Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nadzieja1234

Plamienia w ciązy

Polecane posty

Gość wiki_3
Dziewczyny nie lekceważcie żadnych plamień, jeśli jesteście w ciąży!!! Mój aniołek jest już w niebie. Nic nie dało sie zrobić:((((

Gość NAssi
nie wiem co mam myslec po wszystkim co dzis przeczytalam jub boli mnie od tego glowa.okolo 3 tyg. temu mialam miesiaczke w tym czasnie wspolzylam z partnerem dzis po tym jak odkurzalam milam lekkie plamienie koloru kawy z mlekiem, pozatym pobolewa mnie momentami podbrzusze takie jakby klucie, jestem senna czy moge byc w ciazy???

Gość biibii
Moja szwagierka miała w ciąży usuwane polipy. Z pozytywnym skutkiem. Synek zdrowy, ma dziś rok. Ale z plamieniami zawsze do lekarza!

Gość kait
Jestem w w początkowym okresie ciązy.Wczoraj byłam 1 raz na wizycie u lekarza.Bo badaniu (dopochwowe)dostałam lekkiego krwawienia.Krew jest zywa i b.czerwona.Myslałam ze to przejdzie ale dzisiaj jest to samo,mozliwe jest zeby ginekolog podczas badania cos naruszył?Strasznie sie marwtie!

Gość ewaantczak
cześć. a ja dostalam miesiaczki normalnie czyli bez spoznienia ale ma jakis taki dziwny kolor. jasnoczerwony. Nie jest tak obfita jak normalna a poza tym normalnie trwa 4 do 5 dni natomiast ta trwa drugi dzien i juz sie konczy. jesli wiecie dlaczego to napiszcie.

tak ja miałam takie i mam do dziś 2/3 dni przed okresem mam plamki w koloże brązowym na 4 dzień dostaje okres.Wcześniej miałam nazwijmy to okresem 3 dni ale same plamki brązowe bez koloru czerw.poszłam do gin.aby usłyszeć ze jestem w ciąży a tu szok miałam torbiel 4cm,niby nie mam go teraz ale nie wierze już lekarzą,ale nafdal mam ból jajników i nadaj mam w koloże brązowym musze iść upewnić się co to do djastka jest bo już mnie to wkurza ja nie jestem lekarzem jak się tyle szkolą to niech w końcu którys powie co to jest za przyczyna:/my chcemy mieć dziecko staramy się dwa lata a oni sobie jaja robią .Przeczytałam że może to być jakaś choroba pod nazwą ENDOMETRIOZA.W tym tygodniu wybieram sią do lekarza!

Gość AGERIA
Czesc dziewczyny, jestem w 5 tydoniu i 5 dni w ciazy. Przed tygodniem lekarz oznajmil,ze widzi sam pecherzyk i dopiero za 3 tygodnie sie okarze,co z tego bedzie. Mam ciagle bole podbrzusza i krzyza. Wczoraj poplynela mi zywa czerwona krew. Dzisiaj jest to brazowe plamienie. Co myslicie?

AGERIA nie byłaś wczoraj z tym u lekarza albo na Izbie Przyjęć?nie chcę cię straszyć ale wydaje mi się,że twoja ciąża się skończyła-OBYM SIĘ MYLIŁA!

Gość AGERIA
Nie bylam nigdzie u lekarza. Krwawienie bylo dosc nie wielkie. Potem nabralo koloru brazowego. Dzisiaj ma pojedyncze pasma brazowe. Nie wiem, czy robic test ciazowy? Ogolnie czuje sie bardzo kiepsko.Jest mi slabo bardzo, mysle,ze mam podwyzszona temperature ciala:( Czy na ten tydzien ciazy mozliwe.ze tak by to wygladalo?

każde krwawienie lub plamienie na początku ciąży jest niebezpieczne!testu ciążowego nie masz co robić,bo nawet gdyby było to poronienie test jeszcze wykaże ciążę!dziewczyno dlaczego wczoraj nie poszłaś do jakiegoś lekarza?albo choćby dziś sprawdzić czy wszystko w porządku?może dostałabyś jakieś leki na podtrzymanie!przykro mi ale wydaje mi się,że to już po wszystkim-choć na twoim miejscu poszłabym jak najszybciej do lekarza!

