Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość male zapytanie...

czy nerwy mogą przyśpieszyc owulacje az dwa tygodnie?

Polecane posty

Gość male zapytanie...

tak jak w temacie.. czy mozliwe jest aby owulacja wystapila juz w 7 dniu cyklu? z nerwow? mam wszystkie mozliwe jej objawy..dodam ze moje cykle sa dlugie 30 31 dniowe, i najczesciej owulacja wystepowala co najmniej w dwa tygodnie po okresie. Aha i jeszcze jedno..ile w takim razie plemniczki moga "wytrzymac" w pochwie? maxymalnie 3 dni? czy dluzej? Dzieki za odpowiedzi.

Gość mozliwe

Gość annii
możliwe, wtedy cykl trwałby ok.21-22 dni. Zdarza się . Co do plemniczków - różne źródła różnie podają - nawet 5 dni.

Moze wystepowac owulacja juz w 7 dni, organizm to nie zadny zegarek :) a czy plemniki moga zyc dluzej niz 3 dni? Tak, skubane mogą nawet przetrwac tydzien, zdarza sie to jednak bardzo żadko :P

Gość male zapytanie...
powaznie? ale tak szybko? to znaczy ze okres dwa tygodnie wczesniej automatycznie powinien wystapic tak? czy niekoniecznie. Owulacja bowiem wystepuje w dwa tygodnie przed miesiaczka. Ja juz jestem w tym temacie calkiem glupia.. Kurcze, od dluzszego czasu bylam jak w zegarku wiec preferowalam metody naturalne.

Gość male zapytanie...
aha.. no a ja wspolzylam w 3 i 4 dniu cyklu bez zadnego zabezpieczenia.. w 7 zaobserwowalam te owulacje.. no to klopsik mam..;) czekamy zatem na efekt..

Gość annii
Okres pojawia się 14-16 dni po owulacji. Poprzedniczka ma rację - organizm to nie zegarek, a metody naturalne polagają na obserwacji ciała, a nie wyliczeniach.

Gość annii
Masz rację - może z tego wyniknąć ciąża. Może ale nie musi.

Nie martw sie, jesli wystąpiła owulacja i współżyłas to masz szanse tylko 40% na poczecia bobaska (niektóre źródła podają nawet 30%) :)

Gość male zapytanie...
wiesz, ja sie nie martwie, tragedia toto nie bedzie ;) Zostawiam to Bozi i jej wyrokom, ona nigdy sie nie myli, ludzie czesciej ;) A na powaznie to byloby ciekawie, manifestowalabym wowczas wszem i wobec ze mozna zajsc w ciaze w okresie, i to majac dlugie regularne cykle.

Gość możliwe
i ciąża też prawdopodobna. Jestem tego przykładem. Mięsiąc temu urodziłam synka z takiej wpadki - jest śliczny i kochany i bardzo się z niego cieszymy, ale metody natualne już odpadają

Gość male zapytanie...
tak? to bardzo sie ciesze ;) a powiedz mi jeszcze..w ktorym dniu cyklu zaszlas w ciaze? i jakie wczesniej mialas cykle? dlugie?

Gość możliwe
w 5 dniu, a cykle miałam 30-31 dniowe

Gość male zapytanie...
a no to podobnie jak u mnie..;) coz, czekam, o wyniku poinformuje. Faktycznie, macie racje, kobieta to jednak nie zegarek.

male zapytanie, a jak dlugo juz stosujesz metody naturalne?

Gość male zapytanie...
jak dlugo? no okolo pol roku. wczesniej stosowalam rok, ale zaczelam zazywac diane 35, potem mialam dluga przerwe na ustabilizowanie i teraz wypada dokladnie 5 miesiecy stosowania. Ale nie poszerzam w nieskonczonosc tych "bezpiczecznych dni", najczesciej ograniczam sie do 5 dni przed do pieciu dni po @