Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 aakkaa

CZY MOZNA ZGLOSIC SIE DO PSYCHIATRYKA DOBROWOLNIE?

Polecane posty

Go艣膰 aakkaa

J.W czy jest to mozliwe? dziekuje za pomoc...

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 *dooot*
W zasadzie z tego co wiem , to jesli nie jeste艣 ubezw艂asnowolniona , to tylko "dobrowolnie" wchodzi w rachube

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oczywiscie ze tak
tam jest lekarz na izbie przyjec i to on decyduje, czy trzeba dana osobe zatrzymac w szpitalu czy tez nie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aakkaa
dziekuje:) i prosze jeszcze o opinie...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oczywiscie ze tak
ale co chcesz dokladnie wiedziec?????? bo ja nie wiem, czego oczekujesz, zebym napisala.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aakkaa
chodzi mi o to ze ja chodze do psychiatry od czasu do czasu i regularnie do psychologa...ale czuje ze juz nie mam sily i ze moze pobyt tam w szpitalu dobrze by mi zrobil...o to mi chodzi..czy mozna zasugerowac w ogole ze chce sie tam isc...rany:/ i jak to jest, jak pojde to bede mogla wyjsc kiedy bede chciala....??? zapewne nie. a moze to i lepiej. mam tez mysli samobojcze ale wstydze sie o tym mowic juz na wizytach. wydaje mi sie ze juz jestem z tym nudna a poza tym to chyba takie zalosne tak sie poddawac:/ eh:/ dziekuje za odzew :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oczywiscie ze tak
jezeli zglosisz sie do szpitala na izbe przyjec i powiesz, ze masz mysli samobojcze to na pewno cie przyjma.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to jest tak
To jest tak jak z ka偶dym innym szpitalem. Fakt, 偶e chcesz i艣膰 nie wystarczy, takie samo zdanie musi mie膰 lekarz, kt贸ry Ci臋 tam skieruje/przyjmie. Mo偶esz zrobi膰, jak pisze osoba wy偶ej, uda膰 si臋 na izb臋 przyj臋膰 i raczej przyzna膰 si臋 do my艣li samob贸jczych. Bo to jest polska s艂u偶na zdrowia i przeludnione szpitale. Wi臋c nie mam dla Ciebie dobrych wiadomo艣ci: musia艂aby艣 mie膰 sporo szcz臋艣cia albo zrobi膰 wra偶enie osoby, kt贸ra nie prze偶yje nocy. Mo偶e gdzie indziej jest inaczej, ja mam do艣wiadczenie z Krakowem dla lata temu. Mimo poci臋tych nadgarstk贸w, pot臋偶nego kryzysu i skierowania od internisty oprawiono mnie z kwitkiem: Nie ma 艂贸偶ek, a na miejsca na odziale to s膮 zapisy kilka tygodni do przodu. :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oczywiscie ze tak
w szpitalach psychiatrycznych sa przepustki - mozesz zasugerowac, ze chcesz wyjsc i zobaczyc jak sie bedziesz czula - nie musisz od razu na kilka dni, mozesz wyjsc nawet na kilka godzin i wrocic. Oczywiscie tez lekarz musi byc przekonany, ze jestes juz w takiej kondycji psychicznej, ze mozesz wyjsc na przepustke, czy zostac wypisana do domu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oczywiscie ze tak
ja wiem, jak jest w moim wojewodztwie - nie slyszalam, zeby odmowili przyjecia komukolwiek, jesli tylko sa wskazania - a jako pilne uwaza sie zagrozenie zycia wlasnego oraz zycia i zdrowia innych

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aakkaa
nie wiem jak to zrobic, z jednej strony mnie to przeraza ale z 2giej czuje ze to moze byc dobre rozwiazanie i moze pomoc..nie wiem, moze zasugerowac to psychologowi? oni daja jakies skierowania...? chyba byloby mi tak lawiej, niz po prostu podjechac pod szpital i prosic o przyjecie..choc daje mi to jakas nadzieje ze majac kryzys jest jakas alternatywa..mozna tam jechac, sprobowac w przeblysku swiadomosci ze jednak nie chce sie umierac..:/ bardzo Wam dziekuje za pomoc:) lzej mi:):)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oczywiscie ze tak
psycholog nie wystawi ci skierowania , tylko psychiatra

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oczywiscie ze tak
a to, czy od razu pojedziesz do szpitala, czy najpierw pojdziesz jeszcze na wizyte to zalezy tylko od ciebie i od tego jak sie czujesz. mysle,ze sama bedziesz wiedziala, ze nie masz juz czasu na kolejne wizyty tylko pojedziesz do szpitala

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oczywiscie ze tak
w kazdym razie trzymam za ciebie kciuki, ciesze sie, ze troszke ci lzej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aakkaa
bardzo dziekuje:) pozdrawiam serdecznie:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 shockley
W艂a艣nie ja te偶 mam z tym problem , bo jutro mam jecha膰 do szpitala na izbe przyj臋c , ale totalnie nie wiem co mam m贸wi膰. Co prawda mam my艣li samob贸jcze chcia艂am wzi膮艣膰 tabletki nawet dzisiaj , cz臋sto p艂acze. Od tygodnia nie wychodz臋 z domu no i prawie nic nie jem. Czy na takiej podstawie mog膮 mnie tam zatrzyma膰? Dodam jeszcze 偶e kilka lat wcze艣niej by艂am ofiar膮 przemocy w rodzinie i teraz te wszystkie wspomnienia wr贸ci艂y..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja nie ale moja
szpital to naprawde nic fajnego, a psychiatryczny to juz w ogole:/ w Rybniku woj 艣l膮skie szpital jest przeludniony i maja oddzialy pomieszane np.moja tesciowa wyladowala zamiast na depresyjnym to schizofrenicznym i tam dopiero do glowy dostawala:/ czesc oddzialow jest polotwarta tzn ludzie moga swobodnie sie przemieszczac, byc ubrani w ciuchy cywilne itepe a czesc z kratami w oknach i zamykanymi drzwiami na klucz:/ za to po wyjsciu ze szpitala, tesciowa dostala skierowanie na takie warsztaty, chodzila tam codziennie przez 3 miesiace (albo dluzej na 100% nie pamietam) i to jej bardzo pomoglo, spedzala tam prawie caly dzien, mieli psychoterapie, zajecia, psychologa, psychiatre- po tym wyraznie odzyla...btw. co do tego czy przyjma Cie z "ulicy" bo Ty tak chcesz, to u Nas jest to bardzo mozliwe, szczegolnie jak sie powie o myslach samobojczych...

Udost臋pnij ten post