Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problemmm.

ujędrnić skórę...

Polecane posty

Gość problemmm.

Ostatnio się odchudzałam i teraz mam problem z niewielkim nadmiarem skóry na brzuchu. W ogóle na całym ciele nie jest napięta i jędrna.... Macie jakieś sprawdzone sposoby? Może któraś z Was miała podobnie??...... Jakie żele, balsamy??

Gość albi
Dobra wiadomość jest taka, że po pewnym czasie powinno sie trochę poprawić i skóra wróci (odrobinę) samoczynnie do normy. Poza tym nie mam dla Cienie dobrych wiadomości. Wybróbowałam wielu specyfików na rynku, także tych z górnej półk,i i niewiele z tego wyninęło. Polecam natomiats siłownię. Daje faktycznie widoczne rezultaty.

Gość odchudzony
Czesc, ja dziewczyny mam podobny problem. Ze 3 lata temu schudlem 30kg, na poczatku sama dieta, potem dieta+cwiczenia. I powiem wam, ze na skore nie stosowalem zadnych balsamow, ani kremow, mialem nadzieje, ze cwiczenia pomoga mi ujedrnic ją, ale nic z tego. Cwiczylem naprawde duzo, a skore mam za luzna troszke i nie ladna. Myslalem, ze w tym topiku dowiem sie o jakims cud balsamie a tu nici...

Gość niebieskoookaa22
a Nivea żel ujedrniający pod prysznic z nasadką masującą? + balsam ujędrniający? myślę, że taki masaż wpłynie korzystnie na stan skóry... o_O

Gość albi
Nie ma to jak siła reklamy.:)

Gość niebieskoookaa22
masz rację:P można tez kupic oddzielnie takie-coś-do-masowania-plastikowe lub drewniane + swój zel pod prysznic i masaż gotowy, wcale nie musi byc Nivea;)

Gość jesiiiiiii
stosując różne kremy, żele,balsamy ujędrniające nie licz na cud ale moim zdaniem warto stosować przynajmniej jakiś balsamik bo wsmarowując go przy okazji masujesz ciało . Proponuję też peeling, niekoniecznie ze sklepu, możesz go zrobić sama - po prostu zalewasz zwykłą czarną kawę odrobiną gorącej wody, mieszasz, dolewasz jakiegoś żelu lub oliwki i wsmarowujesz w ciało masując przez kilka minut. Skóra jest niesamowicie gładka i napięta a przy regularnym stosowaniu widać efekty :) Pamiętaj też o naprzemiennym prysznicu - ciepły- zimny kończąc na zimnym, ja osobiście stosuję również kostki lodu - po prostu smaruję nimi ciało :) No i sport, najlepsze oczywiście bieganie i siłownia :) to tyle pozdrawiam :)

Gość niebieskoookaa22
o kostki do lodu! to jest to nie nawidzę naprzemiennego prysznica:P

Gość niebieskoookaa22
errata==> kostki lodu:o

Gość albi
Czytam i czytam, co tutaj o tej kawie piszecie (o jej działaniu na cellilit też) i uwierzyć nie mogę. Że tak tanio i prosto. No chyba w końcu sama spróbuję. Tylko muszę zakupić, bo nie pijam. :)

Gość niebieskoookaa22
jeżeli ci pękają żyłki na nogach, to kawa niestety odpada:o

Gość jesiiiiiii
albi naprawdę polecam, sama stosuję już od kilku miesięcy i widzę efekty:) nakładam na całe nóżki i brzusio , później balsamik i są gładsze niż pupcia niemowlaka :D naprawdę aha, najlepiej stosować 2 razy w tyg.:)

Gość albi
Tak? Czemu? Nie, nie mam takiego problemu.

Gość jesiiiiiii
aha, nie wspomniałam jeszcze o gąbce sizalowej ,jest dośc szorstka ale można wytrzymać ;)

Gość albi
Gładsze to są i po balsamach. Ja miałam ostatnio taki z kwasami owocowymi, to faktycznie gładkość aksamitu, tylko jakoś żeby wpływało to na jędrność albo celulit (to był żel anty-) to nie powiem. :(

Gość niebieskoookaa22
z tego co wiem, rozgrzewa skórę i pojawia sie wiecej pajączków... jeżeli się mylę, niech mnie ktoś poprawi:)

Gość jesiiiiiii
niebieskooka być może u niektorych pojawiaja sie pajaczki,to zalezy od skóry i od częstotliwosci stosowania, bo jeśli ktoś stosuje codziennie to się nie dziwię ja u siebie jak narazie zadnych efektow ubocznych nie zauważyłam :)

Gość niebieskoookaa22
to super:) mi się nie chce z ta kawa bawic... już sobie wyobrażam łazienkę "po":D

Gość jesiiiiiii
łazienka będzie czyściutka jesli wskoczysz do kabiny i wykonasz swoją powinność :D później tylko spłukać i jest czyściutko :)

Gość niebieskoookaa22
no no no... czuję sie zachęcona:P:D muszę się w nia zaopatrzyc, bo pijam rozpuszczalną... a nie jestem depseratką i nie użyję rozpuszczalnej;)

Gość problemmm.
hehe, dzięki, widzę się rozpisałyście :P nie mam dużego problemu z tą skórą, to nie było 30 kg :P kilka i jeszcze chce troche zrzucić :P hmm.. peelingi z kawy robiłam, ale niezbyt regularnie.. poprawię :p Myslałam o tych takich drewnianych rączkach do masażu... (na siłownię to nie mam gdzie chodzić za bardzo) jakiś balsam może.. kurcze.. jakby ta skóra naciągnięta była, toby brzuszek nie był zly.. a tak to.. :(

Gość _ _ _ smile
przedw szystkim ćwicz !:) kobiety które przy diecie regularnie ćwiczą nie mają tych problemów także bierz się za ćwiczenia i masaże ciała i będzie dobrze:) pozdrawiam

Gość moja mama t
jest po 5 porodach :-) dzis ma 58 lat jest szczuplutka a skora na brzusiu minimalnie jest rociagnieta ... wiec moze jeszcze poczekajcie to sie wiecej wciagnie ... mama rodzila nawet w wieku 35 lat wiec skora miala prawo sie nie do konca wchlonac pokis mlody wszytsko sie da:P

Gość kjara
moja kumpela kupila se taki gorset w triumphie bo twierdzi ze jak w czasie odchudzania bedzie go nosic to skora jej nie bedzie zwisac ... ja w to nie wierze bo przeciez ona i tak jest juz rociagnieta wiec jak schudnie to zostanie .. nie wiem moze sie myle w zasadzie jak sie robi odssysanie tluszczu z brzucha to trzeba nosic jakis specjalny gorset CO WY O TYM SADZICIE???