Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sloneczko....

Czy mozna sie opalac w ciąży??

Polecane posty

Gość sloneczko....

Jestem w 3 mcu ciąży i zastanawiam sie czy moge wyjsc na godzinke na sloneczko i troszke sie opalic Jak myslicie???Czy to nie zaszkodzi dzidziusiowi?? Czy ktos w ciazy wyjezdzal na wakacje?? np nad moze albo wlochy czy chorwacja?? ja bardzo chcialabym jechac ale jeszcze nie pytalam gina czy mozna

Gość nie mozna

Gość Jodla
Mieszkam w Grecji i moj ginekolog wrecz zachecal mnie do wyjscia na plaze,z tym ze ok.18 i zeby wykapac sie w morzu dla przyjemnosci,a nie lezec plackiem na plazy!Nie odwazylam sie jednak,bo nie tyle balam sie slonca co infekcji zwiazanej z byc moze niezbyt czysta woda.Pozdrawiam.

Wszystko z umiarem, nie na ostrym słońcu, bo po pierwsze możesz nałapać brzydkich plam, zwłaszcza na twarzy i teraz jak hormony na początku ciąży robią rewolucję, a po drugie od przegrzania można dostać skurczów. Więc z opalaniem nie przesadzaj, na pewno lepiej będzie spacerować w godzinach gdy juz słońce tak nie praży, niż sie smażyc leżąc plackiem

Gość sloneczko....
Dziekuje za pomoc:-)

Gość ja opalałam tylko nóżki
podobno w ciąży od nadmiaru tych hormonów łatwo powstają plamy na skórze.... dlategp twarzy nie opalałam.... ale nóżki chętnie wystawiała na słoneczko.... i w sumie żadnych przebarwień nie mam....

Gość jjdfkdjdfhhfdhfd
Ja się opalałam, ale tył miałam blady bo nie mogłam leżeć na brzuchu:(

Gość bourne identity
wypowiadałam się niedawno na ten temat ale z chęcią się powtórzę, jestem w 7 m-cu ciaży i kilka dni temu wróciłam z urlopu w gorącej Tunezji, gdzie temp. przekraczały 30 st. opalałam się ale z rozsądkiem, leżąc na plaży zakrywałam brzuszek i rzeczywiście jest on słodko blady:) najważniejsze żeby się nie przegrzać, smarować się środkami i dużo pić.. zresztą przy takiej temp. nie sposób się nie opalić nawet leżąc w półcieniu, były dni kiedy leżałam w cieniu i w późniejszych porach, gdy słońce tak nie pali szłam na spacer a i tak się opalałam:) po 15 dniach wypoczynku i błogiego lenistwa w ciepełku i słońcu mam czekoladkową karnację ( a nadmienię, że z natury jestem blada jak córka młynarza) nie mam absolutnie żadnych plam i przebarwień na ciele, śmiało mogę ubierać bluzeczki na ramiączkach i odsłaniac nogi, i potwierdzać tezę, że kobieta w ciąży może być być seksowna:)

Gość sloneczko....
bourne identity wlasnie tego potrzebowalam:-)Dzisiaj wystawie swoje blade cialko na sloneczko:-) bo narazie jestem przerazliwie biala a na dodatek moja cera jest szara jak ziemia Pozdrawiam wszystkie dziewczynki:-)

Gość ginekolog nie straszny
Kobieta w ciąży nie jest seksowna..Jest odrażająca. Won z plaż grubasy!

Gość NIE MOZNA
MOZE DO SOLARIUM JESZCZE ZACZNIJ CHODZIC!!!!!