wiekszosci meczyzn kobieta, która staje na rzesach, niekoniecznie jest kims, kto ich intryguje. Kobiety inteligentne popełniaja bład, zakładajac, e jesli maja tytuł magistra, potrafia bronic swego zdania w dyskusji o polityce i maja dobre rozeznanie w notowaniach giełdowych, sa w stanie zaimponowac meczyznie podczas kolacji. Otó intrygowanie ma niewiele wspólnego z dyskusja. Mówiac najogólniej, zdolnosc intrygowania meczyzny zaley od tego, czy oczekujesz od niego szacunku; od tego, czy znajdujesz z nim wspólny jezyk; od tego, czy on wie, e nie boisz sie byc bez niego. Miła dziewczyna popełnia bład, bedac zawsze do dyspozycji. „Nie mam ochoty grac", mówi. Pokazuje w ten sposób, jak bardzo sie boi go stracic, i wkrótce on czuje, e ma ja na sto procent w garsci. To jest moment, w którym czesto kobiety zaczynaja narzekac: „On nie ma dla mnie czasu. On nie jest tak romantyczny jak kiedys". Zołza potrafi dawkowac czas, który poswieca meczyznie. Raz jest do dyspozycji, innym razem nie. Ale jest miła. Miła na tyle, eby brac pod uwage, kiedy on miałby ochote ja widziec, i czasami sie dostosowac. Efekt? _adnej przewagi. A co z kobieta, która rzuca wszystko i biegnie w podskokach zobaczyc sie z meczyzna? On wie, e trzyma ja w garsci. Po kilku randkach zaczyna wychodzic z kumplami, wraca o północy, dzwoni do niej, a ona wsiada do samochodu i pedzi do niego na złamanie karku. Kiedy kobieta jedzie w srodku nocy spotkac sie z meczyzna, brakuje tylko neonowego szyldu na dachu jej samochodu: Z DOSTAWA DO DOMU. Sposób, w jaki spedzasz z nim czas, jest znamienny. Miła dziewczyna po tygodniu znajomosci z facetem siedzi w fotelu, umierajac z nudów, podczas gdy on robi cos, co go interesuje. Moe ogladac mecz, czyscic swój sprzet wedkarski, stroic gitare albo robic cos przy samochodzie. Ona jest nieszczesliwa, ale ani pisnie. Robi dobra mine do złej gry i potulnie kreci młynka palcami, eby tylko móc przy nim byc. Zołza odwrotnie, nie tylko pisnie, ale bedzie psioczyc na całego. I to nie jest zła rzecz, bo dzieki temu on zrozumie, e nie moe jej włazic na głowe. Ale ostronie, intrygowanie meczyzny nie ma nic wspólnego z agresja słowna. Liczy sie twoje zachowanie i to, na ile jestes skłonna mu ustepowac. Na przykład on mówi, e lubi blondynki. Masz sniada cere, ciemne oczy i czarne włosy. Przed nastepnym spotkaniem tlenisz włosy i brwi. Efekt? On zrozumie, e ma nad toba władze. Przysłowie mówi, e do serca meczyzny trafia sie przez oładek. To prawda, ale nikt ci nie kae tyrac szesc godzin, eby go nakarmic. Czy zje poza domem, czy kupisz cos na wynos, oładek jest pełny i serce otwarte. Praktyczna zasada: jesli dostanie cos ciepłego, bedzie zadowolony. Cała reszta to niepotrzebny wysiłek. Kobietom wpaja sie, e maja dawac z siebie wszystko. Chciałabym kiedys zobaczyc artykuł w magazynie dla meczyzn o tym, jak zrobic kobiecie kolacje z czterech dan. Cos w rodzaju przepisu mo- e najwyej pojawic sie na stronach poswieconych kulturystyce, gdzie ucza facetów, jak zmieszac kilka białek z kiełkami pszenicy. Poruszyłam sprawe gotowania, bo to jeden z wielu sposobów, w jaki kobiety zdradzaja swoja nadgorliwosc. Nie chodzi oczywiscie o to, eby w ogóle przestac gotowac. Powiedzmy, e sa twoje urodziny i jestescie ze soba ju cały rok. Powiedzmy, e on ma urodziny i chcesz dla niego zrobic cos wyjatkowego. D L A C Z E G O M E _ C Z Y Z N I K O C H A M Z O Ł Z Y 15 16 S H E R R Y A R G O V Gdy upichcisz mu cos na specjalna