Gość AGERIA
Nie poszlam wczoraj,bo bylo juz zbyt pozno na szukanie lekarza. Czytalam mnostwo postow,ze w tym tygodniu ciazy jezeli dochodzi do poronienia to sa jakies skrzepy krwi. U mnie to byla zwykla krew.Potem brazowy odczyn a dzisiaj pasma na papierze toaletowym delikatne brazowe. Brzuch i krzyz mi pobolewaja. Eh. Ale straszysz..

nie straszę,mi ciąża obumarła w 8 tyg,miałam zabieg łyżeczkowania!zresztą rób jak uważasz,ja bym z tym nie czekała!

Gość AGERIA
Boze..obumarla..ciarki mam na rekach..podjade zrobic w takim razie kontrolne usg..chociaz nie chce mi sie wierzyc,ze doszloby do poronienia

tak,tylko ze nie miałam żadnych krwawień,gdyby nie zwykła kontrola u lekarza to bym w ogóle nie przypuszczała że dziecku nie bije serduszko

Gość AGERIA
jak to jest w tym zyciu? nic ci nie dolega-i nagle wielkie bum..koniec wszystkiego..od czego to wszystko jest zalezne..

Gość AGERIA
..dopiero dzisiaj ide na usg..takie terminy;/ myslicie,ze na tym etapie ciazy w taki sposob doszloby do poronienia? zwykle jednodniowe krwawienie jak miesiaczkowe i dwa dni brazowych uplawow?Zero skrzepow!Brzuch boli i krzyz tez.Temperatura w normie.Piersi wciaz troszke bola.EH

Gość Zunna
To niestety moglo byc poronienie.. oby nie.

Gość sok z jabłek
każde, ABSOLUTNIE KAŻDE! plamienie w ciąży jest niebezpieczne, bez względu na obfitość i kolor. i może się skończyć poronieniem. trzeba koniecznie iść do lekarza, nawet jeśli czujecie się dobrze i nic was nie boli! z tym nie ma żartów! lepiej iść do lekarza i dowiedzieć się, że jest ok niż poronić!

Gość IhaveSenn
Dziewczyny, nie chcę powtarzać, ale z każdym plamieniem powinnyście udać się do lekarza bądź na izbę szpitalną. Ja tak zrobiłam, ale okazało się że i tak już było za późno :( Takich rzeczy nie wolno ignorować. Kto Wam każe płacić za prywatną (bo nagłą) wizytę? Od tego są też szpitale, jeśli wiecie że jesteście w ciąży, to mają obowiązek Was tam przyjąć!

Gość sok z jabłek
AGERIA, tak właśnie może być - czujesz się dobrze, nic się nie dzieje i nagle jest po wszystkim. znam to z własnego doświadczenia. nie czekaj na żadną wizytę ani usg tylko zbieraj się i jedź na pogotowie. oni mają obowiązek cię przyjąć jeśli jesteś w ciąży i pojawiło się jakiekolwiek plamienie. zrobią ci usg i będziesz wiedziała co i jak. ja cię nie chcę straszyć, tylko dobrze radzę!

Gość AGERIA
dziekuje wam dziewczyny,ale za h juz ide do lekarza;/strasznie jestem ciekawa,co mi powie..skoro piszecie,ze i takie mialyscie przypadki to niewykluczone,ze rzeczywiscie moglo to byc poronienie.. brzuch mnie wrecz rozwala,ale reszta objawow ciazy zostala,bo bol piersi,chociaz wydaje mi sie mniejszy noi wielkie zmeczenie..

Gość obywszystkobylook
słuchaj.. po poronieniu objawy ciąży mogą się utrzymywać jakiś czas bo steżenie hormonów w organiźmie nie spada tak szybko..

Gość AGERIA
acha..nie wiedzialam..nie jestem taka obeznana jak wy;)no coz..za h wszystko sie okarze!zobaczymy,co oznaczala ta krew i uplawy..

Gość kilimandżarokoko
a jak już się okaŻe, że wszystko w porządku to zasięgnij porady słownika ortograficznego..