Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Inga..

Ciąża i test Papa, mamy mające termin na koniec listopada

Polecane posty

Gość Inga..

Witam wszystkich serdecznie! Jestem w okolo 13 tygodniu ciązy.Wczoraj mialam robione usg na rozdzielnisc karku, ktore ma wykluczac choroby genetyczne i inne podobne.Niestety, rozmiar glowki mojego dziecka zmiescilo sie w normie,jednak w tej gornej, co nie ejst dobrym symptomem.Jestem skierowana na test papa, zalamalam sie troche,bo w glowie wyswietlają mi się historie, ze moje dziecko moze byc chore.Mam 26 lat i nie bylo nigdy w mojej rodzinie zadnych chorob.Czuje sie w sumie ok,ale ejstem przerazona tymi badaniami.Kosztują b duzo, bo az 600zł, a wyniki mają byc za 2 tygodnie, od nich zalezy, czy bede brnąc dalej w te badania,zeby zbadac czy dziecko jest zdrowe czy chore.Czy ktoras z Was mamy miala robione takie badania???? Jakie towarzyszyly Wam uczucia i co myslicie o mojej sytuacji?Pozdrawiam serdecznie

Gość Inga..
kobietki czy naprawdę żadna z Was nie miała tego testu robionego?:(

Inga ja mialam robione takie badania,poniewaz wczesniej dwa razy poronilam i za badania placilam okolo 50 zl,mieszkam w poznaiu i badanie robilam na polnej.do gin chodze prywatnie wiec uwazam ze bardzo duzo placisz test wyszedl bardzo dobrze,teraz jestem w 31 t.c. i nie moge sie doczekac mojej kruszynki a moze wczesniej sprobuj isc do innego gin,na badanie usg? pozdrawiam i glowa do gory

http://www.maluchy.pl/specjalisci/lech_dudarewicz/ jeśli chcesz mam dane do swietnego (potwierdzone)specjalisty w zakresi usg genetycznego .on w łodzi przyjmuje. test pappa to jest badanie usg genetyczne i badanie krwi w którym badane sa poziomy wolnej bety i czegos tam jeszcze .Inga gdyby lekarz był pewien ze jest nie tak wysłałby cie odrazu na badania inwazyjne .test pappa kaze zrobic w celu wykluczenia jakichkolwiek anomalii.powodzenia,mamnadz ze bedzie wsz ok

Gość Inga..
Dziękuję za porady.Test już zrobiłam kosztował niestety 500zł.Nastawilam się pozytywnie. musi byc dobrze.Pozdrawiam serdecznie