Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Inga..

Test Papa w 13 tygodniu

Polecane posty

Gość Inga..

Ponawiam temat:Dziewczyny czy któraś z Was miała robiony test papa i z jakiego powodu?Na badaniu usg glowka mojego 13 tygodniowego dzidziusia wyszla w granicach gornej normy, czyli 2 mm, zostalam skierowana na test Papa.Boje sie ze moze to byc cos powaznego....:( Jak ktoras z Was wie cos na ten temat prosze o odpowiedz, bo umieram ze zmartwienia:(

Gość PereLka35
ja miałam testy genetyczne robione, raz ze mam ponad 35 lat, a dwa z ciekawosci....wiadomo tyle sie słyszy o wadach,i odradzam , raz ze nawet jak cos nie tak bedzie to wyniki są po jakims czasie i co? usuniesz? po drugie jesli tak to jak nie masz duzej kasy to szanse na leczenie masz małe, ja miałam jeden z wyników bardzo zły, norma była chyba 10 a ja miałam 25, znaczyło ze wady rozwojowe-rozszczep kręgosłupa, wodogłowie itp itd i co? urodziłąm super zdrowa dziewczynke ma teraz 15 tygodni :) testy nie daja odpowiedzi ze cos jest nie tak dają tylko! prawdopodobieństwo wystąpienia wad i to w ok 60% więc moze być a nie jest.....a nerwy....wiem jakie ja przeszłam do samego dnia porodu, i pierwsze po urodzeniu to pediatra musiała mi przysiąc ze mała jest zdrowa i nic nie ukrywają tak więc zastanów sie,a ze głowka w gornej granicy.....wyrówna sie potem -jedna córka moja miała duzą głowe a druga za małą i tez straszono powodzenia

Gość Inga..
Nie wiem, ale jestem zrozpaczona jak pomyslę, że mam mieć chore albo upośledzone dziecko.Nie chce, nie zaakceptuję go, nie potrafię. Łudzę się i mam nadzieję że będzie wszystko dobrze, nie może być inaczej.Ginekolog wskazał mi te badania, chce jak najlepiej dla dziecka, dlatego je robię....Jestem trochę załamana, ale skoro Ty mialas takze złe wyniki i urodzilo się zdrowe dziecko, to dlaczego u mnie ma być inaczej...:(