okazje, oczywiscie kiedy ju na to zasłuy, potraktuje to jak uczte. Ale nie bedzie to dla niego adna gratka, jesli dasz mu to z mety. Jest to ksiaka dla kobiet, wiec byłoby niedbalstwem z mojej strony niezałaczenie kilku przepisów na pierwsze tygodnie znajomosci. A w przeciwienstwie do przepisów Marthy Stewart moje sa łatwe do zapamietania. Nie musisz ich nawet zapisywac. Przystawka Popcorn a la carte Polecam popcorn ze wzgledu na jego praktycznosc i krótki czas przyrzadzania. Najpierw włó torebke do kuchenki mikrofalowej. Kiedy wszystkie ziarna beda upraone, wyjmij popcorn z kuchenki, ostronie, bo moe byc bardzo goracy. Koniecznie załó rekawice kuchenna, fartuszek i uyj łopatki do wyjecia popcornu z kuchenki. Nie tylko zaimponujesz tym gosciowi, ale sprawisz wraenie, jakbys była kompetentna kucharka. Jesli okae sie, e popcorn jest przypalony, przyjrzyj sie, z której strony. Jesli jest czarny na wierzchu, usun zweglona warstwe i uratuj reszte, przesypujac ja do miski. Podaj ółty popcorn gosciowi i nastaw odpowiednio czas, kiedy bedziesz robiła druga torebke dla siebie. Dosc porcji: półtorej. (W sam raz). Danie główne Smakowite maczanki Zagotuj w garnku wode i wrzuc do niej dwie frankfurterki. Gotuj piec minut, eby kiełbaski były lekko twarde lub, jak kto woli, al dente. Nalej gosciowi oranady. Potem wyslij go na balkon, eby mógł sie porozkoszowac pieknym widokiem - w koncu nastrój jest najwaniejszy. Kiedy nie bedzie patrzył, pokrój drobno frankfurterki i nadziej ka- dy kawałek na wykałaczke. Podobnie jak Martha moesz D L A C Z E G O M E _ C Z Y Z N I K O C H A J A Z O Ł Z Y 17 swobodnie wyrazic swój twórczy zapał za pomoca szerokiego asortymentu rónokolorowych wykałaczek. Teraz podaj frankfurterki z dwiema smakowitymi maczankami ustawionymi jedna przy drugiej: ketchupem i musztarda. I nigdy nie nazywaj ich krojonymi kiełbaskami, zawsze mów „smakowite maczanki". A teraz deser: rolada biszkoptowa (kupna) podana z kawa (rozpuszczalna). Wykwintnym koncowym akcentem bedzie czekoladka o smaku mietowym. Przekonasz sie, e kolacja okazała sie strzałem w dziesiatke, kiedy nastepnym razem bedzie nalegał, eby zabrac cie do jakiejs knajpki. Nigdy wiecej z jego ust nie padnie pytanie: „Hej, co bedzie na kolacje?" Jesli jednak po jakims czasie wyrwie mu sie sugestia, ebys cos ugotowała, zaproponuj swoja specjalnosc: popcorn, kiełbaski i rolade biszkoptowa z kawa i szklaneczka oranady. Potem zacznij sie szykowac, bo za godzine bedzie czekał na was zarezerwowany stolik. Zołza nie jest typem kobiety, która siedzi w domu i wypruwa z siebie yły, trenujac umiejetnosc zadowalania meczyzny. Ona wie, e powinna skupic sie tylko na tym, aby czuł sie dobrze w jej towarzystwie. To absolutnie wystarczy, dopóki jej partner nie zasłuy na szczególne wzgledy. Na poczatku miej oczy szeroko otwarte i pamietaj o jednym: jesli on palcem nie kiwnie, eby ci zaimponowac na etapie zalotów, pokazuje, e nie ma nic do zaoferowania w przyszłosci. Takie zachowanie nie ma nic wspólnego z tym, ile jestes warta. Mówi tylko o tym, co on sam ma do zaoferowania. Ma te zwiazek z twoja postawa. Wysilasz sie ponad miare? Jesli on ma wiele zapału, ale ty odbierasz mu inicjatywe, nie pozostaje mu nic innego jak sie wycofac. Jesli miła dziewczyna jest nadgorliwa, jej zachowanie mówi: „Nie mam wystarczajaco duo do zaoferowania, jestem do niczego". Zołza przeciwnie, wysyła zupełnie inny komunikat: „Jestem kims. Chcesz, bierz, nie chcesz, nie bierz".

