Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość luckymore

niemowlak patrząc czasem zezuje - pomóżcie!!!

Polecane posty

Gość luckymore

Moja mała urodziła sie bez wady wzroku - po kilku tyg. zaczeła zezowac - czasem patrzy normalnie a czasem zezuje. Czy u niemowlaków to normalne czy trzeba jakos leczyc? Czy zez jest od urodzenia czy może byc nabyty??? Powiedzcie jesli wiecie cos na ten temat.

nasza mala tez zezowała i sie martwilismy ale z czasem ustapiło mysle że to wina jeszcze nie rozwinietych oczek mysle ze nie ma sie co martwic naszej malej chyba po ukonczeniu 2 miesiecy juz zezowanie sie skonczyło

Gość Lusia z nadwaga po raz drugi
a moja mała zezowała do 3 roku życia byłam z nią u okulisty przepisał jej jakieś kropelki które wkraplałam do oczka które nie zezowało i miało jej to jakoby psuć wzrok w lewym oczku tym zdrowym nie zezującym po to żeby te prawe zezujące lepiej pracowało i po dwóch miesiącach stosowania kropli zez ustąpił a tak się martwiłam teraz córcia ma 11 latek i oczka ma piękne jak malowane na razie nie masz się czym przejmowac powinno samo ustąpić jeśli nie idź do okulisty ale dopiero jak mała będzie "kumata"

Gość patiko
Moj mały ma 7 tygodni i też uciekaja mu oczka, pediatra powiedział,ze to normalne i dziecko moze zezowac nawet do 1 roku, potem powinno przejść. Pozdrawiam

Mojej córze do 3 miesięcy uciekało oczko, w wieku 4 miesięcy miała badane dno oko. Wyszło wszystko ok. Ok 6 miesiąca życia całkowicie uciekające oczko zanikło.

Gość Przeminiki
do Kroma czy to badanie dna oka "bolalo" twoja dzidzie i jak ono wygladalo napisz prosze bo nas w czerwcu tez czeka i chcialabym sie dowiedziec czy jest bardzo stresujace dla tak malego dziecka

okulista wkroplił córce do oka jakieś kropelki i musiałam odczekać 15 minut. Następnie okulista rozszerzył oko córce i zaglądał. Badanie niebolesne, ale dosć nieprzyjemne dla dziecka. Ciężko było utrzymać małą przy badaniu. Nie ma co się przejmować. Przynajmniej miałam pewność, że córka jest zdrowa.

Gość przeminiki
dziekuje za odpowiedz :)

Gość luckymore
bardzo jestem wdzięczna za wypowiedzi i powiem że jestem dzięki Wam dużo spokojniejsza Widze ze niektórym przepisują jakieś specyfiki a niektórzy czekają aż samo przejdzie. Po wizycie u lekarza napisze co mi zalecił. Stwierdziłam ze to chyba jest wina ciężkiego porodu, po urodzeniu mała miała strasznie napuchnięte oczka i długo ich nie otwierała. Może jeszcze ktoś ma doświadczenia w tym względzie. Pozdrawiam.

Gość katelka25
zezowanie u niemowlat jest całkowicie normalne poniewaz nie maja jeszcze dobrze umiesnionych oczko czy cos w tym rodzaju to zanika do 6 miesiaca zycia RODZICE GŁOWY DO GORY