Zołza potrafi dawkowac czas, który poswieca meczyznie. Raz jest do dyspozycji, innym razem nie. Ale jest miła. Miła na tyle, eby brac pod uwage, kiedy on miałby ochote ja widziec, i czasami sie dostosowac. Efekt? _adnej przewagi. A co z kobieta, która rzuca wszystko i biegnie w podskokach zobaczyc sie z meczyzna? On wie, e trzyma ja w garsci. Po kilku randkach zaczyna wychodzic z kumplami, wraca o północy, dzwoni do niej, a ona wsiada do samochodu i pedzi do niego na złamanie karku. Kiedy kobieta jedzie w srodku nocy spotkac sie z meczyzna, brakuje tylko neonowego szyldu na dachu jej samochodu: Z DOSTAWA DO DOMU. Sposób, w jaki spedzasz z nim czas, jest znamienny. Miła dziewczyna po tygodniu znajomosci z facetem siedzi w fotelu, umierajac z nudów, podczas gdy on robi cos, co go interesuje. Moe ogladac mecz, czyscic swój sprzet wedkarski, stroic gitare albo robic cos przy samochodzie. Ona jest nieszczesliwa, ale ani pisnie. Robi dobra mine do złej gry i potulnie kreci młynka palcami, eby tylko móc przy nim byc. Zołza odwrotnie, nie tylko pisnie, ale bedzie psioczyc na całego. I to nie jest zła rzecz, bo dzieki temu on zrozumie, e nie moe jej włazic na głowe. Ale ostronie, intrygowanie meczyzny nie ma nic wspólnego z agresja słowna. Liczy sie twoje zachowanie i to, na ile jestes skłonna mu ustepowac. Na przykład on mówi, e lubi blondynki. Masz sniada cere, ciemne oczy i czarne włosy. Przed nastepnym spotkaniem tlenisz włosy i brwi. Efekt? On zrozumie, e ma nad toba władze. Przysłowie mówi, e do serca meczyzny trafia sie przez oładek. To prawda, ale nikt ci nie kae tyrac szesc godzin, eby go nakarmic. Czy zje poza domem, czy kupisz cos na wynos, oładek jest pełny i serce otwarte. Praktyczna zasada: jesli dostanie cos ciepłego, bedzie zadowolony. Cała reszta to niepotrzebny wysiłek. Kobietom wpaja sie, e maja dawac z siebie wszystko. Chciałabym kiedys zobaczyc artykuł w magazynie dla meczyzn o tym, jak zrobic kobiecie kolacje z czterech dan. Cos w rodzaju przepisu mo- e najwyej pojawic sie na stronach poswieconych kulturystyce, gdzie ucza facetów, jak zmieszac kilka białek z kiełkami pszenicy. Poruszyłam sprawe gotowania, bo to jeden z wielu sposobów, w jaki kobiety zdradzaja swoja nadgorliwosc. Nie chodzi oczywiscie o to, eby w ogóle przestac gotowac. Powiedzmy, e sa twoje urodziny i jestescie ze soba ju cały rok. Powiedzmy, e on ma urodziny i chcesz dla niego zrobic cos wyjatkowego. D L A C Z E G O M E _ C Z Y Z N I K O C H A M Z O Ł Z Y 15 16 S H E R R Y A R G O V Gdy upichcisz mu cos na specjalna okazje, oczywiscie kiedy ju na to zasłuy, potraktuje to jak uczte. Ale nie bedzie to dla niego adna gratka, jesli dasz mu to z mety. Jest to ksiaka dla kobiet, wiec byłoby niedbalstwem z mojej strony niezałaczenie kilku przepisów na pierwsze tygodnie znajomosci. A w przeciwienstwie do przepisów Marthy Stewart moje sa łatwe do zapamietania. Nie musisz ich nawet zapisywac. Przystawka Popcorn a la carte Polecam popcorn ze wzgledu na jego praktycznosc i krótki czas przyrzadzania. Najpierw włó torebke do kuchenki mikrofalowej. Kiedy wszystkie ziarna beda upraone, wyjmij popcorn z kuchenki, ostronie, bo moe byc bardzo goracy. Koniecznie załó rekawice kuchenna, fartuszek i uyj łopatki do wyjecia popcornu z kuchenki. Nie tylko zaimponujesz tym gosciowi, ale sprawisz wraenie, jakbys była kompetentna kucharka. Jesli okae sie, e popcorn jest przypalony, przyjrzyj sie, z której strony. Jesli jest czarny na wierzchu, usun zweglona warstwe i uratuj reszte, przesypujac ja do miski. Podaj ółty popcorn gosciowi i nastaw odpowiednio czas, kiedy bedziesz robiła druga torebke dla siebie. Dosc porcji: półtorej. (W sam raz). Danie główne Smakowite maczanki Zagotuj w garnku wode i wrzuc do niej dwie frankfurterki. Gotuj piec minut, eby kiełbaski były lekko twarde lub, jak kto woli, al dente. Nalej gosciowi oranady. Potem wyslij go na balkon, eby mógł sie porozkoszowac pieknym widokiem - w koncu nastrój jest najwaniejszy. Kiedy nie bedzie patrzył, pokrój drobno frankfurterki i nadziej ka- dy kawałek na wykałaczke. Podobnie jak Martha moesz D L A C Z E G O M E _ C Z Y Z N I K O C H A J A Z O Ł Z Y 17 swobodnie wyrazic swój twórczy zapał za pomoca szerokiego asortymentu rónokolorowych wykałaczek. Teraz podaj frankfurterki z dwiema smakowitymi maczankami ustawionymi jedna przy drugiej: ketchupem i musztarda. I nigdy nie nazywaj ich krojonymi kiełbaskami, zawsze mów „smakowite maczanki". A teraz deser: rolada biszkoptowa (kupna) podana z kawa (rozpuszczalna). Wykwintnym koncowym akcentem bedzie czekoladka o smaku mietowym. Przekonasz sie, e kolacja okazała sie strzałem w dziesiatke, kiedy nastepnym razem bedzie nalegał, eby zabrac cie do jakiejs knajpki. Nigdy wiecej z jego ust nie padnie pytanie: „Hej, co bedzie na kolacje?" Jesli jednak po jakims czasie wyrwie mu sie sugestia, ebys cos ugotowała, zaproponuj swoja specjalnosc: popcorn, kiełbaski i rolade biszkoptowa z kawa i szklaneczka oranady. Potem zacznij sie szykowac, bo za godzine bedzie czekał na was zarezerwowany stolik. Zołza nie jest typem kobiety, która siedzi w domu i wypruwa z siebie yły, trenujac umiejetnosc zadowalania meczyzny. Ona wie, e powinna skupic sie tylko na tym, aby czuł sie dobrze w jej towarzystwie. To absolutnie wystarczy, dopóki jej partner nie zasłuy na szczególne wzgledy. Na poczatku miej oczy szeroko otwarte i pamietaj o jednym: jesli on palcem nie kiwnie, eby ci zaimponowac na etapie zalotów, pokazuje, e nie ma nic do zaoferowania w przyszłosci. Takie zachowanie nie ma nic wspólnego z tym, ile jestes warta. Mówi tylko o tym, co on sam ma do zaoferowania. Ma te zwiazek z twoja postawa. Wysilasz sie ponad miare? Jesli on ma wiele zapału, ale ty odbierasz mu inicjatywe, nie pozostaje mu nic innego jak sie wycofac. Jesli miła dziewczyna jest nadgorliwa, jej zachowanie mówi: „Nie mam wystarczajaco duo do zaoferowania, jestem do niczego". Zołza przeciwnie, wysyła zupełnie inny komunikat: „Jestem kims. Chcesz, bierz, nie chcesz, nie bierz".

Jesli jednak po jakims czasie wyrwie mu sie sugestia, ebys cos ugotowała, zaproponuj swoja specjalnosc: popcorn, kiełbaski i rolade biszkoptowa z kawa i szklaneczka oranady. Potem zacznij sie szykowac, bo za godzine bedzie czekał na was zarezerwowany stolik. Zołza nie jest typem kobiety, która siedzi w domu i wypruwa z siebie yły, trenujac umiejetnosc zadowalania meczyzny. Ona wie, e powinna skupic sie tylko na tym, aby czuł sie dobrze w jej towarzystwie. To absolutnie wystarczy, dopóki jej partner nie zasłuy na szczególne wzgledy. Na poczatku miej oczy szeroko otwarte i pamietaj o jednym: jesli on palcem nie kiwnie, eby ci zaimponowac na etapie zalotów, pokazuje, e nie ma nic do zaoferowania w przyszłosci. Takie zachowanie nie ma nic wspólnego z tym, ile jestes warta. Mówi tylko o tym, co on sam ma do zaoferowania. Ma te zwiazek z twoja postawa. Wysilasz sie ponad miare? Jesli on ma wiele zapału, ale ty odbierasz mu inicjatywe, nie pozostaje mu nic innego jak sie wycofac. Jesli miła dziewczyna jest nadgorliwa, jej zachowanie mówi: „Nie mam wystarczajaco duo do zaoferowania, jestem do niczego". Zołza przeciwnie, wysyła zupełnie inny komunikat: „Jestem kims. Chcesz, bierz, nie chcesz, nie bierz".

Gość więc co ugotujesz
?;)

Gość ha ha ha taki mi wyszlo ze
jestem zolza ;) :)